Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: E groasă cu Chiricheș

Ziarul de Vrancea
8 sep 2018 498 vizualizări

Clubul Napoli a anunțat că Vlad Chiricheș, care s-a accidentat la meciul României cu Muntenegru, va fi supus unor noi investigații, astăzi, la clinica Villa Stuart.

Chiricheș va fi însoțit la clinică de șeful stafului medical al echipei Napoli, Alfonso De Nicola. Sâmbătă, FRF a anunțat că Vlad Chiricheș are entorsă la genunchi. Chiricheș s-a accidentat în minutul 30 al partidei de vineri cu Muntenegru și nu a mai putut continua meciul. în urma efectuării unei rezonanțe magnetice, staful medical al echipei României i-a pus diagnosticul de entorsă la genunchiul stâng, cu afectarea ligamentului încrucișat anterior. FRF a precizat că jucătorul va efectua un nou control medical pentru a fi evaluat în privința unei posibile intervenții chirurgicale.

Rădoi apelează la “căței”

FRF a anunțat că tehnicianul Mirel Rădoi a decis să îi cheme la lotul Under 21 pe Robert Moldoveanu și Ricardo Grigore, ambii de la FC Dinamo București.   Ionuț Nedelcearu, Andrei Ivan și Dragoș Nedelcu sunt suspendați pentru partida cu Bosnia-Herțegovina, programată marți, la Ovidiu. Pentru a completa lotul, Mirel Rădoi a apelat la cei doi fotbaliști de la Dinamo. Aceștia se vor alătura celorlalți tricolori U21 la revenirea acestora în țară, duminică. Tricolorii U21 sunt neînvinși în preliminariile EURO 2019 și ocupa poziția secundă, după Bosnia-Herțegovina, formație care are însă un meci în plus. Prezența la turneul final ar fi prima a naționalei U21 după cea din 1998. Tricolorii U21 sunt neînvinși și ocupă poziția a treia în grupa preliminară, de unde se califică direct la EURO doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a stabili încă două selecționate care merg la CE 2019.

Nadal, forfait în Cupa Davis

Căpitanul echipei de Cupa Davis a Spaniei, Sergi Bruguera, a anunțat, sâmbătă, că Rafael Nadal este indisponibil pentru semifinala Cupei Davis cu Franța, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie, la Lille. “Rafa Nadal nu va putea juca în întâlnirea cu Franța, de la Lille. Accidentarea la genunchi suferită la US Open îl împiedică să participe la confruntarea din semifinale. Sperăm că se va recupera rapid și îi mulțumim pentru susținerea echipei Spaniei în Cupa Davis”, a declarat Bruguera. În locul lui Nadal, pentru echipa Spaniei va juca Albert Ramos. “Avem încredere totală în el. Trebuie să ne amintim că a fost eroul confruntării de la Marbella cu Marea Britanie”, a afirmat Sergi Bruguera.

Se caută succesor lui Lucescu

Unii oameni de fotbal importanți susțin că Mircea Lucescu nu ar trebui să rămână selecționerul Turciei, notează jurnalul turc Takvim. Potrivit sursei citate, situația lui Lucescu a fost pusă sub semnul întrebării după înfrângerea de vineri, scor 1-2 cu Rusia, din prima etapă a grupelor Ligii Națiunilor. Dintre numele vehiculate pentru postul de selecționer, Șenol Güneș, în prezent antrenor la Beșiktaș, ar vrea să preia conducerea tehnică a naționalei, dacă se va despărți de gruparea din Istanbul. Aykut Kocaman, fără angajament după ce s-a despărțit de Fenerbahçe în luna iunie, ar vrea de asemenea să fie selecționer. Mircea Lucescu este antrenorul naționalei Turciei din august 2017. De atunci, Turcia a înregistrat trei victorii, cinci înfrângeri și patru remize.

 

Tenisul cel mic

Perechea Andreea Mitu/Elena-Gabriela Ruse, cap de serie numărul 4, a câștigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Montreux. Cele două au învins în finală, cu scorul de 4-6, 6-3, 10-4, echipa Laura Pigossi/Maryna Zanevska (Brazilia/Belgia), cap de serie 1. Andreea Mitu și Gabriela Ruse au jucat la Montreux și la simplu. Mitu nu a trecut de primul tur pe tabloul principal, după ce a jucat în calificări, iar Ruse a ajuns până în sferturile de finală. La Zagreb, perechea Alexandra Cadanțu/Elena Bogdan a pierdut, sâmbătă, finala de dublu din cadrul turneului ITF de la Zagreb. Cadanțu și Bogdan au fost învinse de echipa Andrea Gamiz/Aymet Uzcategui, din Venezuela, scor 3-6, 4-6, într-o oră și 14 minute. Alexandra Cadanțu a jucat sâmbătă și la simplu. Ea a abandonat în semifinala cu croata Tereza Mrdeza, după o oră și 40 de minute de joc, la scorul 2-6, 1-5.

Michael Johnson trece prin clipe grele

Fostul atlet Michael Johnson, cvadruplu campion olimpic, a anunțat că se recuperează după ce a suferit un atac ischemic tranzitoriu, accident neurologic cu durată mai mică de 24 de ore, numit uneori și “mini-accident vascular cerebral”. “Săptămâna trecută, surprinzător, am suferit un atac ischemic tranzitoriu sau mini-accident vascular cerebral. Vestea bună este că am revenit acasă, alături de familie, mi-am rezolvat problemele și deja am făcut progrese importante în eforturile pentru recuperarea totală”, a scris fostul sportiv pe Twitter. Michael Johnson, acum în vârstă de 50 de ani, a câștigat aurul olimpic la ștafetă 4x400 m în 1992, la 200 m și la 400 m în 1996 și la 400 m în 2000.

 

Cadouri de la Pepe

Fotbalistul portughez Pepe, component al echipei Beșiktaș, le-a dăruit angajaților clubului din Istanbul o mare parte din suma de 56.000 de euro reprezentând primele pentru punctele obținute, prevăzute în contract, informează cotidianul Vatan.  Pepe este legitimat la Beșiktaș din iulie 2017, când a semnat un contract de 9,5 milioane de euro, valabil două sezoane. în plus față de suma fixă, Pepe primește 4.000 de euro pentru fiecare punct. În acest sezon, ca urmare a rezultatelor obținute în toate competițiile în meciurile în care a jucat, Pepe a obținut prime de 56.000 de euro (420.000 de lire turcești). El le-a împărțit o mare parte din această sumă, dând plicuri în care se aflau câte 15.000 de lire sau 10.000 de lire, magazinerilor, personalului medical, angajaților de la cantină și personalului de pază de la Beșiktaș.

 

 

O mare campioană a paralizat

Campioana olimpică la ciclism Kristina Vogel a anunțat că este paralizată în urma unui grav accident petrecut în iunie, la un antrenament. În vârstă de 27 de ani, Vogel a suferit un accident când s-a ciocnit de un alt ciclist, în timp ce se antrena la Cottbus. Ea a fost operată la un spital din Berlin.  Ea a menționat că în urma accidentului i-a fost secționată măduva spinării la nivelul celei de-a șaptea vertebre. Kristina Vogel are un palmares impresionant la ciclism. Ea este cvadruplă campioană mondială la viteză  (2014, 2015, 2017 și 2018), și triplă campioană mondială la keirin (2014, 2016 și 2017).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.