Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cupa Davis, tot la Cluj

Ziarul de Vrancea
8 aug 2018 446 vizualizări

Federația Română de Tenis a anunțat că întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Polonia, din turul III al Grupei a II-a, zona Europa/Africa, din 15-16 septembrie 2018, se va juca la Cluj, pe zgură.

Potrivit FRT, după consultări cu componenții echipei României și cu căpitanul nejucător Gabriel Trifu, s-a decis ca meciul să se joace în Sala Polivalentă. Meciul cu Polonia, din luna septembrie, are o miză importantă: echipa care îl câștigă revine în Grupa I, Zona Europa/Africa, a Cupei Davis, grupă din care România a retrogradat la finalul anului trecut.

Dinamoviștii penalizați

Gruparea FC Dinamo a primit o penalitate sportivă de 10.000 lei, după incidentele provocate de suporteri la meciul cu FCSB, scor 3-3, din etapa a doua a Ligii I, a anunțat Comisia de Disciplină a FRF. Trimis în tribune la meciul cu Concordia Chiajna, tehnicianul Gheorghe Hagi de la FC Viitorul a fost suspendat două jocuri și a primit o penalitate sportivă de 360 lei. Jucătorul Moussa Sanoh, de la Politehnica Iași, eliminat la meciul cu FCSB, a fost suspendat trei jocuri și a primit o penalitate de 5.000 lei.

 

Al treilea succes în amicale

Formația Real Madrid a învins echipa AS Roma, scor 2-1, marți seară, la New Jersey, în cadrul turneului la International Champions Cup. Golurile madrilenilor au fost marcate de Marco Asensio( '2) și Gareth Bale('15), în timp ce pentru AS Roma a înscris Kevin Strootman (‘83). Este al treilea succes în patru meciuri pentru jucătorii lui Julen Lopetegui. Real Madrid va disputa miercurea viitoare, la Tallinn, Supercupa Europei, cu Atlético Madrid.

Investitori la Force India

Echipa de Formula 1 Force India, plasată în administrare judiciară, va fi preluată de un grup de investitori între care se află și Lawrence Stroll, tatăl pilotului Lance Stroll, relatează Le Figaro. Acest consorțiu, în care se mai află omul canadian de afaceri Andre Desmarais, Jonathan Dudman de la firma Monaco Sports and Management, John Idol, conducător al casei de modă Michael Kors, investitorul John McCaw Jr, experteul financiar Michael de Picciotto și  asociatul lui Lawrence Stroll, Silas Chou, a semnat un acord cu administratorii și conducătorii echipei indiene. Detalile financiare nu au fost dezvăluite. Acest acord va permite păstrarea celor 405 angajați și găsirea de fonduri pentru restabilirea solvabilității firmei, se arată în comunicatul Force India. Echipa are sediul la Silverstone, în Marea Britanie, fiind patronată de controversatul om de afaceri indian Vijay Mallya. Acesta este cercetat în India, pentru o datorie de un miliard de euro.

Alt selecționer suedez în Islanda

Federația Islandeză de Fotbal l-a numit, miercuri, pe suedezul Erik Hamren, în vârstă 61 de ani, în funcția de selecționer. Hamren a semnat un contract valabil doi ani. Suedezul îi succede la conducerea naționalei Islandei lui Heimir Hallgrimsson, care a decis să renunțe la funcție după Cupa Mondială din Rusia, competiție la care islandezii nu au trecut de grupe. Erik Hamren a antrenat ultima dată naționala Suediei, în perioada 2009-2016. La Euro 2016, naționala Islandei a fost antrenată de un alt suedez, Lars Lågerbäck.

Cruyff junior va antrena în China

Tehnicianul olandez Jordi Cruyff a preluat echipa chineză Chongqing Dangdai Lifan, după șase ani petrecuți în Israel. Antrenorul a promis că va da 200 la sută pentru a salva echipa de la retrogradare. Chongqing Dangdai Lifan este pe locul 14 din 16 echipe la mijlocul sezonului. În campionatul Chinei se mai află antrenori importanți din Europa precum Fabio Cannavaro (Guangzhou), Bernd Schuster (Dalian), Chris Coleman (Hebei), Cosmin Olăroiu (Jiangsu Suning) sau Dan Petrescu (Guizhou Hengfeng). Jordi Cruyff îl înlocuiește în funcție pe Paulo Bento, demis la finalul lunii iulie. În vârstă de 44 de ani, Jordi Cruyff este fiul fostului internațional olandez Johan Cruyff.

A murit un campion mondial din Kenya

Atletul kenyan Nicholas Bett, campion mondial la 400 metri garduri în 2015, a murit, miercuri, în urma unui accident rutier. El se întorcea de la Campionatele Africii. Accidentul s-a produs pe un drum din regiunea Nandi (Kenya), mașina condusă de Bett căzând într-o râpă. Bett avea 28 de ani și a fost primul campion mondial kenyan pe distanță scurtă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.