Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Debut victorios, dedicat Denisei

Ziarul de Vrancea
27 sep 2017 452 vizualizări

Naționala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Râmnicu Vâlcea, reprezentativa similară a Austriei, cu scorul de 36-25 (18-11), în primul meci din grupa a patra preliminară a Campionatului European din 2018, care va avea loc în Croația.

Echipa României a câștigat meciul cu Austria chiar în ziua în care portarul titular, Denisa Dedu, a împlinit  23 de ani, succesul fiindu-i dedicat de către coechipiere. Din grupa a patra preliminară mai fac parte Rusia și Portugalia, care se vor întrece astăzi. Următoarele meciuri au loc pe 1 octombrie: Portugalia – România și Austria – Rusia. Primele două clasate din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franța, între 29 noiembrie – 16 decembrie 2018.

Bomba lui Bumba

Formația Dinamo a fost învinsă, ieri,  pe teren propriu, cu scorul de 2-3, de fosta echipă a lui Vasile Miriuță, Concordia Chiajna, într-un meci restanță din etapa a XI-a a Ligii I. Dinamo a condus cu 1-0 și 2-1 prin reușitele lui Rivaldinho (’12) și Anton (’46), golurile Concordiei fiind înscrise de Batin (’30, ’83) și Bumba (’64-un șut excelent cu efect, la vinclu, din 16 metri). Partida ar fi trebuit să aibă loc la 20 septembrie, de la ora 21.00, dar a fost amânată după o avertizare de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. În urma acestui rezultat, Dinamo ocupă în continuare locul VII cu 16 puncte, iar Concordia a urcat pe poziția a unsprezecea, cu 11 puncte, depășind cu un punct echipa Sepsi Sfântu Gheorghe.

Victorie în secunda suplimentară

Campioana en-titre a României la handbal masculin, Dinamo București, a învins miercuri, pe teren propriu, formația elvețiană Kadetten Schafhausen, cu scorul de 29-28 (14-12), într-a treia etapă din grupa C a Ligii Campionilor. Golul primei victorii din grupă a dinamoviștilor a fost marcat de Sajad Esteki, din aruncare de la 9 metri, după expirarea timpului regulamentar. Marcatorii echipei dinamoviste au fost Descat 5 goluri, A. Esteki 5, Boskovici 4, Komogorov 4, Mocanu 4, S. Esteki 2, Gayduchenko 2, Mironescu 1, Gavriloaia 1, Bera.  Următoarea partidă a campioanei României se va disputa în deplasare, cu norvegienii de la Elverum Handball, în 8 octombrie.

Calificare la Eurofutsal

Reprezentativa de futsal a României s-a calificat la Campionatul European - Slovenia 2018, după victoria obținută în fața Georgiei,. Tricolorii au învins cu 7-4 în sala ”Sports Palace” din capitala Georgiei, după ce partida din tur, jucată la Deva, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Spaniolul Savio Valadaresa înscris de 4 ori în poarta gazdelor. Alături de acesta, și-au mai trecut numele pe tabelă căpitanul echipei, Emil Răducu, Paulo Ferreira și Florin Matei. Turneul final se va desfășura pe „Arena Stozice” din Ljubljana, Slovenia, în perioada 30 ianuarie - 10 februarie 2018.

Stadionul din Craiova aproape gata

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat că Stadionul Ion Oblemenco din Craiova va fi recepționat în jurul datei de 10 octombrie. "Stadionul Ion Oblemenco, cu aproximativ 30.000 de locuri, ar trebui să găzduiască primele meciuri în această toamnă. Valoarea lucrărilor este de 240 de milioane de lei. Primul meci oficial pe noua arenă ar putea fi CS Univeristatea Craiova - FCSB, din jurul datei de 28 octombrie, partidă din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I.

Ratare a baschetbaliștilor clujeni

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a ratat, pe teren propriu, calificarea în turul III al Basketball Champions League, după ce a fost învinsă de formația germană MHP Riesen Ludwigsburg, cu scorul de77-88(35-476). UBT Cluj va continua în FIBA Europe Cup. Principalii marcatori ai formației clujene au fost Kromah - 20, Barro - 16 și Watson - 15. În tur, MHP Riesen Ludwigsburg s-a impus pe teren propriu cu scorul de 78-72 (42-34), astfel încât, cu dublă victorie, se califică în turul trei.

 

Diego Costa, transfer cu temporizare

Atacantul echipei Chelsea, Diego Costa, a semnat un contract pe trei sezoane și jumătate cu Atletico Madrid, însă el va putea evolua pentru madrileni doar din luna ianuarie. Valoarea transferului este evaluată la 55 de milioane de euro, iar jucătorul nu poate evolua la Atletico deoarece madrilenii au interdicție la transferuri până în ianuarie. Diego Costa, în vârstă de 28 de ani, a mai fost legitimat la Atletico în perioadele 2007-2009 și 2010-2014.În cele două intervale în care a fost jucătorul formației Atletico Madrid, Costa a fost împrumutat la Sporting Braga, Celta Vigo, Albacete și Rayo Vallecano.

 

 

Galben pentru o măsurătoare

Mijlocașul formației Real Madrid Luka Modric a primit în Liga Campionilor, un cartonaș galben pentru un gest mai rar întâlnit pe terenul de fotbal, la nivel profesionist.  În minutul 39 al meciului de la Dortmund, cu Borussia, arbitrul olandez Bjorn Kuipers a dictat o lovitură liberă în favoarea gazdelor, de la aproximativ 25 de metri de poarta lui Navas. Lui Modric i s-a părut că arbitrul a fixat zidul oaspeților la o distanță mai mare decât cea regulamentară și s-a apucat să o măsoare cu pasul. Gestul croatului l-a enervat pe Kuipers, care i-a arătat imediat cartonașul galben.

Agassi, antrenor plin al lui “Nole”

Novak Djokovic, fostul număr unu mondial în tenisul profesionist masculin, a decis să continue colaborarea cu americanul Andre Agassi, care îi va fi alături pe parcursul sezonului 2018, potrivit unui comunicat dat publicității de staff-ul jucătorului sârb, informează agenția Tanjug. Colaborarea dintre cei doi a debutat în primăvara acestui an, la turneul de Grand Slam de la Roland Garros și a continuat apoi la Wimbledon, competiții la care Djokovic a atins sferturile de finală, perioadă în care sârbul a cucerit un titlu la Eastbourne.

Putem confirma că Agassi rămâne antrenorul principal al lui Novak, în timp ce italianul Marco Panichi va deveni preparatorul său fizic, iar argentinianul Ulises Badio va fi noul fizioterapeut", se arată în comunicat, precizându-se totodată că "Nole" se află în căutarea unui antrenor secund pentru a-și completa staff-ul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.