Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Debut contra lui Ricardinho

Ziarul de Vrancea
30 nov -1 3327 vizualizări

Reprezentativa de futsal a României debutează, astăzi, contra Portugaliei, în grupa C de la Campionatul European din Slovenia.

Meciul va avea loc de la ora 19.00 și va transmis de Pro X. Lusitanii ocupă locul 7 în ierarhia mondială, în timp ce România se află pe 23:00. Din grupa României mai face parte și Ucraina. Partida contra acestei reprezentative este programată vineri, de la ora locală 20.45 (21.45 - ora României). Primele două echipe vor merge mai departe în sferturile de finală. România a fost prezentă până acum de trei ori la Campionatul European, în 2007 - Portugalia (locul 6), 2012 - Croația (locul 7) și 2014 - Belgia (locul 6). Lotul României pentru turneul final este format din: Iancu, Tonița (portari), R. Matei, Cr. Matei, Pânzaru, Ferreira, Stoica, Csoma, Ignat, Valadares, Oliveira, Szöcs, Cireș și Răducu.

Nascimento s-a dus după Rivaldinho

Mijlocașul portughez Filipe Guterres Nascimento, ultima oară la Dinamo, a semnat un contract cu Levski Sofia, a anunțat clubul bulgar. Nascimento a semnat un contract pentru două sezoane și jumătate până în iunie 2020. El merge la Levski alături de un alt fost coleg de la Dinamo, Rivaldinho, care a semnat tot până în iunie 2020.  Născut pe 7 ianuarie 1995, la Filipe Nascimento și-a început cariera la Academia de juniori a clubului Benfica Lisabona și a evoluat în Portugalia pentru Academico Viseu (2014-2015) și în România pentru CFR Cluj (2015-2017) și Dinamo, din vara anului trecut.

Antrenor turc la Stuttgart

Tehnicianul turc Tayfun Korkut este noul antrenor al echipei VfB Stuttgart, în locul lui Hannes Wolf, demis duminică. Korkut, în vârstă de 43 de ani, a semnat un contract până în 2019. El a mai antrenat echipele Hannover '96 și Bayer Leverkusen. VfB Stuttgart ocupă locul 15 în campionatul Germaniei, cu trei puncte avans față de primul loc retrogradabil.

Premiul surpriză pentru la BT Arena

Aproape două milioane de spectatori au asistat la meciurile și concertele din Sala Polivalentă din Cluj, de la inaugurarea din 2014. Conducerea arenei a anunțat, ieri, că spectatorul cu numărul 2.000.000 va avea parte de un premiu surpriză, iar evenimentul s-ar putea produceaszi , la meciul de baschet U BT Cluj - Belfius Mons-Hainaut, sau la meciurile  de tenis din FedCup, dintre România și Canada. Meciul de baschet U BT Cluj - Belfius va avea loc miercuri, în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, iar partidele din FedCup, dintre România și Canada, sunt programate în 10-11 februarie. Denumită recent BT Arena, sala are o capacitate de aproape 10.000 de locuri, aceasta fiind extinsă vara trecută în vederea meciurilor din grupa C a Eurobakset 2017. De la inaugurarea din toamna anului 2014 și până în prezent, BT Arena a găzduit mari competiții sportive la nivel de echipe naționale, meciuri de cupe europene etc, dar și numeroase concerte.

A refuzat clemența CIO

Sportiva Olga Graf, dublă medaliată cu bronz la patinaj viteză la 3.000 de metri și în proba pe echipe la Soci, a refuzat să meargă la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, deși figura pe lista atleților "curați", care au primit permisiunea Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a participa la competiția din Coreea de Sud.  "Sunt încântată că am fost recunoscută ca o sportivă curată, dar sunt tristă că jumătate din echipa națională de patinaj viteză nu a primit invitație din partea CIO. Acest luctu înseamnă că toate speranțele mele de a câștiga o medalie olimpică sunt distruse deoarece sportul a devenit o monedă de schimb în jocuri politice vicioase", a scris Graf pe Facebook. Graf făcea parte din cei 169 de sportivi ruși care au primit acordul CIO de a participa la JO de la Pyeongchang, în ciuda excluderii Rusiei.

Beckham și-a făcut echipă în MSL

Fostul internațional englez David Beckham a anunțat înființarea echipei Miami Beckham United, care va juca în MLS (liga nord-americană de fotbal). Echipa va evolua începând din 2020. David Beckham s-a lansat în această aventură alături de omul de afaceri Marcelo Claure și impresarul Simon Fuller, cel care a lansat Spice Girls, fosta trupă a soției lui Beckham, Victoria. În MLS are în prezent 23 de francize. În 2007, fostul mijlocaș englez a primit dreptul, după transferul său la Los Angeles Galaxy, de a crea o franciză la preț redus (25 de milioane de euro, față de 150 de milioane în prezent), ca recompensă pentru expunerea mediatică fără precedent pe care a oferit-o unui campionat mai puțin reputat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.