Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Doar zece pentru Doha

Ziarul de Vrancea
14 sep 2019 970 vizualizări

Federația Română de Atletism a anunțat, luni, faptul că zece sportivi vor reprezenta România la Campionatul Mondial în aer liber de la Doh

a.Cei zece sportivi care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Doha sunt: Claudia Bobocea (1500 m), Florentina Iușco, Alina Rotaru (lungime), Andreea Panțuroiu (triplusalt), Daniela Stanciu (înălțime), Bianca Ghelber (ciocan), Andrei Gag (greutate), Alin Firfirică (disc) și Daniel Novac (suliță). Este cea mai redusă delegație românească din istoria participării la Campionatele Mondiale, a căror primă ediție a avut loc în 1983, la Helsinki. Ediția 2019 va avea loc în perioada 27 septembrie – 6 octombrie la Doha.

Votați pentru Pușcaș!

Atacantul formației Reading George Pușcaș a fost nominalizat în ancheta care va stabili cel mai frumos gol din liga a doua engleză, în luna august, informează presa engleză. Pușcaș a fost ales pentru primul său gol marcat în Championship. El a înscris în minutul 25, în partida pe care Reading a disputat-o pe teren propriu, la 18 august, cu Cardiff City, în etapa a III-a, după o frumoasă acțiune personală, începută în propria jumătate de teren. În acea partidă, internaționalul român a mai marcat o dată, în minutul 40, golul de 2-0. Meciul s-a terminat cu scorul de 3-0. Au mai fost nominalizați în această anchetă Jack Marriott de la Derby County și Cauley Woodrow de la Barnsley. Fanii pot vota pe site-ul skysports.com până astăzi, la ora locală 17.00 (19.00, ora României), iar câștigătorul va fi anunțat vineri.

Chivu avansează la Inter

Fostul internațional Cristian Chivu a debutat cu o victorie în campionatul rezervat echipelor cu jucători sub 17 ani, informează presa italiană. Inter Milano, formația românului, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 8-2, echipa Brescia U17, în etapa a doua a competiției. Meciul milanezilor din prima rundă, cu Cittadella, a fost amânat. Cristian Chivu, 38 de ani, a fost, sezonul trecut, antrenor al echipei under 14 a clubului Internazionale Milano, în prima sa activitate de tehnician după ce și-a luat licența UEFA A, la Coverciano, la 15 decembrie 2017. În urma rezultatelor bune, el a fost promovat și antrenează acum echipa sub 17 ani a clubului din Milano. De la finalul acestei luni, Cristian Chivu va urma cursurile pentru obținerea licenței UEFA Pro la celebra școală de la Coverciano.

Vine și Ovidiu Petre la FCSB?

Directorul sportiv al FCSB, Narcis Răducan, a declarat că fostul internațional Ovidiu Petre ar putea deveni secundul antrenorului Bogdan Vintilă. „El e favorit. Este important să fie lângă echipă, lângă bancă, lângă antrenori oameni care au trecut prin acest fenomen. El este un exemplu și de fotbalist și de conduită. Nu are din ce știu eu calificările necesare. Dar ideea nu este neapărat de a fi antrenor secund, poate ajuta de pe multe poziții, în antrenamente... A fost manager sportiv la Timișoara, e un om de mare calitate. Sper să ajungem la un acord cu el, dacă nu, acesta este profilul pe care îl căutăm. Bogdan s-a gândit la el”, a declarat Răducan, la Digi Sport.Ovidiu Petre, 37 de ani, a jucat la FC Național, Galatasaray, Politehnica Timișoara, FC Steaua, Al-Nassr și Modena, iar la echipa națională a evoluat de 23 de ori. El a fost manager sportiv al clubului ACS Poli Timișoara.

Record mondial la semimaraton

Alergătorul kenyan Geoffrey Kamworor a stabilit un nou record mondial în proba de semimaraton, fiind înregistrat pe distanța de 21,0975 km cu timpul de 58 min 01 sec, duminică la Copenhaga.Kamworor, în vârstă de 26 ani, câștigător al maratonului de la New York în 2017, a îmbunătățit astfel cu 17 de secunde vechea performanță pe această distanță (58 min 18 sec), stabilită anul trecut de compatriotul său Abraham Kiptum, în cursul semimaratonului de la Valencia (Spania).Pentru a reușit un nou record al lumii, Kamworor a alergat într-un ritm mediu de 2 minute și 45 secunde pe kilometru. Triplu campion al lumii la semimaraton, kenyanul este unul dintre cei 11 atleți care au reușit să parcurgă distanța de 21,0975 km sub o oră.

Maradona a greșit startul

Gimnasia La Plata a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-2 (1-0), de Racing Club, în etapa a VI-a a campioantului Argentinei. La gazde, Maradona a debutat ca antrenor, dar nu a putut opri seria de înfrângeri consecutive ale formației sale, care a ajuns acum la cinci meciuri.Gimnasia La Plata este ultima în clasament, cu un punct, iar Racing este pe locul 11, cu nouă puncte. Maradona a revenit după 24 de ani ca antrenor în țara sa natală, ultima formație pregătită de el în Argentina fiind chiar adversara de duminică.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.