Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cod de conduită pe stadioane

Ziarul de Vrancea
6 oct 2017 417 vizualizări

Federația Română de Fotbal va finaliza până la sfârșitul acestui an un cod de conduită prin care să poată sancționa manifestările rasiste sau xenofobe de pe stadioane, urmând a fi monitorizate și declarațiile oamenilor de fotbal, a afirmat, ieripreședintele FRF, Răzvan Burleanu.

“În raportul de arbitraj și cel al observatorului există o rubrică în care aceștia pot menționa manifestările rasiste, xenofobe sau de altă natură care se petrec pe stadioanele de fotbal. Până la sfârșitul acestui an însă, noi vom finaliza și un cod de conduită care va reglementa inclusiv declarațiile oamenilor de fotbal făcute în afara stadioanelor. Ne propunem să creăm o platformă pentru combatea discriminării de orice fel. Este vorba despre respectul pe care îl arătăm celorlalți. Eu consider că fotbalul poate ajuta în acest sens prin vizibilitatea pe care o are”, a declarat Burleanu în cadrul prezentării proiectului „Săptămânile  Acțiunilor-Oamenii fotbalului”, care a avut loc ieri la Casa Fotbalului.

FC Voluntari se întoarce acasă

FC Voluntari va disputa meciul cu FCSB, din etapa a XIV-a a Ligii I, pe arena din localitate "Conducerea FC Voluntari a finalizat lucrările de refacere a stadionului "Anghel Iordănescu", la standarde excelente, precum și terminarea lucrărilor la instalația de nocturnă, care a devenit astfel funcțională", a anunțat lpf.ro.  FC Voluntari va juca, astfel, pe teren propriu, meciul din etapa a 14-a, cu FCSB, în data de 13 octombrie, cu începere de la ora 20.45. 

Oficial: Jupp la Bayern

Jupp Heynckes, în vârstă de 72 de ani, a fost numit antrenor la Bayern München până la finalul sezonului, a anunțat clubul bavarez. Jupp Heynckes îi va avea ca asistenți pe Peter Hermann și Hermann Gerland.  Heynckes a reușit ultima performanță majoră din istoria grupării bavareze, în 2013, când a câștigat "tripla" campionat, Cupa Germaniei, Liga Campionilor. După acest succes, tehnicianul german s-a retras din activitate, fiind înlocuit de Pep Guardiola. Heynckes a condus de trei ori pe Bayern în cariera sa, între 1987 și 1991, în 2009 o scurtă perioadă, și între 2011 și 2013. în palmaresul germanului figurează trei titluri naționale cu Bayern și două trofee ale Ligii Campionilor, primul fiind reușit la conducerea tehnică a formației Real Madrid, în 1998.

Blaugrano pe viață

Căpitanul Andres Iniesta va rămâne la FC Barcelona pe viață, a anunțat, ieri, clubul catalan.  "FC Barcelona și Andres Iniesta au ajuns la un acord prin care căpitanul rămâne la club pe viață", a anunțat gruparea catalană. Iniesta a disputat 639 de meciuri pentru FC Barcelona și a marcat 55 de goluri de la debutul său la prima echipă, în 29 octombrie 2002. În vârstă de 33 de ani, Iniesta este legitimat la FC Barcelona de când avea 12 ani.

Dublă chineză la individual compus

Gimnastul chinez Xiao Ruoteng a câștigat medalia de aur la individual-compus, la Campionatele Mondiale de la Montreal. România nu a avut reprezentare în această finală. Xiao a încheiat finala la individual-compus cu un total de 86.933 puncte, obținând medalia de aur, iar pe podium a fost secondat de compatriotul său Lin Chaopan (86.448), în timp ce medalia de bronz i-a revenit niponului Kenzo Shirai (86.431). În finală la individual-compus, România nu a avut reprezentare. Singura prezență tricoloră într-o finală va fi a lui Marian Drăgulescu, care la 38 de ani va concura duminică la sărituri. Azi noapte, va avea loc finala feminină la individual-compus, tot fără prezență românească la start, iar astăzi și mâine, finalele pe aparate. Cătălina Ponor și Ioana Crișan au ratat calificarea în vreo finală, iar Larisa Iordache s-a accidentat grav chiar înaintea calificărilor.

 

 

Scandalul din Brazilia ia amploare

Comitetul Olimpic Brazilian a fost suspendat provizoriu de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), după implicarea fostului președinte Carlos Nuzman în ancheta privind cumpărarea de voturi în procesul de atribuire a organizării Jocurilor Olimpice din 2016. CIO a decis și suspendarea lui Nuzman din toate funcții și drepturile de membru CIO și excluderea lui din comisia de coordonare la JO 2020 de la Tokyo. Președintele Comitetului Olimpic Brazilian, Carlos Nuzman, a fost reținut, joi, la Rio, în ancheta privind cumpărarea de voturi în procesul de atribuire a organizării Jocurilor Olimpice din 2016. și Leonardo Gryner, directorul general al forului, a fost reținut de poliția braziliană în acest caz.

 

Gago a făcut ruptură de ligamente

Mijlocașul argentinian Fernando Gago a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului în meciul cu Peru, disputat ieri și încheiat la egalitate, scor 0-0, în preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2018. Fost jucător la Real Madrid și Valencia, Gago, acum la Boca Juniors, a intrat pe teren în minutul 60, în locul lui Banega. Fotbalistul de 31 de ani nu a evoluat decât șase minute cu Peru, el suferind o ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, ceea ce îl va ține departe de teren cel puțin șase luni. 

Ricardo Carvalho, la închisoare

Fundașul portughez Ricardo Carvalho a fost condamnat de justiția spaniolă la șapte luni de închisoare și a fost amendat cu 142.822 euro pentru delicte fiscale comise în perioada 2011 și 2012 când juca la Real Madrid. El nu va ispăși pedeapsa, deoarece este mai mică de doi ani. Fostul jucător madrilein, în vârstă de 39 de ani, evoluează în prezent la Shanghai Dongya FC, în China. Găsit vinovat pentru că și-a vândut drepturile de imagine unei companii offshore din Insulele Virgine. În cadrul acestui litigiu, el a rambursat deja 545.981,03 de euro fiscului spaniol.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.