Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Fanii se distrează, FRF plătește

Ziarul de Vrancea
3 oct 2017 860 vizualizări

Comisia de Disciplină a FIFA a suspendat Arena Națională din București pentru un joc și a amendat Federația Română de Fotbal (FRF) cu suma de 25.000 de dolari, în urma incidentelor de la meciurile România - Armenia și Muntenegru - România, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Mai exact, din cauza afișării de bannere cu conținut discriminatoriu și religios și pentru aruncarea de obiecte în teren și folosirea de lasere și dispozițive incendiare, la meciul cu Armenia, scor 1-0, din 1 septembrie. Pentru comportmanetul nepotrivit al fanilor români (folosirea de dispiztive incendiare și afișarea de bannere discriminatorii) la partida de la Podgorica, FRF a fost amendată cu 10.000 de franci elvețieni. Și forul din Muntenegru a fost amendat cu 25.000 de franci elvețieni. Următorul meci pe teren propriu al tricolorilor va avea loc joi, de la ora 21.45, cu naționala Kazahstanului. Întâlnirea se va disputa la Ploiești, pe Stadionul Ilie Oană.

Drăgulescu, singur în finalele pe aparate

Calificările la sărituri, în cadrul Campionatului Mondial de gimnastică de la Montreal, s-au încheiat aseară, iar Marian Drăgulescu se află pe locul 3 după cele patru subdiviziuni, urmând a evolua în finala probei de duminică. Marian Drăgulescu a avut o medie de 14.866 în calificările de la sărituri, de luni noaptea, clasându-se pe locul 3. Liderul mondial Kohei Uchimura, care se clasase pe locul 2 (15.166) s-a accidentat însă, părăsind competiția, astfel că după trei subdiviziuni Drăgulescu se afla pe locul II. În subdiviziunea a patra, Drăgulescu a pierdut o poziție și s-a calificat de pe locul III, după coreeanul Yang Hakseon și japonezul Kenzo Shirai (14.949), și va evolua în finala la sărituri de duminică. La individual-compus, Vlad Cotuna (75.766 puncte) a încheiat pe locul 34 și a ratat finala, la fel ca și coechipierii săi care au concurat pentru finalele pe aparate.

Mondiale de triatlon în România

România organizează pentru prima dată Campionatele Mondiale de Triatlon de iarnă, la Cheile Grădiștei, eveniment la care federația română se bazează pe 30 de sportivi. Federația Română de Triatlon a anunțat i că aproximativ 300 de sportivi din 22 de țări sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon, organizat la Cheile Grădiștei la începutul anului viitor/La startul competiției programată pentru luna ianuarie 2018 vor fi prezenți sportivi din Austria, Bulgaria, Canada, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Spania. România va fi reprezentată la aceste campionate mondiale de un lot format din 30 de sportivi, în special la categoriile Age Group. Sportivii români cu cele mai bune șanse în cadrul competiției sunt Viorel Palici și Marian Dănilă, ocupanți ai locurilor 11 și respectiv 15 la Europenele din 2017 desfășurate în Estonia, precum și para-triatlonistul Tamirjan Robert, câștigator al argintului la Europenele de Winter Triatlon din Estonia, în acest an.

Pierdere grea pentru “tineret”

Fotbalistul Florinel Coman de la FCSB a simțit dureri la antrenamentul din această dimineață și, după ce s-a consultat cu staff-ul tehnic și medicul Adrian Nica, a părăsit cantonamentul tricolorilor U21. Deși aseară a efectuat un control medical amănunțit, iar rezultatul nu a fost îngrijorător, la ședința tehnică din această dimineață, Florinel Coman a resimțit dureri. Mijlocașul de 19 ani s-a pregătit separat de colegii lui, însă nu a putut încheia ședința de pregătire. în aceste condiții, s-a luat decizia ca Florinel Coman să nu mai rămână în cantonament, urmând să se întoarcă la club pentru a-și continua recuperarea. Coman este al doilea jucător din lotul convocat inițial care devine indisponibil pentru duelul din Elveția, de vineri, după Dragoș Nedelcu.  După trei meciuri disputate în Grupa a opta de calificare la Euro 2019, tricolorii se mențin pe prima poziție cu 7 puncte acumulate. Elevii lui Isăilă s-au impus în deplasările din Liechtenstein (2-0) și Bosnia - Herțegovina (3-1) și au remizat la Ovidiu, cu Elveția (1-1).

 

Piqué, insultat de fanii castilieni

Fundașul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, a fost apostrofat de fanii prezenți la antrenamentul naționalei Spaniei, care i-au reproșat că nu merită să fie în lot deoarece și-a manifestat susținerea pentru Catalonia. "Piqué, ticălos, afară din națională", "Piqué, Spania este țara ta", i-au scandat fanii, majoritatea afișând banderole cu drapelul spaniol. Conform Marca, și selecționerul Julen Lopetegui a fost ținta insultelor pentru că l-a convocat pe Piqué. Fotbalistul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, a declarat, duminică, după meciul cu Las Palmas, că se simte catalan mai mult ca niciodată și că dacă se consideră că reprezintă o problemă prin opiniile sale, este dispus să se retragă din naționala Spaniei.

 

Antrenor nou la Anderlecht

Anderlecht Bruxelles, grupare la care evoluează jucătorii Nicușor Stanciu și Alexandru Chipciu, a anunțat, ieri, angajarea antrenorului Hein Vanhaezebrouck, care a pregătit ultima dată pe Gent. Tehnicianul belgian a semnat un contract valabil pentru trei sezoane și va conduce astăzi primul antrenament. În vârstă de 53 de ani, Vanhaezebrouck era la Gent din vara anului 2014 și în sezonul ce a urmat a adus singurul trofeu de campioană a Belgiei din istoria de 117 ani a clubului. Apoi Gent a ajuns în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a trecut de o grupă din care mai făceau parte Zenit, Valencia și Lyon. Însă în acest an, Gent este pe locul 14 din 16 echipe, cu o victorie, trei rezultate de egalitate și patru înfrângeri. Vanhaezebrouck a demsionat de la Gent la 27 septembrie.

Gilardino va juca în Serie B

Atacantul Alberto Gilardino, fost campion mondial cu Italia în 2006, a semnat cu Spezia, echipă din Serie B, a anunțat clubul italian. El va evolua cu numărul 10. La 35 de ani, Gilardino s-a antrenat în vară cu echipa canadiană  Impact Montreal. De-a lungul carierei, el a mai jucat la AC Milan, Parma, Fiorentina, Bologna, Genoa, Guangzhou Evergrande, Empoli sau Pescara. El a fost campion mondial cu Italia în 2006, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor în 2007 cu AC Milan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.