Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fierbințeli la Botoșani

7 dec 2021 743 vizualizări

Echipa FC Botoșani a încheiat la egalitate, scor 2-2, luni, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova, în ultimul meci al etapei a XVIII-a a Ligii I. Pentru FC Botoșani au marcat Kage ('35) și Edjouma ('42), iar pentru Universitatea Craiova au înscris Koljic ('31) și Gustavo ('58). În min. 37, craioveanul Andrei Ivan a ratat un penalty.

Clasament după 18 etape: 1. CFR – 48 p; 2. FCSB – 40 p: 3.Voluntari – 32 p; 4. CSU Craiova – 29 p (34-21); 5. Farul – 29 p (21-10);6. Botoșani -29 p (18-17); 7. Rapid – 28 p; 8. FC Argeș - 27 p; 9.UTA – 25 p; 10. Sepsi -21 p, 11. Chindia – 19 p (12-13); 12. Mediaș - 19 p (15-21); 13. Mioveni – 17 p; 14. FCU Craiova – 15 p; 15. Dinamo – 9 p; 16. Academica – 7p. Golgeteri: Betancor (Voluntari) – 19 goluri; Ivan (CSU Craiova) – 8; Cascini (Academica),Sorescu (Dinamo), Rusu (Mioveni) – 7.

Adversari în European Cup

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda, Minaur Baia Mare și CSM Focșani și-au aflat ieri, adversarele din faza optimilor de finală a European Cup, în urma tragerii la sorți de la Viena. Cele trei echipe românești vor juca după cum urmează: Minaur cu PAOK Salonic, Potaissa cu Alingsas HK, din Suedia, iar CSM Focșani cu norvegienii de la Nærbø IL. La tragerea la sorți doar Potaissa Turda a făcut parte din prima urnă valorică, iar Minaur și CSM Focșani din cea de-a doua. Meciurile din optimile de finală ale European Cup se vor disputa în 12-13 și 19-20 februarie 2022, pentru un loc în sferturile de finală ale competiției.

Boicot diplomatic

Niciun reprezentant al Guvernului american nu va asista la Jocurile Olimpice (JO) sau Paralimpice de Iarnă de la Beijing, din cauza „genocidului în curs în Xinjiang (Tibet)”, a anunțat Casa Albă. „Prezența unei reprezentări oficiale a Statelor Unite ar însemna că aceste Jocuri sunt un eveniment normal”, a denunțat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Însă acest boicot nu va fi total. Niciun reprezentant al Guvernului american nu va fi prezent, însă sportivii americani sunt autorizați să participe la Jocuri. În urma acestei decizii, China a denunțat o „prejudecată ideologică” și „intenții răuvoitoare” ale Statelor Unite, după ce Washingtonul a decis să boicoteze - diplomatic - JO de Iarnă de la Beijing, prevăzute în primăvară.

Puștii lui Chivu joacă baraj

Echipa under 19 a clubului Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-1), de formația Real Madrid, în etapa a VI-a, ultima, a Grupei D a UEFA Youth League. În celălalt meci al grupei, Șahtar Donețk a învins, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa Șeriff Tiraspol. Real și Inter au terminat partidele din această fază la egalitate de puncte, 13, dar direct în optimi merge echipa madrilenă (1-1 și 2-1, rezultatele cu Inter). Italienii, participanți pe traseul Ligii Campionilor, vor trebui să dispute un play-off cu o echipă de pe traseul campioanelor pentru a ajunge în optimi. Barajul se dispută într-o singură manșă, la 9 și 10 februarie, pe terenul echipei de pe traseul campioanelor.

Falub vine la Clinceni

Adrian Falub este director tehnic la Academica Clinceni. Înțelegerea dintre cele două părți este valabilă până la finalul sezonului, a anunțat clubul ilfovean. Adrian Falub s-a aflat pentru prima data la conducerea tehnica a unei echipe în 2006. Atunci a condus pe Universitatea Cluj, echipă pe care a promovat-o în Liga I. Adrian Falub mai are la activ încă două promovări, cu Unirea Alba Iulia și FCM Târgu Mureș. Ultima dată a fost la conducerea tehnică a ecipei CSM Reșița.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.