Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Euro 2024 în Germania

Ziarul de Vrancea
27 sep 2018 473 vizualizări

UEFA a anunțat ieri că ediția din 2024 a Campionatului European de fotbal va fi găzduită de Germania.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al forului. Germania a mai organizat competiția în 1988, când turneul a fost câștigat de Olanda, după o finală cu Uniunea Sovietică. Germania s-a aflat în competiție cu Turcia, dar în cele din urmă a primit cele mai multe voturi și a fost aleasă să găzduiască pentru a doua oară EURO. Joseph Blatter a fost primul care a lăudat inițiativa UEFA de a organiza Campionatul European pe teritoriul unui singure țări și renunță la ideea organizării în mai multe state. EURO 2020 se va disputa pe 12 stadioane, printre care și Arena Națională din București. Semifinalele și finala vor avea loc pe Wembley.

Ne batem cu frații pentru Postolachi

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, ieri, că se așteaptă ca Federația Moldoveană de Fotbal să deschidă o procedură juridică la FIFA în ceea ce îl privește pe jucătorul Virgiliu Postolachi, care a primit cetățenie română și dorește să joace pentru naționala pregătită de Cosmin Contra.   "Primul pas a fost făcut, l-am sprijin să obțină cetățenia română, acum colegii noștri din Moldova trag de el să joace pentru naționala lor, astfel încât ne așteptăm să intrăm într-o procedură din asta, juridică, la nivel de FIFA. Noi vom face tot ce ne stă în putere ca Virgiliu să joace pentru România. El deja a luat o decizie, vrea să joace pentru România, a refuzat să joace pentru Moldova, dar federația din Moldova trage în continuare de el și încearcă să folosească orice posibilitate să joace pentru ei”, a declarat, ieri, Burleanu.

 Semifinale inedite la Wuhan

Sportivele Arîna Sabalenka (Belarus, 20 WTA), Ashleigh Barty (Australia, 17 WTA), Anett Kontaveit (Estonia, 27 WTA) și Wang Qiang (China, 34 WTA) s-au calificat, ieri, în semifinalele turneului de la Wuhan, cu premii totale de 2,7 milioane de euro. Rezultatele din sferturi: Arîna Sabalenka – Dominika Cibulkova (Slovacia) 7-5, 6-3; Ashleigh Barty (Australia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-2, 5-7, 6-4; Wang Qiang (China) –Monica Puig (Porto Rico) 6-3 6-1; Anett Kontaveit (Estonia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-4; Semifinalele Sabalenka – Barty și Kontaveit – Wang vor avea loc vineri. Favorită principală la Wuhan a fost Simona Halep, eliminată în turul doi.

Ronaldo a scăpat cu o etapă

Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA (CEBD) a decis, ieri, ca fotbalistul echipei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, să fie suspendat un joc ca urmare a eliminării de la meciul cu Valencia, din Liga Campionilor. La partida din data de 19 septembrie, contând pentru grupa H a LC, Ronaldo a primit cartonașul roșu direct în minutul 29, pentru un fault la Jeison Murillo. Juventus a câștigat meciul cu scorul de 2-0.

Cupa Satelor, o inițiativă benefică

Federația Română de Fotbal a lansat, joi, la Muzeul Satului, o competiție destinată jucătorilor sub 13 ani din mediul rural, Cupa Satelor, pe care o organizează împreună cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Selecționerul Cosmin Contra consideră că o astfel de competiție poate descoperi noi talente. Cupa Satelor, destinată copiilor născuți după 1 ianuarie 2006, va avea o fază regională și una națională, premiul pentru câștigătoare va consta în deplasarea lotului, împreună cu antrenorul și primarul comunei, alături de echipa națională de fotbal a României la o partidă disputată în deplasare. Costurile legate de transport, cazare, masă și acces la meci vor fi suportate de FRF.

Adrian Petre, decisiv în Cupa Danemarcei

Atacantul român Adrian Petre (20 de ani) a înscris, din penalty, singurul gol al meciului din Cupa Danemarcei, cu Jammerbugt, disputat în deplasare. Adrian Petre a ajuns la cota 4 în acest sezon, în 12 meciuri. În ultima partidă, Adrian Petre a fost integralist împotriva divizionarei secunde Jammerbugt.  Esbjerg s-a calificat în optimile competiției.  În întrecerea internă, Esbjerg se clasează pe locul V, cu 14 puncte, la opt lungimi de liderul FC Copenhaga. Adrian Petre a ajuns la Esjberg în vara anului trecut. Danezii au plătit celor de la UTA 500.000 de euro.

VAR în Liga Campionilor

Asistența Video pentru Arbitraj (VAR) va fi folosită, începând din sezonul viitor, în Liga Campionilor și în alte competiții europene, precum Euro-2020, au stabilit, ieri, membrii Comitetului Executiv al UEFA. Î n Liga Campionilor, VAR va fi folosit din faza play-off-ului. În 2019, se va aplica și la finala Supercupei Europei de la Istanbul. UEFA a precizat că în Liga Europa sistemul va fi introdus în sezonul 2020/2021, din faza grupelor. Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a explicat întârzierea privind aplicarea VAR prin dorința de a pune la punct un sistem solid.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.