Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Dănciulescu ia hățurile la Dinamo

Ziarul de Vrancea
16 nov 2017 1057 vizualizări

 

Conducerea FC Dinamo a decis că nu va ceda niciun jucător rivalei FCSB, nici pe atacantul Adam Nemec, dorit de Gigi Becali în lotul antrenat de Nicolae Dică, a declarat, miercuri, directorul sportiv al "alb-roșilor", Ionel Dănciulescu.

"Din ce știu eu, au fost ceva discuții legate de Nemec, dar în acest moment orice contact legat de o trecere a lui Nemec la Steaua nu mai este de actualitate. Vorbesc în acest moment. Hotărârea celor din club este de a nu mai discuta despre trecerea lui Nemec la Steaua și a niciunui alt jucător de la Dinamo. Părerea mea personală, care a a fost și în legătură cu Gnohéré, care a trecut la Steaua, este că nu am fost de acord și nu o să fiu niciodată de acord cu trecerea unui jucător de la Dinamo la Steaua. Poți să vinzi și la alte echipe. Deocamdată, stăm destul de bine” a declarat Dănciulescu, la Digi Sport. Ionel Dănciulescu a precizat că salariile cele mai mari la FC Dinamo sunt de 11-12.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanță.

Nici la campionatul eliminaților n-avem loc

Federația de fotbal in SUA și compania de marketing care se ocupă de "soccer-ul" american, Soccer United Marketing, studiază posibilitatea de a organiza o "Cupă Mondială" la care să participe cele mai puternice echipe care nu au obținut calificarea la turneul final din Rusia, din 2018, informează Sports Illustrated. România nu este pe lista echipelor care ar putea fi invitate la această competiție. Printre echipele care ar putea participa la acest turneu se numără, în afara gazdelor, Italia și Olanda de pe continentul european, Chile din America de Sud, Camerun și Ghana din Africa. Discuțiile privind o asemenea competiție sunt în faza preliminară, nefiind luată legătura cu nicio altă federeție națională și nici stabilit un format. Echipele participante nu ar  fi obligate să alinieze cei mai buni jucători, precizează sursa citată. Turneul ar urma să aibă loc înaintea startului Cupei Mondiale din 2018, în perioada de pregătire dinaintea competiției din Rusia.

Clujenii, în semifinale

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, s-a calificat, miercuri, în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup, după ce a învins, pe teren propriu, formația georgiană Dinamo Tbilisi, cu scorul de 97-74 (47-35), în penultima partidă din grupa E preliminară a competiției. Pentru U au marcat Kromah 21 puncte, Calnicenco 20, Torok 12, Sakici 11, Kariniauskas 10, Kuti 9, Barro 8, Watsom 4, Mureșan 2, iar de la oaspeți s-au remarcat Șarabidze și Gacesa, ambii cu câte 14 puncte. În urma victoriei, U BT Cluj a acumulat 9 puncte și ocupă locul 1 în grupa E, fiind calificată în faza următoare, în care ajung primele două clasate din cele opt grupe. Tot miercuri, în celălalt meci al grupei E, Lukoil Academic – Istanbul BBSK, scor 76-80. Și Vlad Moldoveanu, cu Demir Inșaat (Turcia), a obținut calificarea în faza a doua a grupelor.

Altă mamă de bătaie

Naționala de baschet feminin a României a fost învinsă pentru a doua oară în preliminariile CE-2019, ieri în deplasare, de vicecampioana continentală Franța, scor 45-87 (26-42). În cealaltă partidă din grupa E, tot miercuri, Slovenia – Finlanda 97-57 (54-23). După două etape, Franța și Slovenia ocupă primele două locuri, cu câte 4 puncte, iar România și Finlanda au câte 2, pe locurile 3-4. Următorul meci al tricolorelor va avea loc pe 10 februarie, cu Finlanda în deplasare. Turneul final din 2019 va fi găzduit de Letonia și Cehia, cu 16 echipe naționale la start.

Federer l-a depășit pe “Tiger”

Tenismenul Roger Federer, locul 2 ATP, l-a depășit pe jucătorul de golf Tiger Woods în clasamentul câștigurilor obținute din sport, a anunțat Forbes. Totodată, elvețianul devine primul jucător de tenis din istorie care depășește 110 milioane de dolari premii. După victoria obținută, marți, în etapa a doua a Grupei Boris Becker, în fața germanului Alexander Zverev, Federer a ajuns la premii în valoare de 110.235.682 de dolari. Tiger Woods, mult timp cel mai bine plătit sportiv din lume, a acumulat în carieră 110.061.012 de dolari. Luna trecută, Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai mari premii obținute din tenis, el întrecându-l pe sârbul Novak Djokovic, după ce s-a impus în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Djokovic nu a mai jucat de la Wimbledon din cauza unei accidentări și a rămas la 109.805.403 dolari câștigați din premii. Numărul 2 mondial este calificat în semifinalele Turneului Campionilor, astfel că "averea" sa din tenis mai poate crește în acest an.

Fissette o antrenează pe Kerber

Belgianul Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep în 2014, o va pregăti pe germana Angelique Kerber în 2018, a anunțat fostul lider WTA. Kerber a anunțat că a renunțat la serviciile antrenorului Torben Beltz. Fissette le-a mai pregătit pe Kim Clijsters, Simona Halep, Madison Keys, Victoria Azarenka și Johanna Konta. Timp de trei săptămâni, el a pregătit-o și pe Sara Errani.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.