Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Doar doi români la mondialele gimnaștilor

Ziarul de Vrancea
12 oct 2021 707 vizualizări

Sportivii români Maria Ceplinschi și Marian Drăgulescu au plecat marți dimineața spre Kitakyshu (Japonia) pentru a participa la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică (18-24 octombrie)

Maria Ceplinschi va concura în premieră la un campionat mondial, însă pentru Marian Drăgulescu (40 ani) este cea de-a zecea prezență la Mondiale, el având în palmares opt medalii de aur și două de argint. Aceasta va fi ultima competiție din cariera lui Marian Drăgulescu, campionul urmând să se dedice apoi antrenoratului. Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu nu au făcut deplasarea din motive medicale.

Cad ca niște spice

Favoritele cad una după alta în turneul feminin de tenis de la Indian Wells. Rezultate din optimi: Jelena Ostapenko (Letonia, 29 WTA) – Iga Swiatek (Polonia, 4) 6-4, 6-3; Jessica Pegula (SUA, 24) – Elina Svitolina (Ucraina, 7) 6-1, 6-1; Paula Badosa (Spania, 27) – Barbora Krejcikova (Cehia, 5) 6-1,7-5; Shelby Rogers (SUA, 44) - Leylah Fernandez (Canada, 28) 26, 6-1, 7-6; Viktoria Azarenka (Belarus, 32) – Aliaksandra Sasnovîci (Belarus, 100) 6-3 6-4. Programul sferturilor; Anett Kontaveit (Estonia, 20) – Ons Jabeur (Tunisia, 14), Paula Badosa – Angelique Kerber (Germania, 15), Viktoria Azarenka –Jessica Pegula, Shelby Rogers – Jelena Ostapenko. În sferturile de finală nu mai există nicio jucătoare din Top 10, cea mai bine clasată fiind Angelique Kerber.

Finalele SuperLigii, fără spectatori

Biroul Federal al FRR a decis astăzi, ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori, din cauza ratele ridicate de infectare cu COVID-19 din București, dar și din zonele limitrofe. De asemenea, s-a decis ca cluburile participante în finalele SuperLigii să beneficieze de maxim 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090, adică cei vaccinati sau trecuți prin boală.

Debut cu stângul al orădenilor

Vicecampioana en-titre la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formația poloneză Legia Varșovia, scor 66-7 (28-37), în primul meci din grupa H a FIBA Europe Cup. În aceeași grupă, echipa maghiară Szolnoki Olajbanyasz a învins pe teren propriu, scor 81-64, formația portugheză FC Porto. În următoarea etapă, CSM Oradea va juca în deplasare, cu FC Porto, meciul fiind programat 20 octombrie. În sezonul anterior, CSM Oradea a obținut medalia de bronz în FIBA Europe Cup.

Cristiano se joacă cu recordurile

Portugalia l-a câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (3-0), în Grupa A a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.Aceasta a fost tripla cu numărul 58 reușită de Ronaldo în carieră, a zecea la echipa națională, performanțe record. Atacantul echipei Manchester United este jucătorul cu cele mai multe goluri marcate la prima reprezentativă, 115, fiind urmat de iranianul Ali Daei, cu 109 reușite. Ronaldo are cele mai multe selecții la echipa națională, 182, dintre jucătorii europeni. Pe plan mondial, el este la egalitate cu Ahmed Mubarak (Oman). Doar Soh Chin Ann (Malaysia, 219), Bader Al-Mutawa (Kuweit, 186) și Ahmed Hassan (Egipt, 184) au mai multe selecții decât cei doi.

Atletă de top, ucisă de soț

Kenyanca Agnes Tirop, campioană mondială la cross country în 2015 și de două ori medaliată la Campionatele Mondiale la 10.000 metri, a murit la doar 25 de ani. Ea ar fi fost ucisă de soțul ei. Potrivit lequipe.fr, Federația Kenyană (AK) a anunțat că a pierdut „o bijuterie, o stea a atletismului cu ascensiune fulgerătoare”. Soțul acesteia este bănuit că ar fi înjunghiat-o. Tirop a devenit campioană mondială la cross country în 2015, la doar 19 ani. La 10 000 m, ea a fost medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017 și la ediția din 2019. În luna august, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ea a încheiat pe locul patru la 5.000 de metri și recent a stabilit un record mondial la 10 km pe șosea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.