Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Emoții pentru fotbaliștii tricolori

Ziarul de Vrancea
23 ian 2018 521 vizualizări

Echipa națională de fotbal a României își va afla astăzi adversarele din cadrul Ligii Națiunilor, cea mai nouă competiție organizată de UEFA, la tragerea la sorți care va avea loc la Lausanne, de la ora 13.00.

România va face parte din eșalonul al treilea valoric, fiind cap de serie, iar componența grupelor acestuia va fi doua stabilită la tragerea la sorți de mâine.Cele 55 de echipe europene sunt împărțite în patru eșaloane valorice, în competiția care înlocuiește meciurile amicale. Capi de serie în eșalonul terț sunt Ungaria, România, Scoția și Slovenia, celelalte echipe fiind Grecia, Serbia, Albania, Norvegia (urna II), Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda (III), Cipru, Estonia, Lituania (IV). Câștigătoarele celor patru grupe se califică în eșalonul al doilea valoric, pentru următoarea ediție, din 2020, iar echipele clasate pe ultimele locuri vor retrograda în eșalonul al patrulea.

Vera, împrumutat la Astra

CFR 1907 Cluj anunță împrumutul atacantului Urko Vera la Astra Giurgiu până la finalul sezonului. În vârstă de 30 de ani, Urko Vera a venit la CFR Cluj în vara anului și Jeonbuk Hyundai. După ce liderul Ligii 1 a ajuns la un acord cu Viitorul pentru transferul lui țucudean, ocupantul locului secund în clasamentul marcatorilor, cu 11 goluri, Dan Petrescu și-a permis să-l cedeze pe Vera la Astra Giurgiu. Vârful spaniol a înscris de cinci ori pentru CFR în actuala stagiune a Ligii 1. Cotat la 600.000 de euro, atacantul a fost adus în această vară de la Mirandes, liber de contract

 “Cormoranii” s-au împiedicat de lanternă

Formația Swansea a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Liverpool, într-un meci din cadrul etapei a XXIV-a a campionatului englez de fotbal, Premier League. Gazdele s-au impus prin golul marcat de Mawson, în minutul 40. În urma acestui eșec, Liverpool, locul V, cu 47 de puncte, a ratat șansa de a egala formația Chelsea, locul III, cu 50 de puncte, În clasament. Swansea este pe ultimul loc, XX, cu 20 de puncte, la egalitate cu formația de pe poziția a XIX-a, West Bromwich Albion. Lider este Manchester City, cu 65 de puncte, iar Manchester United e pe locul II, cu 53 de puncte.

Hora coboară în Turcia

Atacantul Ioan Hora e oficial jucătorul echipei Elazigspor, din liga a doua turcă. Ioan Hora, 29 de ani, va juca la Elazigspor sub formă de împrumut până în vară, el aparținând de Akhisarspor, formație din primul eșalon din "țara Semilunei" și unde are o înțelegere valabilă până în 2020.  Fotbalistul a activat de-a lungul carierei în țară la echipe ca UTA, Gloria Bistrita, CFR, ASA Târgu Mureș și Pandurii, iar din vara lui 2016 este în campionatul Turciei. Aici a jucat la Konyaspor, apoi Akhisarspor și acum e la Elazigspor. Ioan Hora a fost golgeterul Ligii I în sezonul 2015 - 2016, atunci când activa la Pandurii și a marcat 19 goluri. Atacantul e cotat la 850.000 de euro, conform siteurilor de specialitate, și poate juca atât atacant, cât și pe pe flancuri.

Mascherano părăsește Barça

FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial, ieri, plecarea lui Javier Mascherano în China, argentinianul părăsind echipa după opt sezoane. La 33 de ani, Mascherano a disptat 334 de meciuri și a marcat un gol pentru catalani. El va evolua la Hebei Fortune, unde a semnat un contract pentru zece milioane de euro. FC Barcelona va organiza o ceremonie de retragere pentru jucător la Auditorium 1899, transmisă pe canalele de socializare.

Sepsi se mută la Ploiești

Sepsi OSK va disputa meciurile cu Poli Timișoara (2 februarie) și cu Concordia Chiajna (17 februarie) la Ploiești, a anunțat clubul ardelean. "Am făcut tot posibilul ca în cel mai scurt timp Sepsi OSK să-și poată disputa meciurile de acasă la Sfântu Gheorghe, dar nu am reușit încă să obținem toate avizele necesare. De asemenea, la stadionul Tineretului din Brașov nu mai există condițiile tehnice necesare, și din acest motiv conducerea clubului a ajuns la un acord ca cele două meciuri să le organizăm la stadionul „Ilie Oană" din Ploiești", a anunțat clubul ardelean. Sepsi OSK a anunțat că în ultimele luni reprezentanții clubului au investit mult timp și energie pentru a finaliza lucrările la stadionul municipal în vederea îndeplinirii criteriilor de omologare și sperăm că în cel mai scurt timp vom ajunge la punctul final al proiectului, astfel încât meciurile din playout, să îl putem juca la Sfântu Gheorghe.

Francezii, aproape de semifinale

Echipa Franței, campioana mondială en titre, a făcut un pas important spre semifinalele Campionatului European de handbal masculin - EURO 2018 - din Croația în urma victoriei cu 39-30 în fața Serbiei.  Serbia era deja eliminată din competiție înaintea meciului de la Zagreb, iar la pauză ''Les Bleus'' avea șapte goluri în plus pe tabelă, 19-12. Tot în capitala Croației, Suedia a dominat echipa Belarus în meciul din grupa principală I, învingând cu 29-20. Suedia, care este în cursă pentru semifinale, va juca astăzi contra vicecampioanei mondiale Norvegia, așteptând totodată rezultatul confruntării dintre Croația și Franța. În clasament, pe primul loc se află Franța, cu 8 puncte (^23), urmată de Croația, 6 puncte (^12), Suedia, 6 puncte (^12), Norvegia, 4 puncte (^5), Belarus, 0 puncte (-23), Serbia, 0 puncte (-29). Primele două clasate se califică în semifinale.

 

Interziși la Pyeongchang

Patinatorii ruși Ksenia Stolbova și Ivan Bukin nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, din cauza scandalului de dopaj din Rusia. "Comitetul Internațional Olimpic, fără nicio explicație, nu i-a admis pe Ksenia Stolbova și Ivan Bukin", a anunțat federația rusă, care consideră decizia "absurdă și nefondată". Ksenia Stolbova, alături de Fedor Klimov, a ocupat locul doi în proba de perechi la CE de patinaj artistic, iar Ivan Bukin și Aleksandra Stepanova au fost pe locul trei în proba de dans.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.