Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Craiova se întoarce acasă

Ziarul de Vrancea
9 nov 2017 541 vizualizări

CS Universitatea Craiova va juca pe noul stadion din Bănie meciul cu Juventus București, din etapa a XVIII-a a Ligii I, programat la 18 noiembrie, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Până în prezent, CS Universitatea Craiova disputa meciurile de pe teren propriu la Turnu Severin. Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat că a încheiat, ieri, în mod oficial procesul de recepție la terminarea lucrărilor de reconstrucție a Stadionului Ion Oblemenco din Craiova. CS Universitatea Craiova va inaugura noul stadion vineri, de la ora 20.00, într-un meci amical cu Slavia Praga. Stadionul Ion Oblemenco are o capacitate de aproximativ 30.000 de locuri, valoarea lucrărilor de reconstrucție fiind de 240 de milioane de lei.

Debut la Women’s EuroBasket

Echipa feminină de baschet a României își va face debutul în preliminariile CE2019, sâmbătă, la Oradea, de la ora 18:00, într-o partidă cu Slovenia. Căpitanul echipei tricolore, Gabriela Mărginean, a declarat ieri că grupa tricolorelor este una grea, dar că nu pleacă la drum cu ”capul plecat”.”Motivația noastră vine din interior și este limpede că îmi doresc foarte mult să obținem o calificare la turneul final. Ar fi un rezultat remarcabil pentru generația noastră”, a declarat Gabriela Mărginean, în cadrul conferinței de presă de la Oradea. La reuniune a participat și antrenorul principal al reprezentativei, Dragan Petricevic care s-a declarat onorat să conducă România în drumul spre turneul final. “Consider că avem o combinație foarte bună între experiență și dorință de afirmare a jucătoarelor ce alcătuiesc lotul”, a spus Petricevic. Din grupa E a preliminariilor CE mai fac parte Franța și Finlanda. Prima clasată în fiecare din cele opt grupe de calificare obține calificarea la turneul final, alături de alte șase echipe de pe locul secund cu cele mai bune linii de clasament.

Înfrângere la polo

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom București, a fost învinsă  în deplasare, de deținătoarea Ligii Campionilor, formația ungară Szolnoki VK, cu scorul de 3-15 (0-4, 2-2, 0-5, 1-4), în cea de-a doua partidă din grupa B a competiției. Pentru Steaua au marcat Filipovic, Murisic și  Chioveanu. în primul meci din grupa B, Steaua a cedat tot în fața unei echipe ungare, ZF Eger, cu scorul de 3-8. Steaua București joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor. Din grupa B mai fac parte echipele Pro Recco (Italia), Spandau 04 Berlin (Germania), AZC Alphen (Olanda), Jadran Carine (Muntenegru) și CN Sabadell (Spania). în meciul următor, Steaua Stirom va juca tot în deplasare, cu Pro Recco (Italia), în 29 noiembrie.

Advocaat, ultimul bal la București

Selecționerul Dick Advocaat va părăsi naționala Olandei după meciurile amicale cu Scoția și România. "Meciurile cu Scoția și România vor fi ultimele pentru mine la naționala Olandei", a declarat tehnicianul olandez de 70 de ani. Olanda nu a reușit calificarea la Cupa Mondială, fiind a treia în grupade calificare, după Franța și Suedia. Dick Advocaat a preluat Oladnda în mai, după ce a mai pregătit-o în perioadele 1992 - 1994 și 2002 - 2004.

 

 

Mesaje anti-VAR

Internaționalii germani Sami Khedira și Sandro Wagner apreciază că sistemul pentru arbitrajul video (VAR), testat în Serie A și Bundesliga, este o catastrofă, informează Le Figaro. "Dacă se evită greșelile, sunt de acord. Dar aplicarea sistemului nu este bună, este o catastrofă", a declarat Wagner, atacant la Hoffenheim. "Sunt de acord cu ce a spus Sandro. Dar modul în care este utilizat acum nu este cel mai bun. Este chiar catastrofal", a adăugat Khedira. Sistemul VAR a provocat nemulțumiri în Bundesliga, în special din cauza timpului mare de luare a unor decizii. Luni, Hellmut Krug, șeful centrului de control pentru arbitrajul video (VAR) din Germania, a fost demis, după acuzații că ar susține Schalke.

