Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ferguson a ieșit din comă

Ziarul de Vrancea
8 mai 2018 824 vizualizări

Alex Ferguson, operat, sâmbătă, după o hemoragie craniană, a ieșit din comă și vorbește, susțin prieteni ai fostului antrenor al echipei Manchester United

În vârstă de 76 de ani, Ferguson este conștient și vorbește cu medicii despre situația în care se află, la două zile de la operație, au precizat apropiați ai tehnicianului. Spitalul în care este internat nu a oferit detalii despre starea de sănătate a lui Alex Ferguson. Ryan Giggs, fost elev al lui Ferguson la Manchester United, a declarat că operația a fost un succes, dar următoarele zile sunt cruciale privind recuperarea antrenorului. Alex Ferguson se află în continuare la terapie intesivă la Salford Royal Hospital din apropiere de Manchester.

Xavier Pascual continuă și la Barcelona

Antrenorul naționalei de handbal masculin a României, spaniolul Xavi Pascual, a semnat un contract pe încă patru ani cu FC Barcelona, informează cotidianul As. În acest sezon, FC Barcelona a câștigat deja titlul, al optulea consecutiv cu Xavi Pascual pe bancă și al 25-lea în total. Duminică seară, FC Barcelona a cucerit și Cupa Spaniei.Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, este antrenor al Barcelonei din 2009. Câștigător de două ori al Ligii Campionilor EHF, Pascual a semnat, în luna iunie 2016, un contract pe patru ani cu FR Handbal, obiectivul principal fiind calificarea naționalei masculine la JO din 2020.

Iniesta nu joacă în China

Clubul chinez Chongqing Dangdai Lifan a negat că ar fi ajuns la un acord privind transferul mijlocașului Andres Iniesta de la FC Barcelona. Într-un comunicat publicat pe rețeaua de socializare chineză Weibo, președintele clubului, Jiang Lizhang, a declarat că, deși are o colaborare strânsă cu Iniesta pentru activități de marketing, prin intermediul unuia dintre acționarii importanți ai Chongqing Dangdai Lifan, asta nu înseamnă că jucătorul se va alătura grupării. "Nu excludem posibilitatea de a adânci în viitor colaborarea noastră pe piața chineză, dar asta nu înseamnă că Iniesta se va alătura clubului nostru ca jucător", a spus oficialul. După aceste precizări, postul Cadena Ser a anunțat că Iniesta ar fi ajuns la un acord cu Vissel Kobe din J-League. Surse au confirmat pentru ESPN existența acordului și au precizat că gruparea japoneză îi oferă fotbalistului care va împlini 34 de ani la 11 mai un contract pe trei sezoane, cu un salariu anual de 30 de milioane de dolari (25 de milioane de euro).

O entorsă mititică

Cristiano Ronaldo a suferit "o mică entorsă" la glezna dreaptă la meciul cu FC Barcelona, dar va fi apt "150 la sută" pentru Real Madrid în finala Ligii Campionilor, a anunțat antrenorul Zinédine Zidane. "Este o mică entorsă și glezna lui este stabilă", a declarat Zidane, care a spus că jucătorul va fi apt 150 la sută pentru finala de la Kiev, la fel ca Isco și Carvajal. Atacantul portughez s-a accidentat după ce a înscris în minutul 15 al meciului cu FC Barcelona, scor 2-2. El a jucat până la pauză, când a fost înlocuit de Marco Asensio. Finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid și FC Liverpool, va avea loc la 26 mai.

Mourinho scapă de fisc

Antrenorul José Mourihno a ajuns la o înțelegere cu procuratura spaniolă pentru a evita o condamnare la închisoare pentru fraudă fiscală. Pentru a stinge acest caz, tehnicianul echipei Manchester United a acceptat să plătească o amendă de 800.000 de euro, informează El Mundo.Mourinho, care s-a recunoscut vinovat de două delicte fiscale, risca să fie condamnat la un an de închisoare, însă acordul încheiat va stinge litigiul cu autoritățile spaniole. Portughezul este aczuat că a prejudiciat fiscul spaniol cu suma de 3,3 milioane de euro, în perioada în care a pregătit formația Real Madrid.

Insulte rasiste la Sankt Petersburg

Federația Rusă de Fotbal a fost amendată cu 25.000 de euro pentru scandări rasiste la meciul amical cu Franța, scor 1-3, din 27 martie, de la Sankt Petersbug. Insulte rasiste au fost auzite, la 27 martie, la meciul amical Rusia-Franța, scor 1-3, de la Sankt Petersburg, împotriva jucătorilor Ousmane Dembélé și Paul Pogba. În a doua repriză a meciului din Rusia s-au auzit strigăte imitând maimuța vizându-l pe Ousmane Dembélé, în momentul în care acesta se pregătea să execute un corner, iar aceleași sunete s-au auzit și în momentul în care Paul Pogba era la balon în minutul 73. Rusia găzduiește Cupa Mondială de fotbal în perioada 14 iunie - 15 iulie. șapte meciuri, între care o semifinală și meciul pentru locul 3, sunt programate la Sankt Petersburg


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.