Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dinamo nu se mai vinde

Ziarul de Vrancea
18 mai 2020 741 vizualizări

Ioan Andone a declarat, ieri, la Digi Sport, că negocierile lui Ionuț Negoiță cu investitorii spanioli care voiau să preia FC Dinamo au eșuat.

“Din ce știu eu s-a incheiat. Ionuț n-a acceptat, vinde cui vrea el. Nici n-a fost vorba de venit cu banii. E o societate pe care o cumperi cu un leu, dar leul ăla e 4 milioane! A plătit societatea avocați, contabili...pierdere de timp. S-au tradus contractele...Nici nu știu dacă a vrut să vândă. Joi au avut un acord cu el, cu termene de plată, cu tot. Apoi, nu știu ce s-a întâmplat. O să citesc și eu contractele. Negoita n-a mai vrut să comunice, n-a mai răspuns la telefon”, a spus Andone. „Fălcosul” a a fost un intermediar între cele două părți și a dezmințit speculațiile referitoare la lipsa de seriozitate a spaniolilor: „E vorba de cineva care a fost președinte la Sevilla, nu ajunge niciodată cineva din România la valoarea lui, membru CIO...Cică are conturile blocate. Ce prostie, când ăla are 7 proprietăți”, a spus Andone..

Sfârșit de etapă în Bundesliga

Formația Bayer Leverkusen a învins, luni seară, în deplasare, cu scorul de 4-1, echipa Werder Bremen, într-un meci din etapa a XXVI-a a campionatului Germaniei, prima de după o pauză de două luni cauzată de pandemia de coronavirus.Învingătorii au marcat prin Havertz (’28, ’33(, Weiser (’61) și Demirbay (’78). Pentru gazde a înscris Gebre Selassie, în minutul 30. Această etapă era programată inițial la 13-15 martie.

Televiziunile nu iartă nimic

Cluburile din Premier League ar putea fi nevoite să dea înapoi 340 de milioane de lire sterline deținătorilor drepturilor TV din țară și străinătate, chiar și în cazul în care meciurile se vor relua de luna viitoare. Deși oficialii cluburilor continuă discuțiile pentru Proiectul Restart, în speranța ca meciurile să poată fi reluate în iunie, totuși ar putea fi nevoite să dea bani înapoi deoarece partidele vor avea loc la alte date decât cele prevăzute, se vor juca fără spectatori și posibil pe teren neutru. Cluburile din Premier League ar urma să câștige un total de 9,2 miliarde de lire sterline de la deținătorii drepturilor TV pentru sezoanele 2019 - 2022.Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, a vorbit despre o pierdere de cel puțin „un miliard de lire sterline”, dacă actualul sezon din Premier League nu se va încheia.

ManCity, programat la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat că apelul depus de Manchester City după decizia UEFA de a suspenda gruparea britanică din cupele europene din cauza nerespectării fair-play-ului financiar va fi analizat în perioada 8-10 iunie. TAS a înregistrat apelul clubului din Manchester la 26 februarie.Tribunalul de Arbitraj Sportiv a precizat încă nu știe dacă audierile se vor desfășura prin videoconferință sau cu prezența fizică a părților. La 14 februarie, UEFA a anunțat că gruparea Manchester City a fost amendată cu 30 de milioane de euro și exclusă din cupele europene două sezoane pentru încălcări grave ale regulamentelor legate de licențierea cluburilor și de fair play-ul financiar. Manchester City ar fi exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări și informațiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă.

Cupa Solidarității în 2021

Cluburile Real Madrid, Bayern München și Inter Milano au anunțat că vor organiza Cupa Solidarității în 2021, având ca obiectiv „strângerea de fonduri pentru serviciile medicale” care luptă împotriva pandemiei de coronavirus. Trei meciuri vor fi organizate în 2021 la Madrid, München și Milano, la date ce urmează să fie anunțate. „În toate cazurile, meciurile se vor disputa atunci când va fi posibil ca spectatorii să fie în tribune”, a precizat Real Madrid.Real Madrid - Inter Milano se va juca la Madrid, Inter Milano - Bayern la Milano și Bayern - Real Madrid la München. La fiecare meci, clubul gazdă va invita personal medical din oraș.

Ce e important pentru Klopp

Antrenorul Jürgen Klopp a vorbit, despre posibilitatea ca echipa sa, Liverpool, să nu poată câștiga campionatul Angliei, în cazul în care Premier League nu se va relua. „Există lucruri mai grave în viață decât să nu câștigi titlul de campion. Mulți oameni din jurul nostru au probleme grave. Oamenii mor”, a declarat Klopp pentru Bild. Klopp a precizat că protocolul de reluare a antrenamentelor colective este mai mult decât mulțumitor. „Centrele de antrenament și formare ale cluburilor profesioniste vor fi locurile cele mai sigure. Nimeni nu va putea fi infectat acolo”, a mai spus Klopp. Premier League a ales data de 12 iunie pentru o posibilă reluare a meciurilor, însă totul depinde de evoluția situației legate de pandemia de coronavirus.

Ședință amânată

UEFA a anunțat, ieri, că ședința Comitetului Executiv al forului, care ar fi trebuit să aibă loc la 27 mai, a fost amânată pentru 17 iunie. Amânarea vine ca urmare a existenței unor “puncte deschise” cu privire la un număr mic de locuri propuse pentru “reprogramatul” Euro-2020 anul viitor. Forul european a decis la 17 martie amânarea cu un an a Campionatului European, competiție la care printre gazde se numără și București. Săptămâna trecută, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat într-un interviu pentru beIN Sports că există probleme în privința unora dintre orașele gazdă pentru Euro-2020,

Antrenamente cu distanță

Cluburile din Premier League au convenit ca de marți echipele să înceapă să se antreneze în grupuri mici, un prim pas către revenirea competițiilor, relatează bbc.com. Cluburile au votat în unanimitate această decizie, la ședința “Project Restant” de luni. Jucătorii trebuie să respecte distanțarea fizică și nu sunt permise antrenamentele cu contact.Această primă etapă a fost votată după consultări cu jucătorii, antrenorii, doctorii echipelor, experți independenți și cu guvernul. Premier League a ales data de 12 iunie pentru o posibilă reluare a meciurilor, însă totul depinde de evoluția situației legate de pandemia de coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.