Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Demis după calificare

Ziarul de Vrancea
10 dec 2019 927 vizualizări

Patronul clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, l-a demis, marți, pe antrenorul Carlo Ancelotti, la câteva ore după ce tehnicianul și formația italiană reușiseră calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

 Ancelotti era în funcție din vara anului 2018.Lui nu i se impută parcursul din Liga Campionilor, ci cel din campionat, unde echipa ocupă locul 7, cu 21 depuncte, în 15 etape, la 17 puncte de liderul Inter. Șapte meciuri consecutive fără victorie a strâns formația napolitană în Serie A. După meciul de marți, cu Genk, câștigat cu 4-0, Ancelotti a declarat că nu are de gând să demisioneze și că va discuta cu conducerea clubului. De Laurentiis este în conflict cu jucătorii săi, după ce aceștia au refuzat să intre în cantonament atunci când a vrut patronul, după unele rezultate slabe. Ancelotti a fost acuzat că a fost de partea fotbaliștilor.

În sferturi, la Dubai

Ana Bogdan, locul 121 WTA, s-a calificat, ieri în sferturile de finală ale turneului ITF de la Dubai, cu premii totale de 100.000 de dolari. Ana Bogdan a învins-o, în optimi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Viktoria Kuzmova din Slovacia (52 WTA) și cap de serie numărul 2, în mai puțin de 75 de minute de joc. În sferturi, românca va evolua cu poloneza Katarzyna Kawa (127). Celelalte sferturi de finală vor fi Kristina Mladenovic (Franța) – Sara Sorribes (Spania), Magdalena Frech (Polonia) – Daris Snigur (Ucraina) și Greet Minnen (Belgia) -Barbara Haas (Austria)

FIFA cere banii de la Platini

FIFA intenționează să solicite justiției elvețiene rambursarea sumelor plătite fostului președinte al UEFA, Michel Platini, se arată într-un document al forului mondial, consultat miercuri de AFP. Federația internațională vrea rambursarea a două milioane de franci elvețieni, bani vărsați într-un mod “necuvenit” de fostul președinte Sepp Blatter în conturile lui Michel Platini. Transferul acestei sume a dus la suspendarea lui Blatter și Platini pe șase ani, respectiv patru ani din orice activitate legată de fotbal. 

Desigur, Barty!

WTA a anunțat, miercuri, câștigătoarele premiilor pe anul 2019, acordate după voturile presei internaționale. Marea câștigătoare este sportiva australiană Ashleigh Barty, aleasă jucătoarea anului 2019 cu 82 la sută din totalul voturilor la această categorie. În acest an, Barty a câștigat patru turnee, inclusiv Roland Garros, și a devenit prima australiană lider WTA după 1976, când performanța a fost reușită de Evonne Goolagong Cawley. Ashleigh Barty a obținut în 2019 57 de victorii, cele mai multe din circuit. Pentru titlul de jucătoarea anului mai erau nominalizate Simona Halep, Karolina Pliskova, Naomi Osaka și Bianca Andreescu. Andreescu a obținut premiul pentru debutanta anului, Timea Babos și Kristina Mladenovic au fost alese echipa de dublu a anului, Sofia Kenin a fost premiată pentru cea mai semnificativă ascensiune, Belinda Bencic pentru revenirea anului, iar Kiki Bertens a primit premiul WTA Jerry Diamond pentru promovarea tenisului.

Invincibili în grupe

FC Barcelona a încheiat, marți, a XIII-a ediție consecutivă în care nu a pierdut în faza grupelor Ligii Campionilor. Barça a pierdut ultima oară în faza grupelor la 18 octombrie 2006, cu Chelsea, scor 0-1, pe Stamford Bridge. Echipa era atunci antrenată de Patrick Kluivert, iar Chelsea de José Mourinho.Catalanii au încheiat pe locul 2 Grupa A, la acea ediție, cu 11 puncte, după formația londoneză, care a acumulat 13 puncte. Barcelona avea să fi eliminată în optimi de Liverpool. Fără numeroși titulari, între care și Lionel Messi, FC Barcelona a învins, marți, în deplasare, cu 2-1, pe Inter Milano, în etapa a VI-a, ultima, a Grupei F a Ligii Campionilor. 

Baghdathis, în echipa Svitolinei

Cipriotul Markos Baghdatis, în vârstă de 34 de ani, care s-a retras în acest an din circuitul ATP, a decis să devină antrenor și face deja parte din staful care o pregătește pe Elina Svitolina. Baghdatis i s-a alăturat antrenorului Andre Bettles.“Sunt foarte bucuros să anunț următorul capitol din viața mea și abia aștept să antrenez o mare sportivă și o superjucătoare de tenis, locul 6 WTA, Elina Svitolina, alături de Andre Bettles. Vreau să îi mulțumesc Elinei pentru că are încredere în mine”, a notat Markos Baghdatis pe Facebook.  Baghdatis s-a retras din activitatea de tenismen profesionist în iulie, după turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în turul doi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.