Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Demis sau demisionar?

Ziarul de Vrancea
30 sep 2019 1406 vizualizări

Antrenorul suedez Tomas Ryde a decis să plece de la conducerea echipei CSM București, cu care urma să debuteze în noua stagiune a Ligii Campionilor, duminică, în deplasare, cu Team Esbjerg. Tomas Ryde a preluat CSM București din actuala stagiune, printr-un contract semnat în luna mai, pentru două sezoane.

El revenise deja la cârma naționalei României. Surse din cadrul clubului CSM București au confirmat, pentru News.ro, că tehnicianul nu mai conduce echipa, dar că există și varianta că ar fi fost demis din funcția deținută la vicecampioana României, chiar dacă mai sunt cinci zile până la debutul în noua stagiune a Ligii Campionilor, faza grupelor.

Gâlcă se bate la promovare

Constantin Gâlcă (47 de ani) poate trece pe primul loc cu Vejle, în eșalonul secund din Danemarca. Echipa antrenată de român este în acest moment pe locul II, cu 20 de puncte, la un punct distanță de liderul Frederica, dar are un meci în minus. Astăzi, Vejle joacă în deplasare cu Koge, locul 10, ultimul care duce în liga a treia. Gâlcă a reușit să își ducă echipa la cinci victorii consecutive în campionat și la șase fără înfrângere. În ultima etapă, Vejle a trecut de Naestved, în deplasare, cu 3-2. Pentru trupa românului, islandezul Kjartan Finnbogason (33 de ani) a marcat toate golurile. Finnbogason este pe primul loc în clasamentul golgeterilor (9 reușite). La finalul campionatului, doar primul loc promovează în prima divizie.

Șumudică, un sac de nervi

Echipa antrenată de Marius Șumudică, Gaziantep Gazișehir, a fost la un pas să urce pe locul doi în campionatul Turciei. În ultima etapă jucată a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Goztepe. Formația oaspete a evoluat din minutul 50, în 10 oameni. Fostul portar al CFR, Beto, a comis un henț în afara careului și a fost eliminat. Cu Alin Toșca și Junior Morais titulari, jucătorii tehnicianului român au deschis scorul în minutul 58. Golul egalizator a venit însă pe final, în minutul 83, Emir a înscris în poarta gazdelor. La finalul partidei, Marius Șumudică a fost plin de nervi. Antrenorul în vârstă de 48 de ani s-a plâns că i-a fost anulat un gol în prima repriză. Gaziantep Gazișehir a acumulat 11 puncte după primele șase etape și este la egalitate cu Fenerbahce. Primul loc este ocupat de Alanyaspor.

Șase, vine Froome!

Accidentat în liunie, rutierul britanic Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, și-a reluat antrenamentele pe șosea.La 12 iunie, Froome a fost victima unei grave căzături la Criterium du Dauphiné. El a suferit mai multe fracturi, la femurul drept, cotul drept și la coaste. Într-un filmuleț postat de echipa sa Ineos, Froome revine asupar acestui teribil accident. „Am înțeles rapid, văzând starea mea, că nu voi putea participa la Turul Franței. Totul părea ca o scenă din Grey's Anatomy. A fost foarte greu de acceptat. Am fost disperat a doua zi după operație. Abia puteam respira din cauza coastelor rupte. Scuipam și sânge. A fost îngrozitor”, a spus Froome. El a reafirmat că „marele său obiectiv este Turul Franței din 2020, unde să fie într-o formă mult mai bună ca în acest an”.

Incitare la dopaj

Americanul Alberto Salazar, fostul antrenor al britanicului Mo Farah, a fost suspendat patru ani pentru incitare la dopaj, de către Agenția Americană Antidoping (USADA). Alberto Salazar este acuzat de „organizare și incitare la conduită dopantă interzisă”, a anunțat USADA.El a fost interzis de la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, unde antrenează mai mulți sportivi între care olandeza Sifan Hassan, recentă campioană mondială la 10.000 de metri. Mo Farah, cvadruplu campion olimpic și sextuplu campion mondial la 5.000 și 10.000 metri, a fost antrenat de Salazar până în 2017. Salazar a anunțat că nu va face apel la decizia USADA.

Antrenor autohtoni la costaricani

Fostul internațional Ronald Gonzalez a fost numit selecționer al echipei statului Costa Rica, a anunțat, ieri, federația costaricană. În vârstă de 49 de ani, Gonzalez, care a fost interimar în trei rânduri, îi succede uruguayanului Gustavo Matosas, care a declarat că se „plictisește” și se simte „neproductiv”. Noul antrenor a fost prezentat aseară, ieri, iar prima misiune va fi aceea de a pregăti echipa pentru meciurile cu Haiti, din 10 octombrie, și Curaçao, din 13 octombrie, în cadrul campionatului CONCACAF. Pe termen lung, Gonzalez va avea obiectiv calificarea echipei la Cupa Mondială din 2022, din Qatar. Noul antrenor a făcut parte din echipă la Cupa Mondială din 1990, din Italia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.