Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Echipa deceniului în Liga I

Ziarul de Vrancea
25 apr 2020 757 vizualizări

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, sâmbătă, componența echipei ideale a deceniului (2010/2011 – 2019/2020) în Liga I, aleasă de microbiști pe pagina de Facebook a forului. Votul s-a desfășurat pe durata a 14 zile

. Echipa este următoarea: Tătărușanu –R. Benzar, Szukala, Vinicius, Latovlevici – Deac, Pintilii, Sănmărtean, Stanciu - Țucudean, Rusescu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf (două titluri, 154 meciuri în ultimul deceniu).

Cahill este pentru fuziune

Australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, susține ideea fuziunii forurilor care conduc circuitul masculin (ATP) și pe cel feminin (WTA), el considerând că tenisul ar fi astfel mai simplu penru sportivi și pentru fani. „Cred, ipotetic, că ar fi o poziție foarte bună pentru un jucător de tenis, pentru că știi că fiecare decizie luată este luată în interesul sportului”, a afirmat Darren Cahill pentru jurnalul National Cahill a declarat că o uniformitate în ceea ce privește regulamentele și clasamentele ar ajuta toate părțile implicate. Roger Federer a sugerat fuziunea, miercuri, în social media, idee care nu a fost respinsă de conducătorii ATP și WTA, Andrea Gaudenzi și Steve Simon.

Liga spaniolă amenință

Președintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a declarat, vineri, că echipele care vor refuza să joace, atunci când se va relua campionatul, vor fi sancționate. „Echipele care vor refuza să joace după ce autoritățile își vor da acordul, vor fi sancționate cu un meci pierdut”, a declarat Tebas. El a estimat că o oprire definitivă a campionatului ar duce la pierderi de un miliard de euro, față de 300 de milioane de euro cât ar fi pierderile în cazul reluării meciurilor fără spectatori. La Liga a stabilit un protocol medical de reluare, dar revenirea la antrenamente a fost amânată din 27 aprilie pentru 7 mai.

Guvernul pornește fotbalul

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat, sâmbătă, că în Polonia campionatul de fotbal ar urma să se reia la sfârșitul lunii mai, cu porțile închise.“Avem un plan pentru primul meci din Ekstralasa, care ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai”, a spus Morawiecki. El a mai anunțat și redeschiderea a două centre de pregătire pentru sportivii de nivel înalt, în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo. În prima ligă poloneză joacă trei fotbaliști români: Cornel Râpă și Sergiu Hanca la Cracovia și Bogdan Țîru la Jagiellonia Białystok.

Rușii au atârnat handbalul în cui

Federația Rusă de Handbal a decis suspendarea campionatelor, la feminin și masculin. Campioane au devenit echipele de pe primul loc la momentul deciziei, adică Cehovskie Medvedi și Rostov Don. Cele două trofee acordate în aceste circumstanțe le vor permite campioanelor să joace în sezonul viitor din Liga Campionilor, dacă EHF nu ia alte decizii în acest sens.La finalul lunii august, dacă măsurile de siguranță vor permite, în Rusia se vor disputa turneele finale ale Cupei și Supercupele. În România, FRH a decis încheierea sezonului 2019/2020 pe teren, cu meciuri începând din 31 mai, o hortărâre criticată de mulți sportivi și antrenori, precum și de MTS.

 

Parteneriat pentru „Nou Camp”

Miliardarul britanic Alkiviades David a anunțat că a discutat cu FC Barcelona despre un eventual parteneriat pentru sezonul viitor. Alkiviades David (51 ani), antreprenor de origine greacă, născut în Nigeria, ar putea achiziționa drepturile legate pentru numele stadionului cu platformă de streaming « FilmOn TV » sau prin societatea sa farmaceutică « Swissx ». „Contactul s-a stabit la începutul săptămânii și sunt convins că acordul va fi încheiat. Sunt optimist. Este un moment istoric în istoria sportului și se încadrează cu planurile mele actuale”, a declarat David pentru Daily Mail..Consiliul de Administrație al clubului FC Barcelona a fost de acord să cedeze Fundației Barça drepturile asupra numelui stadionului. Astfel, fundația trebuie să găsească un sponsor care să dea numele arenei. Măsura va fi valabilă doar pentru sezonul 2020-2021 și banii vor fi investiți în lupta contra coronavirusului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.