Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Craiova a șters pe jos cu Dinamo

Ziarul de Vrancea
4 nov 2019 883 vizualizări

CS Universitatea Craiova a învins, luni, pe teren propriu, la Drobeta-Turnu Severin, cu scorul de 4-1 (3-0), echipa FC Dinamo, în ultimul meci al etapei a XV-a a Ligii I.

Dinamoviștii se îndepărtează de play-off, în urma acestei înfrângeri. Golurile au fost marcate de Ivanov ('24), Ivan ('31, '45^2) și Mihăilă ('86), respectiv, Nistor ('57). În urma acestui rezultat, CSU Craiova se află pe locul III, cu 27 de puncte, după CFR Cluj, locul I, cu 30 de puncte, și FC Viitorul, locul II, cu 28 de puncte, dar înaintea Astrei, locul IV, cu 25 de puncte, formației FCSB, locul V cu 24 de puncte și Gaz Metan Mediaș, cu 23 de puncte. Dinamo este pe locul IX, cu 20 de puncte.

Palete românești la Tokyo

Echipa feminină a României va participa, în perioada 6-10 noiembrie, la Cupa Mondială de tenis de masă de la Tokyo. Echipa României, campioana europeană en titre, va evolua în Grupa C, alături de Taiwan și Vanuatu. Partida cu Taiwan va avea loc miercuri, iar meciul cu Vanuatu e programat joi. Primele două clasate se califică în sferturi.  Lotul echipei României este alcătuit din Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szöcs și Adina Diaconu, care sunt însoțite de antrenorul principal Viorel Filimon și secundul Elena Sebe.

 

Ștefan Radu stă trei săptămâni

Fundașul român al echipei Lazio, Ștefan Radu, s-a accidentat în ultimele minute ale partidei de duminică, disputată și câștigată împotriva formației AC Milan, scor 2-1, în Serie A. Potrivit presei italiene, Radu s-a ales cu o întindere musculară și ar putea lipsi de pe teren 20 de zile. El nu va juca sigur în această săptămână, când formația din capitala Italiei întâlnește, joi, pe Celtic Galgow, acasă, în etapa a IV-a a Ligii Europa, și duminică, tot pe teren propriu, pe Lecce, în campionat.Lazio este în Grupa E cu CFR Cluj, în Liga Europa. Meciul italienilor cu campioana României va ave loc la 28 noiembrie, la Roma. Radu nu a evoluat în meciul tur, de la Cluj-Napoca, pe care CFR l-a câștigat cu 2-1.

Bayerm îl curtează pe Tuchel

Clubul Bayern München l-ar fi contactat pe actualul tehnician al formației Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel, pentru postul de antrenor în locul lui Niko Kovac. Potrivit Sky Deutschland, Tuchel a mai fost în vizorul celor de la Bayern și înainte de a merge la PSG.Deocamdată, el este sub contract cu Paris Saint-Germain până în 2021.Clubul Bayern München a anunțat, duminică seară, pe contul oficial de Twitter, despărțirea de tehnicianul Niko Kovac. Această decizie vine la o zi după ce Bayern a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 1-5, de Eintracht Frankfurt, în etapa a zecea a campionatului Germaniei. Niko Kovac era antrenorul echipei din München din vara anului trecut.

Guti debutează la Almeria

Fostul internațional spaniol Jose María Gutiérrez Hernández „Guti” va avea prima experiență de antrenor principal, el fiind numit la conducerea tehnică a formației din liga a doua Almeria. În vârstă de 43 de ani, Guti preia o echipă aflată în poziție bună pentru promovarea în LaLiga. Andaluzii sunt pe locul II, direct promovabil, în clasament, cu 24 de puncte după 14 etape, la egalitate cu Fuenlabrada, de pe locul 3, care duce la baraj. Lider este Cadiz, cu 34 de puncte. Însă Almeria a înregistrat o victorie și cinci egaluri în ultimele opt meciuri, astfel că gruparea s-a despărțit de antrenorul Pedro Emanuel. Fostul mijlocaș al echipei Real Madrid a fost ultima dată secundul lui Șenol Guneș la Beșiktaș. Înainte, Guti a lucrat în cadrul centrului de copii și juniori al clubului Real Madrid.

Sancțiune record pentru fair play financiar

Clubul de rugby Saracens, campion al Angliei și al Europei, a fost penalizat cu 35 de puncte și amendat cu 5,36 de milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro) pentru că a depășit plafonul de salarii, informează BBC. Sancțiunea record a fost dictată după o inverstigație a Premiership Rugby, care a vizat parteneriatele de afaceri dintre patronul clubului Nigel Wray și anumiți jucători ai echipei. Clubul a depășit plafonul salarial în trei sezoane consecutive, 2016/2017, 2017/2018 și 2018/2019. În apărarea lor, conducătorii cubului Saracens au susținut că nu au depășit intenționat plafonul salarial de 7 milioane de lire sterline și că parteneriatele respective nu pot fi considerate salarii. În plus, gruparea ar fi fost îndeptățită să depășească limita, deoarece majoritatea jucătorilor din lot - aproximativ 60 la sută - este formată la nivel național, însă comisa de disciplină le-a respins toate argumentele. Saracens a anunțat că va face apel la sancțiune.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.