Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fiorentina cu ochii pe Marin

Ziarul de Vrancea
26 ian 2020 791 vizualizări

Mijlocașul Răzvan Marin ar putea părăsi în această iarnă echipa Ajax Amsterdam pentru un transfer la Fiorentina.

Potrivit „La Nazione”, publicație din Florența, gruparea viola urmărește doi mijlocași, pe italo-argentinianul Rodrigo Battaglia, în vârstă de 28 de ani, de la Sporting Lisabona, cotat la șapte milioane de euro, și pe Răzvan Marin, 23 de ani, cotat la 12 milioane de euro. În utlima perioadă, Răzvan Marin nu mai prinde echipa la campioana Angliei. În 20 de etape disputate în acest sezon în Eredivisie, Răzvan Marin a jucat în zece partide, cinci ca titular și cinci ca rezervă. Românul a fost transferat, vara trecută, de la Standard Liege pentru 12,5 milioane de euro. După 21 de etape, Fiorentina, echipă antrenată de Giuseppe Iachini, ocupă locul 13, cu 25 de puncte, în clasamentul Serie A.

Lundby, învingătoare la Râșnov

Sportiva norvegiană Maren Lundby a câștigat al doilea concurs de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov/Valea Cărbunării, în timp ce românca Daniela Haralambie s-a clasat pe locul 28. Lundby, campioana olimpică en titre, s-a impus cu un total de 259 puncte, după sărituri de 96,5 și 96 metri. Pe locul secund s-a clasat austriaca Eva Pinkelnig, 241,1 puncte (92,5 m, 93 m), iar a treia a fost compatrioata sa Chiara Hölzl, cu 240,8 puncte (93,5 m, 93 m). Hölzl câștigase primul concurs de la Râșnov, desfășurat sâmbătă. Haralambie s-a clasat pe locul 28, cu 192,4 puncte, în urma unor sărituri de 81 m și 84,5 m.Andreea Diana Trâmbițaș nu a reușit calificarea pentru acest concurs.

Maren Lundby a revenit pe primul loc în clasamentul general al Cupei Mondiale,


Ungurii s-au impus la polo

Naționala de polo a Ungariei a câștigat duminică, la Budapesta, medalia de aur la Campionatul European, după ce a învins în finala competiției reprezentativa Spaniei, cu scorul de 14-13, fiind necesare aruncări de departajare. Scorul pe reprize a fost 1-3, 3-0, 2-2, 3-4, la finalul timpului regulamentar, și 5-4, după aruncări de departajare. Medalia de bronz a revenit, tot duminică, echipei Muntenegrului, scor 10-9, cu Croația. De asemenea, Grecia – Rusia 11-9 (locurile 7-8) și Serbia - Italia 8-7 (5-6). România a încheiat competiția pe locul 11, după 20-3 cu Turcia, în meciul de clasament final.

Mai avem halterofili prin concursuri

Sportiva română Elena Andrieș a ocupat locul 4 la cat. 49 kg, luni, la Cupa Mondială de haltere de la Roma, competiție de calificare olimpică Silver Tokyo 2020.

 Andrieș a fost a patra la stilul smuls, cu 82 kg, după ce a ratat o încercare la 80 kg, a terminat pe patru și la aruncat, cu 96 kg, ratând ultima tentativă, la 100 kg, iar la total a ocupat, de asemenea, locul patru, cu 178 kg. România mai are o reprezentantă la competiția de la Roma, pe Loredana Toma, care va evolua miercuri, de la ora 16:00 (ora României), la cat. 64 kg.


Can părăsește Juventus

Mijlocașul echipei Juventus Torino, Emre Can, este aproape de un transfer la Borussia Dortmund. În vârstă de 26 de ani, Emre Can nu a fost convocat la meciul cu Napoli, pierdut” scor 1-2, în Serie A, deoarece are gripă. El are contract cu Juventus până în 2022. Emre Can s-a născut la Frankfurt din părinți turci. Deși are 20 de prezențe în echipa națională a Germaniei, el nu a fost convocat de selecționerul Joachim Löw pentru turneul final al Cupei Mondiale din Rusia.

Sportul fuge de coronavirus

 Federația internațională de atletism (World Athletics) a anunțat că urmărește „îndeaproape” evoluția situației din China în ceea ce privește epidemia de coronavirus, în contextul în care în această țară sunt programate, între 13 și 15 martie, Campionatele mondiale de atletism în sală.

Monitorizăm atent situația împreună cu Organizația Mondială a Sănătății. Dacă oricare dintre avizele OMS afectează planurile privind competiția, vom anunța rapid părțile implicate”, se arată într-un comunicat al federației. Federația internațională de baschet (FIBA) a anunțat că turneul feminin de calificare la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, care urma să aibă loc la Foshan (China), în perioada 6-9 februarie, a fost mutat la Belgrad, din cauza noului coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.