 

 

Maica Rusia își apără puii

Patru schiori ruși au fost găsiți vinovați de încălcare a regulamentului antidoping, de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO) și au primit interdicție pe viață, a anunțat Federația Rusă de Schi. Comisia de anchetă a CIO condusă de Denis Oswald "i-a găsit vinovați de încălcare a regulilor antidoping pe fondiștii Aleksei Petuhov (campion mondial în 2013), Maksim Vilezanin (triplu medaliat olimpic cu argint în 2014 și campion mondial în 2015), Evghenia Șapovalova și Iulia Ivanova (medaliată cu bronz la CM în 2013)", a anunțat federația. Toate rezultatele obținute la Jocurile Olimpice de la Soci vor fi anulate, iar sportivii sunt suspendați pe viață de la Olimpiadă. Federația a anunțat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Săptămâna trecută CIO a anunțat că sportivul rus Aleksandr Legkov, medaliat cu aur în 2014 în proba de 50 km liber la schi fond, la Soci, a primit interdicție pe viață de participare la JO și va trebui să returneze medalia. Legkov a fost sancționat pentru încălcări ale regulilor antidoping. Aceeași interdicție a fost decisă și în cazul altui sportiv rus, Evgheni Belov, de asemenea pentru dopaj.

Răspuns al MTS către FRT

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a precizat, ieri, într-un comunicat, că susține acțiunile reprezentanților săi, Cristian Sandu și Stan Vicențiu Dacian, la Adunarea Generală a Federației Române de Tenis și precizează că aceștia au avut mandat din partea MTS la Adunarea Generală  din 2 noiembrie. MTS a răspuns astfel solicitării Comitetul Director al Federației Române de Tenis, care a cerut, luni, într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Marius Dunca, să precizeze dacă reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului la Adunarea Generală a FRT din data de 2 noiembrie au avut sau nu mandat, pentru că aceștia nu l-au prezentat membrilor AG.

Agüero simte dor de casă

Atacantul argentinian Sergio Agüero ar putea pleca de la Manchester City în 2019, când îi expiră contractul. El ar vrea să-și încheie contractul în țara sa natală, Argentina, la Independiente. "Am citit că sunt dorit de AC Milan și Real Madrid. Dar ideea mea este să revin la Independiente la finalul contractului. Am chiar și opțiunea de a-mi prelungi contractul pentru un an cu City", a declarat argentinianul. Agüero joacă la City din 2011, când a venit de la Atletico Madrid. În vârstă de 29 de ani, Agüero se află în prezent la naționala Argentinei, care pregătește meciuri amicale cu Rusia și Nigeria.

 

 

Clauză de cumpărare activată

Gruparea chineză Tianjin Teda a activat clauza de cumpărare a mijlocașului Frank Acheampong, fost coechipier cu Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu, la Anderlecht Bruxelles. În vârstă de 24 de ani, Acheampong a fost împrumutat în vară pentru șase luni la Tianjin Teda, cu o clauză de transfer definitiv, care a fost folosită de chinezi. Internaționalul ghanez a sosit la Bruxelles în 2013 și a jucat 165 de meciuri pentru Anderlecht, marcând 22 de doluri și oferind 21 de pase decisive. El a câștigat trei titluri de campion al Belgiei cu Anderlecht, în 2013, 2014 și 2017.

 

Baschetbaliști și hoți din magazin

Trei baschetbaliști americani de la echipa Universității din Los Angeles au fost reținuți în China, fiind bănuiți că ar fi furat dintr-un magazin Louis Vuitton. LiAngelo Ball, Cody Riley și Jalen Hill au fost reținuți marți dimineață, fiind interogați, iar apoi au fost eliberați miercuri, însă nu au voie să plece din hotelul în care echipa lor a fost cazată. Ball, Riley și Hill au fost reținuți după ce ar fi furat dintr-un magazin Louis Vuitton în timpul vizitei la Hangzhou, unde se află sponsorul meciului, Alibaba Group Holding Ltd. LiAngelo Ball este fratele lui Lonzo Ball, jucător la Los Angeles Lakers. Echipa UCLA se află în China pentru a juca meciul de deschidere al sezonului împotriva unei alte formații americane, Georgia Tech, sâmbătă, în Shanghai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.