Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Doi purtători de drapel

Ziarul de Vrancea
30 iun 2021 636 vizualizări

Canotoarea Mădălina Bereș și înotătorul Robert Glință au fost desemnați purtătorii de drapel ai echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anunțat, joi, Comitetul Olimpic și Sportiv Român.


Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor. Mădălina Bereș este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 și campioană mondială cu barca de 8Â1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Robert Glință este primul înotător din România care a reușit să câștige aur la Campionatele Europene și a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

 

S-ar fi retras și sănătoasă?

Simona Halep ar fi putut fi obligată să se retragă din turneul de la Wimbledon chiar dacă ar fi fost aptă de a juca și apăra trofeul cucerit în 2019, informează dailymail.co.uk. Luni, sportiva de pe locul 3 WTA a fost contactată de autoritățile sanitare britanice, care au informat-o că în avionul cu care a călătorit la Londra a fost înregistrat un caz de infectare cu noul coronavirus. Dacă ar fi rămas pe tabloul principal, ea ar fi putu fi nevoită să se retragă și să intre în izolare. Simona Halep, locul 3 mondial și deținătoarea trofeului, și-a anunțat, vineri, retragerea de la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Sportiva a afirmat, într-o postare pe Instagram, că nu este complet refăcută în urma accidentării la picior, pe care a suferit-o la Roma, în 12 mai.

Nou venit în lotul olimpic

Selecționerul Mirel Rădoi a decis să îl cheme la lotul olimpic pe fundașul stânga Florin Ștefan, care a evoluat până la finalul sezonului trecut la Sepsi Sfântu Gheorghe. Jucătorul de 25 de ani a fost prezent și la Euro-2019, cometiție de tineret, unde a fost titular în trei din cele patru partide disputate de tricolori. Ștefan a ajuns, aseară în cantonamentul de la Mogoșoaia. În acest momentul, locul pentur JO de la Tokyo este următorul: Aioani, M.Popa, Târnovanu (portari), Rațiu, R.Grigore, Chindriș, Ghiță, Pașcanu, Boboc, Ștefan (fundași), Ciobanu, M.Marin, Dulca, Nedelcu, Dobre, V.Gheorghe, I.Gheorghe, T.Băluță (mijlocaș), Ganea, Sîntean (atacanți). România face parte din Grupa B a turneului olimpic, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

Chivu avansează la Inter

Cristian Chivu va pregăti echipa Under 19 a lui Inter după ce în sezonul trecut a fost la cârma formației Under 18 a grupării nerazzurra, eliminată de Genoa în semifinalele campionatului rezervat acestei categorii de vârstă. Chivu l-a înlocuit la cârma formației Primavera pe Armando Madonna, al cărui contract a expirat pe 30 iunie. Tuttosport a scris luna trecută că șefii lui Inter s-au gândit la Chivu deoarece vor să se bazeze pe un antrenor obișnuit să lucreze cu tinerii și care a crescut, ca fotbalist, la școala lui Ajax Amsterdam.

Transfer uriaș făcut de ManUnited

Manchester United a acceptat să plătească suma de 85 de milioane de euro clubului Borussia Dortmund pentru jucătorul Jadon Sancho. Extrema de 21 de ani, care încă nu a efectuat controlul medical și nu a ajuns la un acord privind condițiile financiare personale, ar urma să semneze un contract pe cinci ani, cu opțiune pentru un al șaselea. Suma de transfer, de 73 de miliaone de lire sterline, care va fi plătită în cinci rate egale, îl va urca pe Sancho pe locul al doilea în topul celor mai scumpi jucători englezi din toate timpurile, după Harry Maguire, carea fost transferat de United în 2019 de la Leicester cu 80 de milioane de lire sterline.

Semenya a mai pierdut un meci

Forțată să evolueze la 5.000 de metri, prin decizia medicală a World Athletics (IAAF), dubla campioană olimpică la 800 m Caster Semenya nu a reușit să atingă baremul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august). Caster Semenya, interzisă în probele de 800 metri și 1.500 metri de comisia medicală a forului internațional, care nu tolerează nivelul ei foarte ridicat de testosteron, nu a reușit, miercuri seară, la Liège, în ultima ei încercare, să se apropie de baremul de a participare în proba de 5.000 metri (15 minute și 10 secunde), înregistrând un timp de 15:50.12.

 

„Un Italiano verro” la Fiorentina

Clubul Fiorentina a anunțat, miercuri, că noul antrenor al echipei este Vincenzo Italiano. Antrenorul, care își va prelua îndatoririle joi, a semnat un contract pe doi ani, valabil până în iunie 2023, cu opțiune pentru încă un an. La Fiorentina, tehnicianul îi succede lui Gennaro Gattuso, de care clubul s-a despărțit la 17 iunie, după nici o lună de când fusese anunțat la conducerea echipei.

                                   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.