Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fără spectatori, la Reykjavik

Ziarul de Vrancea
4 oct 2020 954 vizualizări

Meciul naționalei României cu Islanda, programat în deplasare, la 8 octombrie, în semifinalele barajului pentru Campionatul European, se va disputa fără spectatori.

Federația islandeză a emis o informare cu privire la noile decizii ale autorităților naționale din Islanda în contextul pandemiei Covid-19. Ministerul Sănătății din Islanda a reevaluat situația pandemiei în statul nordic și a modificat normele începând de luni. Decizia vine după ce Islanda a înregistrat ieri 63 de noi cazuri pozitive coronavirus, al doilea record pentru o zi din luna aprilie până acum. Astfel, deși UEFA anunțase că țările-gazdă pot primi fanii proprii până la 30 la sută din capacitatea stadionului (fără aceeași posibilitate pentru fanii oaspeți), Islanda-România se va juca fără spriinul suporterilor pentru islandezi.

Bălașa, în locul lui Nedelcearu

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că selecționerul Mirel Rădoi l-a convocat de urgență pe fundașul Universității Craiova, Mihai Bălașa, aflat inițial pe lista adițională a jucătorilor echipei naționale pentru partidele din octombrie. Bălașa va fi prezent alături de tricolori chiar de la antrenamentul din această seară, primul pentru România înaintea semifinalei pentru Euro. Fundașul Ionuț Nedelcearu, care s-a prezentat la națională, a părăsit cantonamentul de la Mogoșoaia, el neputând să joace în cele trei meciuri care urmează, deoarece va face vizita medicală la un club la care va fi transferat de Ufa, este vorba de AEK Atena

Comédie clasică pe două roți

Cea mai importantă cursă ciclistă „clasică”, Liège-Bastogne- Liège, a avut în ediția 2020, un final tragicomic. Victoria a revenit slovenului Primoz Roglic (Jumbo Visma). În condițiile unui sprint final între cinci rutieri, proaspătul campion mondial Julian Alaphilippe (Quick Step) s-a deprins cu câțiva metri înainte de finiș, dar convins că va câștiga a ridicat brațele în semn de bucurie. Numai că Roglic a venit tare din urmă și i-a „furat” victorie la fotofiniș. Mai mult, Julian s-a trezit pe locul V, fiind declasat pentru că i-a încurcat pe ceilalți participanți la sprint, astfel că podiumul a fost completat de elevețianul Marc Hirschi (Sunweb) și slovenul Tadej Pogacar (UAE).

Man și Moruțan, la tineret

Selecționerul echipei under 21 a României, Adrian Mutu, a decis să apeleze la Dennis Man și Olimpiu Moruțan pentru meciurile cu Ucraina și Malta, din preliminariile Euro-2021. “Având în vedere că jucătorii de la FCSB, Dennis Man și Olimpiu Moruțan, au bifat azi al doilea rezultat negativ consecutiv, selecționerul Adrian Mutu a decis să apeleze la serviciile celor doi pentru duelurile cu Ucraina și Malta”, se arată pe site-ul FRF. În 9 octombrie, tricolorii U21 vor întâlni Ucraina, în deplasare, iar la 13 octombrie vor evolua la Giurgiu, cu Malta, în preliminariile Euro-2021.

Programul CFR în Liga Europa

CFR Cluj începe grupa A a Ligii Europa în deplasare, cu ȚSKA Sofia, în 22 octombrie, de la ora 19.55, conform programului anunțat de UEFA. Tot atunci va avea loc meciul Young Boys - AS Roma. La 29 octombrie, de la ora 22.00, vor avea loc meciurile: AS Roma - ȚSKA Sofia și CFR Cluj - Young Boys. În etapa a treia, la 5 noiembrie, AS Roma joacă împotriva CFR Cluj de la ora 19.55, iar Young Boys cu ȚSKA Sofia, de la ora 22.00. La 26 noiembrie este programată etapa a patra a grupei A, cu meciurile ȚSKA Sofia - Young Boys (19:55) și CFR Cluj - AS Roma (22:00). În 3 decembrie, campioana României joacă tot pe teren propriu, cu ȚSKA Sofia, în timp ce AS Roma întâlnește acasă pe Young Boys. Meciurile din grupa A se încheie la 6 decembrie, cu programul Young Boys - CFR Cluj și ȚSKA Sofia - AS Roma, de la ora 19.55.

Blat la dublu, cu românce?

Meciul Andreea Mitu/ Patricia Țig - Madison Brengle/Iana Sizikova (SUA/Rusia), scor 7-6 , 6-4, din turul I al probei de dublu feminin de la Roland Garros, este în atenția poliției franceze, pentru un posibil aranjament la pariuri, potrivit publicației germane Die Welt, citată de presa internațională.Poliția a deschis o anchetă după ce a fost raportat un număr neobișnuit de mare de pariuri la această partidă.O evoluție suspectă a jucătoarei ruse a fost înregistrată în game-ul al cincilea al setului secund. În acel joc, Sizikova a comis două duble greșeli și nu a ajuns la o minge care pare accesibil de returnat. Româncele au obținut break-ul la zero și au preluat conducerea cu 3-2. Sizikova, 25 de ani, ocupă locul 89 în clasamentul probei de dublu și locul 652 la simplu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.