Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Craiova îl vrea pe Ioniță

Ziarul de Vrancea
26 iul 2018 390 vizualizări

Oltenii confirmă și interesul pentru Alex Ioniță (24 de ani), adus de CFR cu un milion de euro de la Astra.  Marcel Popescu spune că U Craiova și-l doresc pe Ioniță și că ar face față la Craiova, însă spune că nu s-a discutat cu CFR pentru o eventuală mutare a fotbalistului în Bănie:

"Orice echipă și-l dorește pe Ioniță. Ar trebui să fim meschini să spunem că nu-l vrem. Este un jucător valoros. A fost tras pe linie moartă, inexplicabil. Chiar el a spus că dacă mai merge pe drumul ăsta, fotbalul se termină pentru el. Sunt jucători destui în campionatul României care ar face față la pretențiile Universității Craiova. Faptul că ne place un jucător e una, dar să apelăm la serviicle sale e alta. Nu am început discuțiile pentru transferul lui Ioniță. Nu cred că au timp de așa ceva. Ei sunt apăsați de meciurile din Champions League, nu cred că le stă gândul la așa ceva", a spus Marcel Popescu, președintele oltenilor, la DigiSport.

 Ronaldo, condamnat cu suspendare

Fiscul din Spania a aprobat o înțelegere la care au ajuns Cristiano Ronaldo, acuzat de patru delicte fiscale, și procurorii spanioli. Conform acordului, fotbalistul va trebui să achite o amendă de aproape 19 milioane de euro și acceptă o pedeapsă de doi ani de închisoare. Ronaldo nu va ispăși pedeapsa cu închisoarea, fiind vorba de o primă încălcare a legislației. Surse juridice au declarat că amenda este clară, însă în privința perioadei condamnării la închisoare mai există discrepanțe. Fiscul vrea menținerea condamnării la închisoare pentru a evita ca jucătorul să încalce din nou legea, în cazul unei recidive portughezul urmând să ispășească pedeapsa care ar fi dictată atunci.

Ludogoreț, în dificultate

Formația Ludogoreț Razgrad, cu românii Cosmin Moți și Claudiu Keșeru titulari, a remizat cu echipa ungară Vidi, scor 0-0, miercuri, pe teren propriu, în prima manșă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Moți a fost integralist, iar Keșeru a evoluat până în minutul 60, când a fost înlocuit cu Swierczok. Returul va avea loc săptămâna viitoare. Dacă va reuși să treacă de Vidi, Ludogoreț Razgrad va juca în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor cu CFR Cluj, în cazul în care și campioana României se va impune în dubla manșă cu Malmö.În tur, CFR Cluj a pierdut, marți, scor 0-1.Alte rezultate din prima manșă a turului II preliminar: BATE Borîsau (Belarus) – HJK Helsinki 0-0; Kukësi (Albania) – Qarabag (Azerbaidjan) 0-0; Ajax Amsterdam – Sturm Graz 2-0; Celtic Glasgow-  Rosenborg Trondheim 3-1.

Ne bate și Israelul la handbal

Naționala de handbal masculin tineret a României a fost învinsă miercuri de reprezentativa Israelului, cu scorul de 22-30 (13-17), în al doilea meci din grupa intermediară 1 la Campionatul European din Slovenia. Tricolorii vor juca pentru clasarea finală pe locurile 13-16. În prima partidă din grupa intermediară 1, România a pierdut cu Norvegia, scor 25-29, astfel că încheie pe locul IV și va juca pentru clasarea finală pe locurile 13-16. în primul meci va juca astăzi, cu Polonia . Din faza celor două grupe principale, primele două clasate vor disputa apoi semifinalele, în 27 iulie, iar finalele pentru medalii vor avea loc în 29 iulie. Campioană europeană en-titre la acest nivel de vârstă este Croația.

Tite rămâne selecționer

Tehnicianul Tite și-a prelungit contractul ca selecționer al Braziliei, în ciuda eliminării echipei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Federația braziliană a anunțat că Tite va continua în fruntea Seleçao până în 2022, adică până la Cupa Mondială din Qatar. Tite, în vârstă de 57 de ani, este în funcție din 2016. Brazilia a fost eliminată de Belgia, scor 1-2, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Rusia.

Marseille a fost amendată

Gruparea Olympique Marseille a fost amendată de 100.000 de euro pentru incidentele produse de fani la meciurile din Liga Europa; în cazul unei recidive în următorii doi ani, Olympique Marseille riscă excluderea din competițiile europene.De asemenea, echipa lui Rudi Garcia va disputa primul meci din acest sezon din Europa de pe teren propriu fără spectatori.  La al doilea meci, sectoarele nord și sud vor fi închise. Olympique Marseille va trebui să plătească și pagubele produse la arena Groupama Stadium, în timpul finalei Ligii Europa cu Atletico Madrid.

N-au convins la apel

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul a trei sportive ruse care au fost găsite vinovate de încălcare a regulamentului antidoping de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Maria Abakumova, medaliată cu argint la aruncarea suliței în 2008 la JO de la Beijing, și Tatiana Lebedeva, medaliată cu argint la săritura în lungime și triplusalt la aceeași ediție nu își vor recupera astfel medaliile olimpice. A treia sportivă vizată de decizia TAS este ciclista Ekaterina Gnidenko.

 

Recunoaștere tardivă

Președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a recunoscut că a gestionat greșit cazul Mesut Özil, regretând că nu l-a apărat pe jucător în fața comentariilor rasiste apărute după o fotografie alături de Recep Tayyip Erdogan.  "În calitate de președinte ar fi trebuit să spun clar un lucru evident pentru mine și întreaga federație: orice formă de hărțuire rasistă este insuportabilă, inacceptabilă și de intolerabilă", a spus Grindel. Mijlocașul german de origine turcă Mesut Özil și-a anunțat, duminică, retragerea din echipa națională, acuzând de "rasism" anumiți responsabili și comentatori germani.

 

Selecționer interimar la Panama

Tehnicianul Gary Stempel a fost numit selecționer interimar al naționalei statului Panama, el urmând să ocupe funcția până în decembrie. Panama, cu portarul dinamovist Jaime Penedo titular, a participat pentru prima oară la o ediție a Cupei Mondiale. "L-am numit pe Gary Stempel pentru a ne ajuta la meciurile amicale" din septembrie și octombrie, a anunțat președintele federației din Panama, Pedro Chaluja. Stempel, 60 de ani, îl înlocuiește pe columbianul Hernan Dario Gomez, erou național după ce a dus Panama la Cupa Mondială pentru prima oară în istoria sa. Gomez a anunțat că nu dorește să mai rămână la conducerea echipei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.