Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Cunoștință veche la România – Armenia

Ziarul de Vrancea
28 aug 2017 464 vizualizări

Partida dintre România și Armenia, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018, va fi condusă de o brigadă din Croația, avându-l la centru pe Ivan Bebek.

Acesta va fi ajutat de asistenții Tomislav Petrovic și Miro Grgic, iar al patrulea oficial va fi Duje Strukan. Bebek a mai arbitrat o dată naționala României, pe 5 septembrie 2009, într-un meci terminat la egalitate cu Franța, 1-1, în deplasare, în preliminariile CM 2010.  Croatul a fost la centru și la un meci între Dinamo și Benfica, la Lisabona, câștigat de lusitani cu 1-0, pe 14 februarie 2007, în șaisprezecimile de finală ale Cupei UEFA.  De asemenea, Bebek a condus partida dintre Bordeaux și CFR Cluj (1-0), din grupele Champions League, pe 22 octombrie 2008.  Ivan Bebek a oficiat și la o partidă jucată de FC Vaslui, învinsă în deplasare pe Twente Enschede, pe 27 iulie 2011, în turul al treilea preliminar al Champions League.

Una caldă, una rece pentru FCSB

Formația Viktoria Plzen, adversară a FCSB în grupele Ligii Europa, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Banik Ostrava, într-un meci din etapa a cincea a campionatului Cehiei.  Golurile au fost marcate de Limbesky (’65), Krmencik (’79) și Kolar (’85). Viktoria Plzen a evoluat în următoarea formulă: Kozacik – Reznik, Hubnik (’26 – Hejda), Hajek, Havel (’59 – Limbersky) – Zivulic, Horava – Petrzela, Cernak (’60 – Kolar), Kopic – Krmencik. Echipa din Plzen este lider în clasament, cu 15 puncte din tot atâtea posibile. Pe locul doi se află Slavia Praga, cu 11 puncte. O altă adversară a FCSB, Hapoel Be’er Sheva, a fost învinsă în etapa a doua a campionatului israelian, scor 1-3, pe terenul echipei Maccabi Haifa. Golurile învingătorilor au fost marcate de Rukaviția (’30), Sallallich (’48) și Damari (‘90^5), iar pentru Be’er Sheva a înscris Elbinder (’65). În minutul 52, de la Hapoel Beer-Sheva a fost eliminat Taha. Rukaviția a ratat un penalti în minutul 53.

Început cu stângul pe tatami

Sportivele Monica Ungureanu și Alexandra Pop au fost eliminate, ieri în turul doi al categoriei 48 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo, de la Budapesta. Monica Ungureanu a avut primul tur liber în grupa B a categoriei, dar a fost învinsă în turul doi, prin ippon, de Arissa Koyama (Brazilia). La rândul său, Alexandra Pop a debutat cu victorie în grupa C, cu azera Bazarragciaa Erdenebat, iar în turul secund a cedat în lupta cu mongola Urantsetseg Munkhbat (ippon). Ungureanu și Pop au fost singurele reprezentante ale României în prima zi de competiție la Budapesta. Lotul tricolor include 14 sportivi, cei care vor intra în continuare pe tatami fiind Marcel Cercea (categoria 73 kilograme), Alexandru Raicu (73), Vlad Vișan (81),  Cristian Bodîrlău (90), Mark Stoica (90), Luca Kunszabo (100), Valentin Radu (100), Daniel Natea (^100) și Mircea Croitoru (^100), respectiv Larisa Florian (52), Loredana Ohâi (57) și Ștefania Dobre (63 kilograme). Campionatele Mondiale de la Budapesta se vor încheia în 3 septembrie.

 

Vine olandezul la Viitorul

FC Viitorul a oficializat, ieri, transferul jucătorului Bradley De Nooijer, care a evoluat ultima dată în liga secundă din Olanda, la FC Dordrecht. În vârstă de 19 ani , De Nooijer evoluează ca fundaș central sau fundaș stânga. După ce a efectuat vizita medicală luni dimineață, Bradley De Nooijer a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu actuala campioană a României. Bradley De Nooijer, fiu antrenorului echipei Dordrecht, Gerard de Nooijer, a jucat în ultimele două sezoane pentru divizionara secundă olandeză. în sezonul precedent, de Nooijer a avut 37 de apariții pentru FC Dordrecht, având o medie de 88 minute/meci.

 

 

Semieșec al Realului

Formația Real Madrid a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 2-2 (1-1), cu echipa Valencia, în etapa a doua a campionatului spaniol. Asensio a deschis scorul pentru Real în min. 10, dar oaspeții au marcat de două ori prin Soler (’18) și Kondogbia (’77), același Asensio egalând în min. 83.De la Real au lipsit Sergio Ramos și Cristiano Ronaldo, suspendați. Formația madrilenă este pe locul V  în clasament, cu patru puncte, după Real Sociedad, Barcelona, Leganes, toate cu șase puncte, și după Atletico Madrid, tot cu 4 puncte, dar cu golaveraj mai bun.

Marseille, înfrângere istorică

Formația AS Monaco a învins, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 6-1 (4-0), echipa Olympique Marseille, în ultimul meci al etapei a patra din Ligue 1. Goulurile au fost marcate de Glik (‘2), Falcao (’20), Diakhaby (’45), Sidibé (’68), Tavares (’79), respectiv, Cabella (’74).  Potrivit L'Equipe, Marseille nu mai primise cel puțin șase goluri la un meci din Ligue 1 din data de 24 mai 1997 (0-8 cu Lyon). AS Monaco a obținut patru victorii în tot atâtea etape, la fel ca Paris Saint-Germain, care are însă un golaveraj mai bun, astfel că este lider în clasament.

Retragere în Japonia

Jucătoarea de tenis Kimiko Date va disputa ultimul ei turneu la Japan Open de la Tokyo (11-17 septembrie), cu aproape trei săptămâni înainte de a împlini vârsta de 47 de ani (28 septembrie). Sportiva japoneză a decis să pună atunci capăt cariereri sale, în urma accidentării suferite la genunchi. Kimiko Date a câștigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul său titlu la acest turneu datează din 1992, an în care s-a născut actuala deținătoare a trofeului, jucătoarea americană Christina McHale.  Date, fostă numărul 4 mondial, în 1995, s-a mai retras în 1996, dar a revenit în competiții după 12 ani. Ea are în palmares opt tiluri WTA, ultimul fiind câștigat în 2009, la Seul, la vârsta de 39 de ani fără o zi. Ea este a doua cea mai în vârstă jucătoare care câștigă un titlu WTA, după Billie Jean King, care s-a impus la Birmingham, în 1983, când avea 39 de ani și șapte luni. Date a ajuns în semifinale la trei Grand Slam-uri și în sferturi la al patrulea, US Open. După ultima accidentare, Kimiko Date nu a mai jucat 16 luni, până în mai anul acesta. Ea a primit un wild card pentru Japan Open.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.