Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ciucur s-a dus la UTA

Ziarul de Vrancea
19 feb 2019 607 vizualizări

Alexandru Teofil Ciucur (28 de ani) a ajuns astăzi la Arad și a semnat un contract pe un an și jumătate cu “Bătrâna Doamnă”

Fost elev al lui Ionuț Popa la CS Mioveni, Poli Iași și ACS Poli Timișoara, mijlocașul originar din Dorohoi a evoluat în prima parte a sezonului la FC Voluntari, echipă unde a prins 15 meciuri. La seniori, în cariera sa, a mai trecut pe la Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu (în trei rânduri), CS Mioveni, Politehnica Iași (în trei rânduri) și ACS Poli Timișoara. Alexandru Ciucur e al șaselea transfer perfectat de UTA în 2019, până acum fiind prezentați oficial Kanda, Ionuț Neagu, Șeroni, Răzvan Ivan și Melinte.

FCSB nu s-a impus la Chiajna

Formația FCSB a remizat, luni seară, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Concordia Chiajna, în ultimul meci al etapei a XXIV-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, FCSB coboară pe locul III, cu 45 de puncte, tot atâtea cât are Universitatea Craiova, dar cu un golaveraj mai slab. În fruntea clasamentului se află CFR Cluj, cu 48 de puncte. Concordia Chiajna ocupă locul XIII (penultimul) cu 18 puncte, față de Dunărea Călărași (22 puncte), ocupanta locului anterior. FC Voluntari a preluat din  nou lanterna, cu 17 puncte.                                                        

CSM joacă în Bosnia

Echipa de handbal masculin CSM București va întâlni formația bosniacă RK Borac Banja Luka în sferturile Challenge Cup, conform tragerii la sorți de ieri de la Viena. Manșa tur va avea loc la București în 23 sau 24 martie, iar returul, o săptămână mai târziu pe terenul celor de la RK Borac. Câștigătoarea din dubla manșă se va califica în semifinale, care au fost trase la sorți tot marți. Astfel, CSM București ar urma să joace în semifinale, dacă se va califica, în compania învingătoarei dintre HC Visé (Belgia) și HC Neva Sankt Petersburg (Rusia). Turul semifinalelor este programat în 20 sau 21 aprilie, iar CSM București ar urma să joace în deplasare, având returul programat pe teren popriu. CSM s-a calificat în sferturi după dubla victorie din optima cu Dukla Praga (28-23 și 30-25).

Arbitri români în Europa League

România va avea două brigăzi de arbitri implicate în partidele de joi din returul 16-imilor Ligii Europa. De la ora 19:55, la Zagreb, Istvan Kovacs se va afla la centru la meciul Dinamo – Viktoria Plzen, în tur 1-2, fiind ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, de „adiționalii” Marius Avram și Horațiu Feșnic, și de al patrulea oficial Alexandru Cerei. De la ora 22:00, la Lisabona, Ovidiu Hațegan va conduce jocul Benfica – Galatasaray, în tur 2-1. „Centralul” român îi va avea alături pe asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, pe „adiționalii” Radu Petrescu și Sebastian Colțescu și pe al patrulea oficial Radu Ghinguleac.

Supercupa în turneu?

Supercupa Spaniei, care se dispută tradițional între campioana LaLiga și câștigătoarea Cupei Spaniei, va deveni Final Four, unde vor evolua și vicecampioana și finalista cupei, și va fi organizată în străinătate, conform unui proiect al federației spaniole. Președintele federației spaniole (RFEF), Luis Rubiales, consideră că prin această decizie, echipele se vor implica mai mult în Supercupă, competiție dominată de FC Barcelona și Real Madrid. Proiectul lui Rubiales prevede semifinale între campioana Spaniei și finalista Cupei și între vicecampioana și câștigătoarea Cupei.  “Vom discuta de acest proiect la adunarea generală din aprilie”, a declarat Rubiales

Nici o șansă pentru Neymar

Președintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat, într-un interviu acordat pentru Le Figaro, că Neymar nu va reveni la gruparea catalană.  “Niciodată, nici tatăl lui Neymar, nici jucătorul, nici anturajul lui, nu ne-a sunat pentru a ne spune că el vrea să revină. Barça a mizat pe doi jucători de atac, Ousmane Dembélé și Philippe Coutinho, pe care i-am cumpărat din vânzarea lui Neymar. El și-a cumpărat libertatea pentru 222 de milioane de euro, dar FC Barcelona nu voia acești bani, noi nu ne doream să-l vindem. Totuși, în Spania, avem obligația de a avea o clauză de reziliere. Dacă vrea cineva să-i cumpere pe Busquet, Piqué sau Messi, ei nu sunt de vânzare”, a declarat Bartomeu. Brazilianul în vârstă de 27 de ani are contract cu Paris Saint-Germain până în iunie 2022, el fiind transferat de la FC Barcelona în 2017 pentru 222 de milioane de euro.

“Ibra” a pus gând rău recordurilor

Atacantul echipei Los Angeles Galaxy, Zlatan Ibrahimovic, și-a fixat obiective mărețe pentru noul sezon din MLS, el promițând să bată toate recordurile campionatului nord-american de fotbal.  “În acest sezon vrea să aduc ceva, vreau să bat toate recordurile din MLS”, a spus jucătorul de 37 de ani. În sezonul trecut, el a marcat 22 de goluri și a dat 10 pase decisive în 27 de meciuri. Los Angeles Galaxy începe noul sezon în 2 martie, la Chicago. Zlatan ar putea încerca să depășească recordul de număr de goluri înscrise într-un sezon stabilit anul trecut de venezuelanul Josef Martinez, care a marcat 31 de goluri în 34 de meciuri cu Atlanta.Recordul de pase decisive într-un sezon îi aparține lui Carlos Valderrama, cu 26 în 32 de meciuri, în 2000.

Indonezia vrea olimpiadă

Indonezia, care a găzduit ultima ediție a Jocurilor Asiatice, și-a depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2032, a anunțat, marți, Ministerul Afacerilor Externe. Ambasadorul Indoneziei în Elveția, Muliaman Hadad, a transmis Comitetului Internațional Olimpic (CIO) scrisoarea de candidatură din partea președintelui Joko Widodo. Coreea de Nord și Coreea de Sud și-au exprimat intenția de a găzdui împreună JO din 2032, la fel ca și India. Gazda competiției va fi anunțată în 2025. Jocurile Olimpice de vară din 2020 vor avea loc la Tokyo, în 2024 la Paris, iar în 2028 la Los Angeles.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.