Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Din nou, fără medalii la atletism

Ziarul de Vrancea
3 mar 2019 573 vizualizări

Atletele Alina Rotaru și Florentina Iușco s-au clasat, duminică, pe locurile V, respectiv VIII, în finala probei de săritură în lungime, la Campionatele Europene indoor, de la Glasgow.

Alina Rotaru a reușit o săritură de 6,64 metri, iar Floretina Iușco a sărit 6,49 metri. Proba a fost câștigată de Ivana Spanovic (Serbia), cu o săritură de 6,99 metri, cea mai bună performanță mondială a sezonului. În cursa de 1500 m, Claudia Bobocea s-a clasat pe locul VII cu 4:13,40, proba fiind câștigată de britanica Laura Muir, campioană europeană și out-door. La săritura în înălțime, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul XI, cu 1,87. Delegația României a încheiat competiția fără medalie.

Pintilii stă o lună

FCSB l-a pierdut timp de o lună pe Mihai Pintilii (34 de ani), care s-a accidentat în partida cu FC Voluntari (2-2), fiind înlocuit cu Adrian Stoian înainte de pauză. Pintilii abia revenise pe teren după o accidentare care l-a ținut departe de teren timp de șase luni.  Fotbalistul și-a aflat diagnosticul în urma unui examen medical susținut și va sta departe de teren o lună, după ce a suferit o microruptură la mușchiul femural al piciorul stâng. El va pierde primele meciuri din play-off, dar și partidele naționalei din calificările pentru Euro 2020, cu Suedia și Insulele Feroe.

Sorți în semifinalele Cupei

Tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României are loc mâine, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, începând cu ora 11:00.În semifinalele Cupei României, ediția 2018-2019, s-au calificat patru formații din Liga 1, toate urmând a evolua în play-off-ul competiției. Între acestea se regăsesc câștigătoarea ediției precedente și deținătoarea titlului și a Supercupei. Jocurile din cadrul semifinalelor se stabilesc prin tragere la sorți, iar echipele participante sunt repartizate într-o singură urnă. Acestea sunt FC Viitorul, Astra Giurgiu, CFR Cluj și CSU Craiova. Jocurile din cadrul semifinalelor se desfășoară în sistem tur – retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur.

PAOK nu iartă nimic

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Panathinaikos, în etapa a XXIII-a a campionatului Greciei. Golurile au fost marcate de Mauricio (‘2) și Leo Jaba (’47). În minutul 71, Jaba a fost eliminat. PAOK este neînvinsă de aproape un an în prima ligă din Grecia. Ultimul său eșec datează din 11 martie 2018, scor 0-3 cu AEK Atena.În acest sezon, echipa antrenată de Răzvan Lucescu a obținut 20 de victorii și trei remize și este lider în clasament, cu 61 de puncte, cu zece mai multe decât a doua clasată, Olympiakos (care are 22 de jocuri).

Solari, Mourinho și Julia Roberts

Tehnicianul Santiago Solari a reacționat, ieri, la zvonurile din presa internațională, conform cărora antrenorul José Mourinho ar fi pregătit să-i ia locul la Real Madrid. “Această echipă a avut mereu mai mulți pretendenți ca Julia Roberts. Mi se pare normal”, a declarat Solari. Numit mai întâi interimar, apoi cu un contract până în 2021, tehnicianul argentinian are probleme după ce Real Madrid a pierdut săptămâna trecută ambele meciuri cu FC Barcelona, în Cupa Spaniei și apoi în campionat. Mourinho a afirmat, duminică, la postul beIN Sports, că ar fi pregătit de o eventuală revenire la Real Madrid, unde a antrenat în perioada 2010-2013.

 

Mihai Pintilii revenise pe teren pentru FCSB la meciul cu Hermannstadt, câștigat cu 3-0 pe Arena Națională. O ruptură a mușchiului femural stâng l-a ținut departe de teren șase luni pe Pintilii, leziune suferită într-un meci al naționalei, România - Muntenegru (0-0, la Ploiești, în Liga Națiunilor). În meciul cu Voluntari, Pintilii a rămas întins pe gazon, după o alunecare făcută în tușă. A fost nevoie de înlocuire lui, chiar înainte de pauză, cu Adrian Stoian.

Accidentarea lui Pintilii vine într-un moment foarte prost pentru Mihai Teja și FCSB. Acesta va rata trei meciuri importante din play-off, Viitorul (acasă), Astra (deplasare) și Universitatea Craiova (acasă). El ar putea reveni chiar înaintea duelului cu Sepsi, de pe Arena Națională.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.