Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fotbal și wrestling

Ziarul de Vrancea
8 mai 2021 783 vizualizări

FC Botoșani a învins, ieri,în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-1), pe CS Universitatea Craiova, în etapa a VII-a a play-off-ului Ligii I. Meciul a fost plin de durități.

Craiova a avut doi jucători eliminați, Vătăjelu, pentru două cartonașe galbene, și Bancu, pentru că l-a călcat pe Florescu, aflat la pământ, apoi a vrut să-i dea un cap în figură lui Jonathan Rodriguez. De la oaspeți a fost elimiant Țigănașu, pentru două galbene. În tribune, oficialul oltenilor Silvian Cristescu a fost aproape de bătaie cu membri ai delegației oaspete, fiind nevoie de intervenția stewarzilor pentru a-l scoate pe oficialul craiovenilor din tribună.Golurile învingătorilor au fost marcate de Al Mawas ('8), Chindriș ('45^3) și Papa ('87), iar pentru gazde au marcat Nistor ('25 – penalty) și Ivan ('57). Craiova ocupă locul III, cu 37 de puncte, la opt puncte de liderul CFR Cluj și la șase de FCSB, echipe care joacă astăzi.

European de atletism la Cluj

European Athletics a decis să acorde României dreptul de organizare a Campionatului European U20 din 2023, competiție care va avea loc la Cluj. Orașul de pe Someș va organiza în acest an Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1, în luna iunie. „Câștigul imens adus de acest campionat este faptul că vom avea posibilitatea de a învăța și stăpâni tainele organizării unui campionat de foarte mare anvergură, ceea ce, cu siguranță, va deschide porțile României pentru Europa, iar Europa se va bucura de un nou mare centru de desfășurare a competițiilor atletice”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Locul III pentru băimărence

Echipa de handbal feminin Nantes AH a câștigat duminică, în finala Turneului F4 de la Baia Mare, trofeul competiției, după 36-31 (17-13) cu formația maghiară Siofok KC. Medalia de bronz a revenit echipei Minaur. Medalia de bronz a revenit echipei Minaur Baia Mare, care a învins Ikast Herning, în finala mică, tot duminică, scor 33-31 (16-19).În semifinale, sâmbătă, Nantes AH a dispus de Minaur Baia Mare, cu 36-34, iar Siofok a învins Ikast cu același scor, după prelungiri.

Încă un luptător român la Tokyo

“Cel mai „greu” membru al Team Romania calificat la Jocurile Olimpice e de azi luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, categoria 130 kg. Alin a reușit să își câștige biletul olimpic la Turneul Mondial de calificare de la Sofia. Cu victorie în lupta decisivă în fața polonezului Rafal Krajewski, după ce a trecut de Arata Sonota (Jap) și Alimhan Sîzdîkov (Kazahstan), Alin bifează a treia prezență la Jocurile Olimpice după edițiile Londra 2012 și Rio 2016. La Jocurile Olimpice mai sunt calificați luptătorii Alina Vuc, Andreea Ana și Albert Saritov.

Duel Hamilton – Verstappen

Pilotul britanic echipei al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Barcelona. Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a plecat de pe poziția a doua a grilei de start și l-a depășit pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), pornit din pole-position, în primul viraj, trecând la conducere. Verstappen s-a menținut mult timp în frunte, însă Hamilton, având o strategie cu două opriri la boxe, și-a recăpătat locul I, în turul 60, când l-a întrecut pe pilotul olandez, care a ales inițial o strategie cu o singură oprire. În clasamentul general conduce Hamilton, cu 94 puncte, urmat de Verstappen, cu 80 de puncte, și de Bottas, cu 47 de puncte.Următoarea etapă, MP al Principatului Monaco, va avea loc la 23 mai.

Contratimpul face clasamentul

După un contratimp dominat categoric de italianul Filippo Ganna (Ineos), disputat sâmbătă în etapa inaugurală, „Il Giro d'Italia” a continuat cu o etapă disputată între Stupinigi și Novarra, una destinată sprinterilor, pe un traseu plat.Victoria a revenit belgianului Tim Merlier (Alpecin Fenix) urmat, în același timp de italienii Giacomo Nizzolo (Qhubeka Assos) și Elia Viviani (Cofidis).În aceste condiții, ierarhia clasamentului general este determinată de contratimpul de sâmbătă; 1. Filippo Ganna (Italia, Ineos); 2.Edoardo Affini (Italia, Jumbo-Visma) la 13 secunde; 3.Tobias Foss (Norvegia, Jumbo Visma)-la 16 secunde.

