Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Contra are job la UEFA

Ziarul de Vrancea
15 feb 2020 881 vizualizări

Fostul selecționer Cosmin Contra a fost inclus în corpul de observatori UEFA care decide jucătorul meciului în Liga Campionilor. Premiul „Jucătorul Meciului” va fi începând de marți, de la întâlnirile din optimile Ligii Campionilor. Alături de Cosmin Contra, ceilalți observatori tehnici sunt: Patrick Bonner (peste 600 de meciuri la Celtic), Aitor Karanka (fost jucător la Atletico și Real, antrenor în Anglia), Robbie Keane (cel mai selecționat jucător al Irlandei), Roberto Martinez (actualul selecționer al Belgiei), Gines Melendez (a antrenat naționalele de tineret ale Spaniei), Phil Neville (fost jucător la Manchester United), Willi Ruttensteiner (director sportiv al naționalei din Israel) și Gareth Southgate (selecționerul Angliei).

Francisc Cristea, cu împrumut la Piatra

Clubul Politehnica Iași a anunțat, ieri, că mijlocașul Ionuț Francisc Cristea va juca, până la vară, sub formă de împrumut, la Ceahlăul Piatra Neamț. “Sper ca Poli să ajungă cât mai sus în actualul sezon și le transmit colegilor să aibă încredere că vor veni și rezultatele pozitive. Eu promit să revin mult mai puternic în Copou și voi da totul pentru Politehnica Iași în viitor”, a declarat Cristea. Francisc Cristea a început fotbalul în Vaslui, la vârsta de 6 ani. În anul 2018 a venit la Poli Iași, unde a lucrat sub comanda lui Gelu Paveliuc la juniori. A fost promovat la echipa de seniori de Flavius Stoican și a evoluat în 13 jocuri în Liga I.

Ianis a dat pasă de gol

Internaționalul român Ianis Hagi a dat pasa de gol la meciul pe care Glasgow Rangers l-a câștigat cu scorul de 1-0 în fața formației Livingston FC, duminică, pe teren propriu, în etapa a 27-a a campionatului de fotbal al Scoției. Hagi a dat o pasă de circa 30 de metri lui Scott Arfield (59), care a pătruns în careu pe un culoar și a marcat singurul gol al partidei, una dominată autoritar de Rangers. Ianis Hagi a fost titular și a fost înlocuit pe final cu Greg Stewart (min. 83). În clasament, pe primul loc se află Celtic, cu 73 puncte, urmată de Rangers FC, 63 puncte (26 jocuri), Aberdeen FC, 41 puncte, Motherwell FC, 41 puncte (26 j), Livingston FC, 37 puncte, etc.

Chiricheș poate reveni în iarbă

Vlad Chiricheș, fotbalistul român al echipei italiene Sassuolo, se apropie de momentul revenirii pe gazon după ce a suferit o accidentare gravă în luna octombrie, scrie site-ul sassuolonews.net. „Chiricheș se antrenează separat, într-o săptămână sau două ar urma să revină alături de grup”, a declarat antrenorul lui Sassuolo, Roberto De Zerbi, fostul jucător al lui CFR Cluj, înaintea meciului din weekend cu Parma (0-1 acasă). Pentru internaționalul român ar fi prea devreme ca să fie convocat în vederea partidei cu Atalanta, de duminică. Sassuolo va juca apoi cu Brescia și Inter Milano, pe 1, respectiv 8 martie. Fundașul a avut doar patru apariții în campionat pentru Sassuolo, care l-a împrumutat în vară de la Napoli. Chiricheș s-a accidentat la coapsa dreaptă pe 12 octombrie, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, câștigat cu 3-0 de tricolori.

 

Sepsi, event la baschet feminin

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a câștigat, pe teren propriu, Cupa României, după ce a învins în finală formația FCC Baschet Arad, scor 80-67 (49-36). În semifinale, Sepsi a trecut de echipa Agronomia București, scor 109-41 (58-19), iar FCC Baschet Arad a învins-o pe ACS Târgu Secuiesc, scor 76-59 (45-39). Sepsi Sfântu Gheorghe a găzduit pentru a patra oară consecutiv Turneul Final Four și cucerește pentru a șasea oară Cupa României. În 2019, Sepsi și-a trecut în palmares și titlul național.

Casillas a aruncat mănușa

Portarul echipei FC Porto Iker Casillas și-a anunțat, luni, candidatura la președinția Federației Spaniole de Fotbal (RFEF).”Când alegerile vor fi convocate, mă voi prezenta. Împreună vom duce federația la înălțimea celui mai bun fotbal din lume, cel al Spaniei”, a declarat Casillas. În vârstă de 38 de ani, Casillas ar fi susținut la președinția RFEF de liga profesionistă spaniolă, LaLiga, condusă de Javier Tebas, dar și de asociația fotbaliștilor spanioli (AFE), condusă de David Aganzo.Însă, el va avea un oponent puternic, în persoana actualului președinte al RFEF, Luis Rubiales, în funcție din mai 2018. Alegerile ar urma să aibă loc în toamna acestui an, dar Rubiales a cerut ca scrutinul să se desfășoare înaintea Euro-2020.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.