Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Cu suedezii, pe Arena Națională

Ziarul de Vrancea
6 iul 2019 808 vizualizări

Federația Română de Fotbal a anunțat la UEFA că partida pe care prima reprezentativă o va juca în luna noiembrie, pe teren propriu, împotriva Suediei, în preliminariile EURO 2020, se va disputa pe Arena Națională.

Până în noiembrie, România mai are programate patru jocuri, trei pe teren propriu și unul în deplasare, cu Feroe.Astfel, pe 5 septembrie, ora 21:45, România – Spania, va avea loc tot la București, pe Arena Națională, iar 8 septembrie, ora 19:00, România – Malta, se va juca la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. În octombrie, tricolorii vor evolua mai întâi în Feroe, pe 12 octombrie, iar trei zile mai târziu, pe 15 octombrie, pe Arena Națională, adversara tricolorilor va fi reprezentativa Norvegiei. După duelul cu Suedia programat pe 15 noiembrie, naționala va mai disputa un meci, în deplasare, contra Spaniei, pe 18 noiembrie.

Tenisul cel mititel

Jucătoarea Georgia Crăciun a câștigat turneul ITF de la Stuttgart-Vaihingen, cu premii totale de 25.000 de dolari.  Georgia Crăciun a învins-o în finală pe Olga Govorțova, din Belarus, favorită VII a turneului, scor 6-2, 6-3, într-o oră și 14 minute. Alte două românce au câștigat în acest weekend probele de dublu din cadrul turneelor ITF de la Biella (Italia, 25.000 de dolari) și Tabarka (Tunisia, 15.000 de dolari). La Biella, Elena Bogdan și sportiva din Ungaria Reka-Luka Jani, favorite 3, au învins în finală echipa japoneză Chihiro Muramatsu/Yuki Naito, scor 6-1, 6-3, într-o oră și 11 minute. La Tabarka, Ioana Gaspar și jucătoarea columbiană Yuliana Lizarazo, favorite principale, s-au impus în ultimul act la dublu în fața perechii Alica Rusova/Noelia Zeballos Melgar, cap de serie 3, scor 7-5, 6-3, într-o oră și 22 de minute.

Llullaku și-a găsit echipă în Belarus

Jucătorul Azdren Llullaku (31 de ani) și-a găsit o nouă echipă, după ce s-a depărțit de Astra Giurgiu. Atacantul nu va mai evolua în Liga 1 Betano însă, după ce a dat curs unei oferte din Belarus, de la Șahtior Soligorsk.  La Șahtior este legitimat și fostul dinamovist, albanezul Elis Bakaj (32 de ani). . Echipa din Soligorsk a terminat pe locul II campionatul trecut, astfel că în acest sezon va juca în Europa League. Llullaku a venit prima dată în România în 2012, la Gaz Metan Mediaș. Ulterior, și-a mai trecut în C.V. formațiile Poli Iași și Astra Giurgiu. În total, a jucat 146 de meciuri în Liga 1, a marcat 37 de goluri și a oferit 22 de pase decisive. În 2017, și-a trecut în palmares primul și singurul trofeu din carieră, campionatul cu Astana. În 2017, Llullaku a fost cel mai bun marcator din Liga 1, 16 goluri.

Argentina vrea în Europa

Mai multe publicații sud-americane au scris că naționala Argentinei ar putea evolua în viitoarea ediție a Ligii Națiunilor, competiție organizată de UEFA, pentru a înlocui meciurile amicale. Sursele citate precizează că Federația Argentiniană de Fotbal (AFA) ar fi primit o invitație de la UEFA pentru a participa la viitoarea ediție a Ligii Națiunilor, iar forul de la Buenos Aires pare încântat de propunere. Partea mai puțin plăcută pentru Messi &Co este, potrivit unora dintre publicațiile amintite, că și Brazilia a fost invitată de UEFA pentru a evolua în Liga Națiunilor. Brazilia a câștigat a noua oară Copa America, prima dată din 2007, după ce a învins, duminică, pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu scorul de 3-1 (2-1), reprezentativa statului Peru. Medalia de bronz a revenit Argentinei, care a învins, sâmbătă, la Sao Paulo, cu scorul de 2-1, echipa statului Chile, câștigătoarea ultimelor două ediții.

Mexic, campioana CONCACAF

Reprezentativa Mexicului a câștigat Gold Cup a opta oară, după ce a învins, duminică, la Chicago, cu scorul de 1-0 (0-0), naționala SUA. Golul a fost marcat de Jonathan dos Santos, în minutul 73. Mexicul câștigase ultima dată competiția, în 2015. SUA era deținătoarea trofeului. Gold Cup, care se dispută o dată la doi ani, a înlocuit, din 1991, Cupa CONCACAF, stabilind campioana Americii de Nord, Centrale și Caribilor.

Și austriecii pleacă în China

Atacantul austriac Marko Arnautovic a fost transferat de West Ham United la Shanghai SIPG pentru suma de 22,4 milioane de lire sterline (25 de milioane de euro). În vârstă de 30 de ani, Arnautovic a venit al Londra în vara anului 2017 de la Stoke City, pentru suma de 20 de milioane de lire sterline. El a jucat patru sezoane pentru Stoke, iar înainte a mai evoluat la Twente Enschede, Inter Milano și Werder Bremen. La West Ham, austriacul a marcat 22 de goluri în 65 de meciuri. Shanghai SIPG ocupă locul III în prima ligă chineză, după 16 etape. Tot luni a fost anunțat transferul atacantului Stephan El Shaarawy de la AS Roma la echipa Shanghai Shenhua.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.