Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Despărțire cu mulțumiri

Ziarul de Vrancea
20 nov 2019 1156 vizualizări

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial, joi, despărțirea de selecționerul Cosmin Contra, căruia i-a mulțumit pentru toată activitatea lui la conducerea staff-ului tehnic al echipei naționale, precum și pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalți selecționeri ai loturilor de juniori și tineret.

În mandatul lui Cosmin Contra, au debutat la echipa națională 20 de jucători, dintre care mai mult de jumătate tineri și foarte tineri. Este vorba de George Pușcaș, Ianis Hagi, Dennis Man, Tudor Băluță, Ionuț Nedelcearu, Florinel Coman, Adrian Rus, Alexandru Cicâldău, Florin Ștefan, Denis Drăguș, Alexandru Ioniță, Nicușor Bancu, Florin Niță, Alexandru Mitriță, Paul Anton, Mihai Bălașa, Iulian Cristea, Mihai Bordeianu, Vasile Mogoș, George Țucudean! Echipa națională va rămâne totdeauna «acasă» pentru fostul tricolor și actualul tehnician Cosmin Contra”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Șanse de calificare în optimi

Echipa U BT Cluj-Napoca a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 86-76, formația BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), într-un meci din grupa G a FIBA Europe Cup.Celălalt rezultat înregistrat în această rundă este Södertalje – Enisei Krasnoiarsk 65-92. În clasament, Enisei și UBT conduc la egalitate în grupă, cu câte nouă puncte și se vor întâlni în meciul următor, pe 27 noiembrie, la Cluj. În Rusia, gazdele au câștigat cu 97-87. În grupa D, CSM Oradea a pierdut confruntarea de acasă cu echipa turcă Bahceșehir, scor 77-88, iar CSU Sibiu a dispus în deplasare cu 91-69 echipa franceză Fribourg Olympic. Clasament: 1. Bahceșehir – 9 p; 2. Oradea – 9 p; 3. Sibiu – 6 p; 4. Fribourg – 6 p. Ultima etapă a grupei D programează, la 27 noiembrie, confruntările Bahceșehir – CSU Sibiu și CSM Oradea – Fribourg.

Radu cel norocos

Cotidianul Il Messaggero a analizat partidele jucate de Lazio în acest sezon și a ajuns la concluzia că jucătorul care aduce noroc formației din capitala Italiei este Ștefan Radu. Cu fundașul român pe teren, Lazio are o medie de 2,1 puncte pe meci. Niciun alt jucător din lot nu îl depășește la acest capitol. Radu a fost accidentat în ultimele partide, dar este refăcut și va evolua, dumincă, în deplasare, cu Sassuolo. El a jucat zece meciuri în acest sezon, toate în Serie A, și doar într-unul pierdut, scor 1-2, cu Spal, în deplasare. El nu a fost pe teren la niciunul dintre jocurile disputate de Lazio în Liga Europa, în Grupa E, din care face parte și CFR Cluj. După 12 etape din Serie A, formația din Roma este pe locul 3, cu 24 de puncte, după Juventus, 32 de puncte, și Inter Milano, 31 de puncte. 

UEFA se pune pe sancțiuni

Federațiile de fotbal din Belgia, Olanda, Portugalia, Danemarca și Norvegia sunt vizate de proceduri disciplinare ale UEFA, după meciurile din preliminariile Campionatului European, a anunțat forul continental. După meciul Rusia – Belgia, scor 1-4, din 16 noiembrie, belgienii riscă sancțiuni pentru start întârziat și pentru o neconcordanță de pe foaia de joc. După meciul Olanda – Estonia, scor 5-0, din 19 noiembrie, olandezii ar putea fi sancționați pentru o reluare pe ecranul de la stadion, După Portugalia – Lituania, scor 6-0, din 14 noiembrie, Portugalia va fi sancționată pentru pătrunderea supporterilor pe teren. După partida Danemarca – Gibraltar, scor 6-0, din 15 noiembrie, danezii riscă sancțiuni pentru folosirea de obiecte pirotehnice și pătrunderea suporterilor pe teren. De asemenea și-ar putea afla sancțiunea și federația norvegiană, vizată de o procedură pentru folosirea de obiecte pirotehnice la meciul de acasă cu Insulele Feroe, scor 4-0, din 15 noiembrie.

Autor:

 

Fete care schimbă antrenorii

Ucraineanca Daiana Iastremska, locul 22 WTA, va lucra în 2020 cu antrenorul german Sascha Bajin, care a colaborat cu franțuzoaica Kristina Mladenovic și japoneza Naomi Osaka, Iastremska a avut un foarte bun sezon în acest an, pe care l-a început pe locul 60, câștigând titluri la Hua Hin și Strasbourg și având victorii obținute în fața unor jucătoare de top, ca Arina Sabalenka, Karolina Pliskova, Johanna Konta, Caroline Wozniacki și Garbine Muguruza. Ucraineanca a lucrat până în octombrie cu belgianul Olivier Jeunehomme. Și germana Angelique Kerber, locul 20 WTA, și-a anunțat antrenorul, pe compatriotul ei Dieter Kindlmann, care îl înlocuiește pe Rainer Schüttler. Kindlmann, fost tenisman, locul 130 ATP, a mai lucrat cu Madison Keys, în 2017, anul în care americanca a juca singura ei finală de Grand Slam din carieră, la US Open, apoi cu belgianca Elise Mertens, în 2018, și cu australianca Ajla Tomljanovic, în 2019.

Scuderia, acuzată că trișează

Comisari ai Federației Internaționale de Automobilism (FIA) au confiscat o parte din sistemul de alimentare al unui monopost Ferrari, după Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, care a avut loc, duminică. Această investigație a fost inițiată după ce Red Bull a acuzat scuderia că trișează, „păcălind” senzorii care stabilesc debitul de combustibil montați pe sistemul de alimentare al motorului. Pe lângă componentele Ferrari, comisarii FIA au confiscat și elemente asemănătoare de pe un monopost Hass, echipă client a echipei italiene. La Sao Paulo, piloții Ferrari, germanul Sebastian Vettel și Charles Leclerc din Monaco, au abandonat, după ce s-au ciocnit unul cu altul, în turul 65/71, într-un moment în care ocupau locurile IV, respectiv V. Cursa a fost câptigată de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Civilizație de fani

Mercedes Nuno a înregistrat 90 de minute de insulte sexiste primite de fiica ei, arbitru de fotbal, în vârstă de 18 ani, care a condus un meci de juniori (16-19 ani) dintre Unión Deportiva de San Lorenzo de El Escorial și CUC de Collado Villalba, disputat în apropierea Madridului. „Într-un moment în care nu am mai putut suporta o asemenea lipsă de educație și de respect, le-am spus suporterilor echipei locale că eram mama și că vor înțelege că nu voi permite această lipsă de respect la adresa fiicei mele și nici a altcuiva. Și că se așteaptă de la o tribună de mame și tați sportivitate și educație. Însă răspunsul pe care l-am primit a fost mai multe insulte și mai jignitoare la adresa ei. Până la punctul de a-mi spune că dacă nu-mi place să plec. Și, bine, am început o înregistrare audio”, a fost mesajul mamei arbitrului, consilier pentru sport într-o localitate din apropiere, postat pe Twitter. Ea a publicat și un fragment din inregistrarea făcută. Cuvintele adresate arbitrului au fost incalificabile, de la „curvă”, „fiică de curvă” la „retradară” și handicapată.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.