Rareș cel voinic

Sportivul Rareș Toader a obținut medalia de aur, sâmbătă, în proba de aruncare a greutății, la Cupa Europei la aruncări de la Split. Toader a urcat pe prima treaptă a podiumului cu o performanță de 20,83 m, record personal. El a fost urmat  de portughezul Francisco Belo (20,47 m) și de britanicul Scott Lincoln (20,25 m).La suliță tineret, Răzvan Cărare s-a clasat pe locul V, cu 65,41 m, iar în întrecerea seniorilor, Alexandru Novac a aruncat 77,25 și s-a situat pe poziția a șaptea.

Neymar rămâne la Paris

Clubul Paris Saint-Germain a anunțat, sâmbătă, prelungirea cu trei sezoane a contractului lui Neymar. Noul acord al fotbalistului în vârstă de 29 de ani este valabil până la 30 iunie 2025. “Este o mare bucurie să îmi prelungesc aventura la Paris Saint-Germain. Sunt foarte fericit la Paris. Este o mândrie să fac parte din acest grup, să lucrez cu acești jucători, cu acest mare antrenor și să fac parte din istoria acestui club. Sunt lucruri care mă fac să cred și mai mult în acest proiect. Aici am crescut ca om și ca jucător”, a declarat fotbalistul. Neymar joacă la PSG din 2017. El a jucat în 112 meciuri, a înscris 85 de goluri și a reușit 51 de assist-uri pentru echipa franceză.

Radu a apărat o repriză la Inter

Formația Internazionale Milano, care a câștigat deja campionatul Italiei, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa Sampdoria, într-un meci din etapa a XXXV-a a campionatului Italiei, în care Ionuț Radu a jucat o repriză. Radu a intrat pe teren în minutul 46. Învingătorii au marcat prin Gagliardini (‘4), Sanchez (’27, ’37), Pinamonti (’62) și Martinez (’70 - penalty). Pentru Sampdoria a înscris Candreva, în minutul 35.

Badea în locul lui Neagoe

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, duminică, înlocuirea antrenorului Eugen Neagoe cu tehnicianul Ionuț Badea, cu două etape rămase de jucat din acest campionat și cel puțin un meci în Cupa României. Fost campion al României, ca jucător, Badea a antrenat naționala României, că secund, dar și la mai multe cluburi de Liga 1, ultimul fiind FC Argeș, cu care a promovat în urmă cu un an. Badea va antrena Astra alături de Dragoș Radu, fost fotbalist al echipei din Giurgiu în perioada 2001-2002 și Casian Maghici, plus, din vechiul staff, Carmel Bărbulescu și Ionuț Boșneag. Primul joc al echipei Astra cu Ionuț Badea pe bancă va fi marți, manșa retur a semifinalei Cupei României, la Dinamo (după 1-0 pentru giurgiuveni, în tur).

Dinamo, campioană la handbal

Echipa de handbal masculin Dinamo București a câștigat, matematic, titlul național, după ce a învins, sâmbătă, formația Minaur Baia Mare, scor 31-25 (14-7), în etapa a 28-a a Ligii Naționale. În urma succesului, Dinamo București a adunat 73 de puncte. Dinamoviștii mai au de disputat două partide din actuala stagiune, luni cu Poli Timișoara și marți cu Steaua București, însă rezultatele nu mai pot afecta poziția de lider și obținerea titlului național. Pe locul 2, Potaissa Turda mai are un singur meci de jucat, cu Minaur, în 11 mai, iar în clasament are 68 de puncte.

Te pup, papa!

Jucătoarea americană de tenis Sofia Kenin, locul 4 mondial, a anunțat că renunță la colaborarea cu Alex, antrenorul ei, care îi este și tată. „Nu a fost o decizie ușoară, pentru că am avut mult succes împreună. Voi fi mereu recunoscătoare pentru sacrificiile tatălui meu, care m-a adus unde sunt acum. Sunt foarte încântată pentru viitor și abia aștept să lucrez cu o nouă echipă”, a anunțat sportiva americană. Sportiva de 22 de ani era antrenată de tatăl ei de la începutul carierei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.