Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Copil și Pavel s-au despărțit

Ziarul de Vrancea
16 feb 2019 528 vizualizări

Tenismanul Marius Copil a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a încetat colaborarea cu antrenorul Andrei Pavel, după șapte luni de când cei doi au început să lucreze împreună.  “Aș vrea să anunț că în această săptămână am încetat colaborarea cu Andrei Pavel.

Am învățat multe în perioada în care am lucrat împreună, nivelul jocului meu a crescut și am făcut împreună un rezultat excepțional, dar în acest moment am decis amândoi că e mai bine să ne oprim. Îi mulțumesc că a fost lângă mine și a încercat să-mi transmită toate lucrurile pe care el le-a acumulat de-a lungul timpului. Mulțumesc, Andrei!”, a scris Copil pe Facebook. Marius Copil, locul 72 ATP, a fost eliminat, în această săptămână în primul tur al turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, cu premii totale de două milioane de euro. Cei doi colaborau din 2018, de la turneul ATP de la Cincinnati din august.

Victorie normală a “stejarilor”

Naționala de rugby a României a învins, sâmbătă, la Botoșani, scor 38-10, echipa Germaniei, în al doilea meci din sezonul 2019 al Rugby Europe Championship. Tricolorii au condus autoritar partida, iar scorul la pauză a fost 17-3. Spre finalul partidei, România a condus chiar cu 31-3, iar partida s-a încheiat cu scorul de 38-10. A fost al doilea meci al României la Rugby Europe Championship, după ce tricolorii au avut parte de un debut cu stângul: 9-18 contra Georgiei. Luna următoare vor urma meciurile cu celelalte trei țări aflate în grupă: contra Spaniei (3 martie), Rusiei (9 martie) și Belgiei (17 martie).

 

Marin înscrie din nou în Belgia

Fotbalistul echipei Standard Liège, Răzvan Marin, a înscris un gol în meciul câștigat, ieri pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Lokeren, în etapa a XXVI-a a campionatului Belgiei. Marin a marcat în minutul 16. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost înscrise de Lestienne (’31) și Emond (’69). Pentru oaspeți a marcat Deschacht, în minutul 75. Răzvan Marin a jucat pe toată durata partidei. Standard Liège ocupă locul trei în clasament, cu 46 de puncte, iar Lokeren est pe ultima poziție, cu 17 puncte. Lider este Genk, care are 57 de puncte.

Real calcă în străchini

Formația Real Madrid a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de echipa Girona, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Spaniei, în care a condus cu 1-0, prin golul marcat de Casemiro (’25). Echipa catalană a înscris prin Stuani (’65 – pernalty) și Portu (’75). În minutul 90, de la Real Madrid a fost eliminat Sergio Ramos, el primind al doilea cartonaș galben. În aceeași etapă, pe “Nou Camp”, FC Barcelona a învins greu cu 1-0 pe Real Valladolid. Unicul gol al meciului a fost marcat de Lionel Messi, în minutul 43 din penalty. Tot Messi a ratat un penalti în minutul 85. Însă prin reușita din minutul 43, Messi a reușit să ajungă la 30 de goluri marcate în toate competițiile în ultimele 11 sezoane.

“Moș Pizzaro” nu se lasă!

Peruanul Claudio Pizarro a devenit, sâmbătă, cel mai în vârstă marcator din istoria campionatului Germaniei, după ce a înscris golul echipei Werder Bremen cu Hertha Berlin, scor 1-1, la 40 de ani și 136 de zile.  Precedentul record îi aparținea lui Mirko Votava, tot pentru Werder Bremen, care a marcat la 40 de ani și 121 de zle în sezonul 1996-1997. Pizarro a intrat pe teren în minutul 61 și a marcat în minutul 90Â6. Pentru Hertha a marcat Selke, în minutul 25.

Șase, revine “Delpo”!

Argentinianul Juan Martin del Potro, numărul 4 mondial, va reveni în competiție săptămâna viitoare la turneul de la Delray Beach (Florida). El va juca în primul tur cu japonezul Yoshihito Nishioka, locul 71 mondial. La 11 octombrie, Juan Martin del Potro a suferit o fractură de rotulă dreaptă în meciul cu croatul Borna Corici de la Shanghai. Del Potro, 30 de ani, reușise în 2018 să revină în prim-planul tenisului mondial, după ce o altă problemă de sănătate, la încheietura mâinii, l-a scos din circuit de două ori, în 2010 și în 2014-2015. Argentinianul a suferit trei operații la încheietura mâinii stângi și una la dreapta.

Granzii se bat pe un puști

Grupările Real Madrid și FC Barcelona vor să ofere 115 milioane de euro pentru Joao Felix, un jucător de 19 ani de la Benfica Lisabona, scrie presa engleză.  Un alt club care vrea să-l achiziționeze pe Joao Felix este Manchester United, însă gruparea engleză nu este dispusă să ofere o sumă prea mare. Joao Felix a marcat 9 goluri în 24 de meciuri disputate pentru Benfica în acest sezon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.