Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: COVID19 nu întrerupe campionatul

Ziarul de Vrancea
9 iun 2020 839 vizualizări

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat, miercuri, că Liga I nu se va întrerupe dacă o echipă înregistrează un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus, după reluarea competiției

. Ștefan spune că se va încerca inițial reprogramarea meciului pe care echipa în cauza urmează să-l desfășoare și, dacă nu va fi posibil, va pierde la masa verde, cu 0-3. Liga I se reia vineri, 12 iunie, de la ora 20.00, cu meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoșani, din etapa a III-a a play-off-ului. În campionatul Ligii I mai trebuie să aibă loc 72 de meciuri, 24 din play-off și 48 din play-out. Liga I este întreruptă de la 12 martie, când FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice, din cauza pandemiei de coronavirus.

Schumacher, din nou la operație

Fostul pilot Michael Schumacher, care a suferit un accident grav la schi în 2013, ar urma să fie supus unei noi intervenții chirurgicale, susține agenția italiană Contro Copertina, potrivit Le Figaro. Operația ar fi legată de un tratament făcut anul trecut la Paris, cu celule sușă cardiace. Intervenția chirurgicală va fi făcută de francezul Philippe Menasche, obiectivul fiind „regenerarea sistemului nervos central”.Michael Schumacher, acum în vârstă de 51 de ani, a suferit un accident grav la schi în decembrie 2013, la Meribel. De atunci, el nu a mai fost văzut în public și familia sa a fost discretă în ceea ce privește starea de sănătate a fostului sportiv.

Leverkusen, prima finalistă

Formația Bayern Leverkusen a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa FC Saarbrucken din liga a patra, în semifinalele Cupei Germaniei. Golurile au fost marcate de Diaby ('11), Alario ('19) și Bellarabi ('58). La meci nu au asistat spectatori din tribune. Dacă Bayer a venit la această întâlnire după cinci partide jucate în Bundesliga de la reluarea competiției întrerupte de pandemia de coronavirus, gazdele au jucat primul meci după 94 de zile, deoarece liga a patra germană a fost oprită definitiv.

Program epuizant pentru handbaliști

Federația Română de Handbal a decis, ieri, în ședința Consiliului de Administrație, că Turneul Final al Cupei României va avea loc în 15-16 august, tot la Constanța. Liga Națională va debuta trei zile mai târziu. „Ne așteaptă un sezon epuizant: 44 de meciuri în campionat, minim 14 meciuri în Liga Campionilor (sperăm să primim wild-card), turneul final Cupa României 2019-2020, plus toate etapele Cupei României 2020-2021. Vor fi peste 65 de meciuri, fără să punem la socoteală meciurile de la națională și pe cele de pregătire! Poate duce un jucător 75-80 de meciuri într-un sezon?”, a transmis Dinamo București, liderul Ligii Naționale la momentul „înghețării” stagiunii 2019-2020.

S-a reluat boxul în Las Vegas

Americanul Shakur Stevenson, campionul mondial en titre la categoria pană, versiunea WBO, l-a învins prin KO tehnic în repriza a șasea pe portoricanul Felix Caraballo, marți, în prima gală de box organizată la Las Vegas (Statele Unite) de la debutul pandemiei de coronavirus. Stevenson, în vârstă de 22 ani, a obținut cu această ocazie a 14-a sa victorie ca profesionist în tot atâtea lupte (8 înainte de limită), în timp ce Caraballo a suferit al doilea eșec din cariera sa, pe parcursul căreia a mai înregistrat 13 victorii și 2 egaluri. Arbitrul a pus capăt meciului în repriza a șasea, după ce Caraballo a încasat o lovitură puternică în stomac, nemaiputând continua lupta. În prima repriză, portoricanul a fost numărat după o altă lovitură puternică expediată de Stevenson. Las Vegas nu a mai găzduit o gală de box din 22 februarie, când britanicul Tyson Fury l-a învins în șapte reprize pe americanul Deontay Wilder, reamintește postul ESPN.


Dinamo cesionează o parte din drepturile TV

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat, marți, că Dinamo a cesionat o parte din drepturile de televizare pentru sezonul viitor către o firmă, ceea ce ar putea însemna un progres în negocierile pentru vânzarea clubului. „Este vorba despre acea cesiune despre care s-a discutat în ultima vreme cu spaniolii. Cred că e o firmă din Spania, nu știu exact unde are sediul, în momentul acesta. Doamne ajută să se rezolve această... să se încheie această telenovelă și clubul să reușească să ajungă la acea stabilitate financiară pe care ne-o dorim cu toții, atât la nivelul ligii, ca organziatori de competiție, cât și la nivelul suporterilor clubului. E clar că există nevoia de stabilitate acolo”, a declarat Ștefan, la Digi Sport. Potrivit gsp.ro, acționarul majoritar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, negociază în acest moment vânzarea clubului către Pablo Manuel Fernandez Cortacero, un spaniol cu afaceri în domeniul imobiliarelor. Acesta din urmă s-a angajat să împrumute clubul Dinamo cu 500.000 de euro, înainte ca el să capete acțiunile, cu posibilitatea de a-și recupera banii din drepturile TV aferente sezonului următor. 

Antrenor nou la Standard

Antrenorul francez Philippe Montanier a fost numit, ieri, la conducerea tehnică a echipei belgiene Standard Liege, în locul lui Michel Preud’homme.Fost portar, în vârstă de 55 de ani, Montanier a mai antrenat formațiile Boulogne, Valenciennes, Real Sociedad, Rennes, Nottingham Forest, Lens și naționala Franței U20. Ultima dată el a fost pe banca echipei Lens, de unde a fost dat afară în februarie. Antrenorul Michel Preud’homme a renunțat la conducerea tehnică a echipei belgiene Standard Liege, dar va rămâne vicepreședinte al clubului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.