Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Euro 2020 în decembrie?

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 628 vizualizări

Conform „Daily Telegraf”, UEFA ar putea decide ca EURO 2020 să se desfășoare în luna decembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit ziarului citat, UEFA ia în calcul decalarea EURO 2020 în luna decembrie, ceea ce ar permite ca meciurile din campionatele de pe continent și din cupele europene, suspendate în această perioadă, să se joace în cursul verii. Această variantă ar fi benefică din punct de vedere sportiv și economic, mai ales prin prisma drepturilor TV. Altă idee este amânarea EURO 2020 pentru vara anului viitor. Și în acest caz, partidele din campionate și din cupele europene s-ar disputa în vara acestui an.

Alegeri amânate

Alegerile pentru președinția FR Gimnastică, programate în 19 martie, au fost amânate, anunță duminică, pe site-ul oficial, forul național de profil, invocând măsuri de prevenție a răspândirii pandemiei Covid-19. În această săptămână au fost validate candidaturile Carmencitei Constantin și cea a lui Ioan Suciu. În urma alegerilor reprogramate, președintele FRG va avea mandat doar până anul viitor, după ce Andreea Răducan a demisionat din funcție în decembrie 2019, ca urmare a ratării calificării loturilor României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mandatul său era valid până în 2021.

S-a retras legenda biatlonului francez

Schiorul Martin Fourcade, cvintuplu campion olimpic la biatlon, și-a anunțat, ieri, retragerea din activitatea sportivă. „Mulțumesc pentru această călătorie. Este timpul să spun adio”, a scris francezul de 31 de ani pe rețelele de socializare. Martin Fourcade are în palmares șapte medalii olimpice, cinci de aur și două de argint, 28 de medalii mondiale (13 de ani, 10 de argint și cinci de bronz) și șapte globuri de cristal.

A candidat singură și a câștigat

Fosta patinatoare Nathalie Pechalat a fost aleasă, sâmbătă, în funcția de președinte al Federației franceze de Sporturi pe Gheață. Ea îi succede lui Didier Gailhaguet, care a demisionat luna trecută după un scandal de viol în care este implicat antrenorul Gilles Beyer. În vârstă de 36 de ani, Pechalat a fost singurul candidat care s-a prezentat la alegerile de sâmbătă, ceilalți trei (Damien Boyer-Gibaud, Michel-Ange Marie-Calixte și Gilles Jouanny) cerând amânarea alegerilor din cauza pandemiei de Covid-19. Pentru prima dată o femeie se află la conducerea federației de sporturi pe gheață din Franța. Didier Gailhaguet a demisionat, la 8 februarie, în urma scandalului de viol în care este implicat antrenorul de patinaj Gilles Beyer.

Ceremonie pe stadion gol

Ceremonia de predare a torței olimpice organizatorilor japonezi ai JO, programată joi, 19 martie, la Atena, se va desfășura pe un stadion gol, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat Comitetul Olimpic Grec. Vineri, Grecia a anulat restul parcursului torței olimpice pe teritoriul țării, pentru a evita ca evenimentul să atragă curioși și fani. “Comitetul Olimpic Grec a decis ca ceremonia de predare a torței, de joi, 19 martie, să aibă loc pe stadionul Panathenaic cu porțile închise”, se arată într-un comunicat al forului. Stadionul din Atena atrage din doi în doi ani mii de spectatori la ceremonia de predare a torței olimpice. Grecia a înregistrat până acum trei decese cauzate de coronavirus și 228 de infectări.

Ofertă rusească pentru EURO2020

Rusia este pregătită să organizeze mai multe meciuri la Euro-2020, dacă este necesar, a anunțat vicepremierul Dmitri Cernîșenko. „Ne-ar plăcea să oferim UEFA mai multe posibilități și să organizăm meciuri suplimentare în țara noastră”, a declarat el. Euro-2020 ar urma să aibă loc în perioada 12 iunie - 12 iulie, însă marți se va decide dacă va fi amânat. La Euro-2020, Rusia ar urma să organizeze trei meciuri: Belgia-Rusia (13 iunie), Belgia-Finlanda (22 iunie) - și un sfert de finală la Sankt Petersburg.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.