Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dinamo s-a prezentat la Constanța

Ziarul de Vrancea
22 aug 2021 609 vizualizări

Rezultate înregistrate în etapa a VI-a a Ligii I: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2-2 (1-1).Popadiuc ('18), Florea ('57) / Cascini ('9, '90^3); Farul – Dinamo 3-0 (1-0). Betancor ('12, '53), Ganea ('57); CSU Craiova – Gaz Metan Mediaș 1-0 (0-0)

Baiaram ('55).Chamed (GM) a ratat un penalty ('78). În min. 88, medieșeanul Izata a fost eliminat; FC Argeș - CFR Cluj 0-1 (0-1). Omrani ('31); UTA – FC Voluntari 2-0 (0-0). Miculescu ('74), Roger ('82). Aseară s-a mai disputat partida FC Botoșani - Rapid, iar astăzi se joacă meciului CS Mioveni – FCU Craiova (ora 18:30) și FCSB – OSK Sepsi (21:30).

Roglic adună secunde

După ce sâmbătă olandezul Fabio Jakobsen (Deceuninck) a câștigat la sprint etapa a VIII-a a Turului Spaniei, în fața italianului Alberto Dainese (DSM) și a belgianului Jasper Philipsen (Alpecin), etapa a IX-a pe un traseu muntos a avut o altă configurație. Italianul Damiano Caruso (Bahrain) s-a impus „en solitaire”, urmat de liderul clasamentului general, Primoz Roglic (Jumbo Visma) – la 65 secunde - și spaniolul Enric Mas (Movistar), la încă o secundă. Roglic, care a atacat în permanență, urmărind detașarea față de rivalii săi și nu victoria de etapă, conduce acum în clasamentul general, cu 28 de secunde față de spaniolul Enric Mas și cu 81 secunde față de columbianul Miguel Angel Lopez, ambii de la Movistar.

Cinci sutimi până la record

Sprintera jamaicană Elaine Thompson-Herah, triplă campioană olimpică la Tokyo, și-a demonstrat din nou foma senzațională. În concursul de la Eugene (Oregon) din „Diamond League”, jamaicana a realizat a doua performanță mondială la 100 m, cu 10,54 s. Cu un vânt de ^0,9 m/s, Thompson și-a învins rivalele compatrioate, Shelly-Ann Fraser-Pryce (10.73 s) și Shericka Jackson (10,76 s) și s-a apropiat la cinci sutimi de recordul mondial de 10,49 s, stabilit în 1988 de controversata Florence Griffith-Joyner. Proba masculină similară, disputată cu vânt puternic ajutător a fost câștigată de canadianul Andre de Grasse, în 9,73 s.

Dennis calcă cu dreptul

Jucătorul Dennis Man a marcat un gol pentru echipa Parma în meciul cu Frosinone, scor 2-2, din prima etapă din Serie B. Man, care a evoluat până în minutul 86, a marcat în minutul 52. Pentru Parma a mai înscris Tutino, în minutul 41. Golurile echipei Frosinone au fost marcate de Zerbin ('31) și Charpentier ('89).

Peseiro, țepuit la Caracas

Tehnicianul portughez José Peseiro, care a pregătit și echipa Rapid, a demisionat de la naționala Venezuelei. El susține că nu a mai fost plătit de 14 luni.Peseiro, în vârstă de 61 de ani, a fost numit la naționala Venezuelei în februarie 2020. El a calaificat situația drept „de nesuportat”.Președintele federației venezuelene Jorge Gimenez a recunoscut că selecționerul nu a „primit aproape nimic” în timpul mandatului.Venezuela va juca în perioada 2 septembrie, 5 și 9 septembrie, cu Argentina, Peru și Paraguay, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. 

Soartă cruntă pentru McDermott

Fostul internațional englez Terry McDermott a dezvăluit, prin intermediul site-ului echipei Liverpool, că suferă de demență. Fostul fotbalist, în vârstă de 69 de ani, a anunțat că se află în stadiile incipiente ale bolii, conform controalelor efectuate la spital. „A mă lupta este a doua mea natură. Cel mai rău lucru a fost, până când am fost diagnosticat cu boala, că nu am știut ce aveam”, a spus McDermott. „Numărul foștilor jucători cu demență sau Alzheimer este înspăimântător”, a continuat el. Cu 81 de goluri în 329 de apariții pentru Liverpool între 1974 și 1982, McDermott este o legendă a clubului cu care a câștigat și un trofeu al Cupei UEFA (1976) și cinci titluri în Premier League (1976, 1977, 1979, 1980 și 1982). De asemenea, el are 25 de apariții în echipa națională a Angliei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.