Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cumnații în echipa lui Okan

Ziarul de Vrancea
5 apr 2020 872 vizualizări

Fostul fotbalist Okan Buruk, în prezent antrenorul echipei Istanbul Bașakșehir, a ales cel mai bun “11” alături de care a jucat vreodată, printre jucătorii remarcați de el numărându-se și Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu

. Buruk i-a avut colegi pe cei doi români la Galatasaray. Okan Buruk i-a mai ales în echipa sa ideală pe Claudio Taffarel, Hakan Unsal, Emre Belozoglu, Fabio Cannavaro, Javier Zanetti, Clarence Seedorf, Adriano, Christian Vieri și Ronaldo.

Italienii vor să termine musai sezonul

Președintele Federației Italiene de Fotbal (FIGC), Gabriele Gravina, a reafirmat faptul că sezonul fotbalistic intern trebuie să fie dus la bun sfârșit și nu exclude să se joace până în octombrie dacă e nevoie, informează lequipe.fr. „Putem termina în septembrie sau octombrie? Este o ipoteză. Asta ar putea permite menținerea sezonului 2019/2020, dar și pe cel 2020/2021”, a declara el, la postul Rai. În caz contrar, „o avalanșă de litigii” ar afecta grav fotbalul italian, a adăugat Gravina: „Ar exista riscul ca acest campionat să se joace prin tribunale”. Varianta optimistă este ca Serie A să se reia la data de 17 mai, însă există voci în rândul președinților de cluburi care cer oprirea definitivă a competiției. Campionatul italian este întrerupt din 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

                                                                                                                                                v Demis fără activitate

Federația de Fotbal din Emiratele Arabe Unite l-a demis pe antrenorul Ivan Jovanovic, numit în decembrie, dar care nu a apucat să conducă niciun meci. „Federația a reziliat contractul cu Ivan Jovanovici și staful acestuia și îi mulțumește pentru tot. Un comitet se va ocupa de desemnarea unui nou staf tehnic”, a precizat federația. Jovanovic a fost numit la conducerea echipei în decembrie, în locul olandezului Bert van Marwijk. El ar fi trebuit să conducă echipa în preliminariile Cupei Mondiale și Cupei Asiei, însă competițiile au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Tricoul lui Hinault la licitație

Un tricou al fostului ciclist francez Bernard Hinault, de cinci ori campion al Turului Franței, a fost vândut la o licitație caritabilă cu 12.050 de euro. La această licitație au fost puse în vânzare și alte obiecte, însă tricoul lui Hinault a fost cel mai apreciat. Banii vor fi donați unui spital pentru lupta împotriva coronavirusului. „Mizam pe 2.000, hai 3.000 de euro pentru tricoul galben de protocol... Au fost 20 de ofertanți, față patru sau cinci la vânzările noastre obișnuite. În primele minute ale licitației, prețul a trecut de la 8.000 la peste 12.000 de euro. Suntem foarte bucuroși”, a declarat Christophe Lefort, președintele asocițaiei care a organizat licitația. În Franța sunt înregistrate peste 92.000 de cazuri de Covid-19 și peste 8.000 de decese.

Kwiatkowski cedează medicilor apartamente

 Michal Kwiatkowski, rutier al echipei Ineos, va pune gratuit apartamentele sale din Torun (Polonia) la dispoziția medicilor și asistenților implicați în lupta împotriva coronavirusului. „Nu am cuvinte pentru a mulțumi personalului medical”, a scris campionul mondial din 2014 pe Facebook. „Iubesc acest oraș și vreau să ajut. În centrul orașului, am mai multe apartamente. Poate sunt medici, infirmieri, cărora le este frică să meargă acasă ca să nu-și îmbolnăvească familiile. Oferta mea este valabilă pentru tot personalul medical. Noi facem ultimele schimbări pentru ca apartamentele să fie disponibile de marți”, a mai spus el.

„Stați în casă, că eu mă joc!”

Fotbalistul echipei Manchester City, Kyle Walker, este protagonistul unui scandal sexual, The Sun notând că jucătorul a găzduit o orgie cu două prostituate și încă un prieten, înainte să îi îndemne pe fani să stea în casă în contextul pandemiei de coronavirus. Una dintre tinere a spus că jucătorul le-ar fi invitat pe prostituate pentru trei ore de sex, marți seară. O zi mai târziu, Walker a lansat un mesaj cătrre suporteri să stea în casă și să respecte recomandările autorităților. Fotbalistul riscă să fie amendat dur de Manchester City pentru că a ignorant recomandările de distanțare socială.

Donația lui Kubrat

Pugilistul bulgar Kubrat Pulev a anunțat că va dona jumătate din bursa sa de la meciul cu britanicul Anthony Joshua pentru lupta medicilor împotriva coronavirusului. Sportivul în vârstă de 38 de ani ar urma să obțină aproximativ 5 milioane de dolari. Meciul lui Pulev cu Joshua era programat la 20 iunie, dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. “Voi dona 50 la sută din banii pe care îi câștig din acest meci cu Joshua eroilor neobosiți au luptei cu coronavirusul. Le voi dona doctorilor, asistenntelor și spitalelor echipamentele necesare pentru a face față acestui virus”, a declarat Pulev pentru coridianul Bild. Luna trecută, bulgarul a spus că meciul va avea loc spre finalul anului, din cauza pandemiei, și că nu ar avea o problemă să boxeze fără public.Printre adversarii lui Kubrat Pulev s-a numărat și Bogdan Dinu, pe care bulgarul l-a învins în martie 2019., în California.

 

Guardiola în doliu

Mama antrenorului echipei Manchester City, Pep Guardiola, a murit la 82 de ani. Clubul englez a anunțat că Dolors Sala Carrio a decedat după ce a contractat Covid-19. Pep Guardiola a fost una dintre primele personalități care și-a manifestat sprijinul pentru personalul medical din Spania, el făcând o donație de un milion de dolari. Autoritățile sanitare spaniole au anunțat luni că 637 de oameni au murit în decurs de 24 de ore din cauza infectării cu Covid-19, acesta fiind cel mai scăzut număr înregistrat din 24 martie.

 

           


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.