Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cîtea, ales în unanimitate

Ziarul de Vrancea
5 feb 2020 1032 vizualizări

Vasile Cîtea, aflat la conducerea Federației Române de Box din 14 ianuarie 2016, a câștigat, ieri, alegerile pentru funcția de președinte al forului, el declarând, că a fost votat în unanimitate de membrii afiliați prezenți la Adunarea Generală desfășurată la Iași. Aflat la al doilea mandat, Cîtea a fost singurul candidat la funcția de președinte.


Tot în cadrul Adunării Generale de joi, la care au participat cei 103 din cei 204 de membri afiliați, s-au desfășurat alegeri și pentru două posturi de vicepreședinte, acestea fiind câștigate de Bogdan Marinescu (64 voturi) și Silviu Mureșan (58 voturi). La 14 ianuarie 2016, Vasile Cîtea a fost ales președinte al Federației Române de Box, cu 88 de voturi, față de 38 ale contracandidatului său de atunci, Mihai Lauruc. El a preluat atunci postul lăsat liber de fostul campion mondial Leonard Doroftei, cel care demisionase la 13 noiembrie 2015, după trei ani la conducerea Federației.


Mutu face safteaua la Craiova

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, joi, că partida naționalei under 21 cu reprezentativa similară a Danemarcei, contând pentru preliminariile Euro-2021, se va disputa la Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco. Meciul este programat la 31 martie. Ora încă nu a fost anunțată. Întâlnirea cu liderul grupei de calificare reprezintă și debutul lui Adrian Mutu pe banca tehnică a selecționatei under 21. De asemenea, va fi pentru prima oară când tinerii tricolori vor evolua pe noul stadion din Craiova. Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8, unde lider este chiar adversara din martie. Campania de calificare se va încheia în octombrie 2020, pe teren propriu, contra Maltei.

UBT merge în sferturi

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj s-a calificat miercuri, pe teren propriu, în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, după ce a învins, în grupa J, formația israeliană Ironi Ness Ziona, în timp ce campioana en-titre, CSM Oradea, învinsă în deplasare de Țmoki Minsk (Belarus), a ratat următoarea fază a competiției. U Banca Transilvania Cluj a dispus de Ironi cu scorul de 82-71 (39-41), iar CSM Oradea a pierdut la Tsmoki Minsk, cu 62-68 (24-38, 57-57). Astfel, după ultima etapă din grupa J a competiției, în sferturile de finală ale competiției se califică U BT Cluj și TȚmoki Minsk, ambele cu câte 10 puncte. CSM Oradea și Ironi Ness Ziona încheie pe locurile 3-4, cu câte 8 puncte, și ratează faza următoare. În sferturile de finală, UBT va întâlni echipa germană Medi Bayreuth, primul meci în deplasare.

Se mai fac transferuri în L1

Cluburile CFR Cluj și Astra au ajuns la un acord privind împrumutul fotbalistului Alexandru Ioniță la gruparea din Giurgiu, informează campioana României. Ioniță a sosit în Gruia în ianuarie 2018, chiar de la Astra Giurgiu și a bifat 40 de partide în tricoul „alb-vișiniu”.În vârstă de 25 de ani, Ioniță a evoluat în ultima parte a anului 2019 la CS Universitatea Craiova, tot sub formă de împrumut. Înainte de a ajunge prima dată la Astra, în ianuarie 2014, jucătorul a evoluat la Rapid. Totodată, FC Voluntari a anunțat, ieri, că atacantul Alexandru Tudorie a revenit la echipă, contractul fiind valabil șase luni. Tudorie a jucat ultima dată pentru Arsenal Tula. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a mai evoluat pentru FC Voluntari în perioada 2017-2019, perioadă în care a bifat 68 de partide și a înscris 23 de goluri.

Lazialul Radu, suspendat o etapă

Fotbalistul echipei Lazio Roma, Ștefan Radu, a fost suspendat un joc pentru cumul de cartonașe, ca urmare a avertismentului de la partida cu Hellas Verona. Cartonașul galben de miercuri a fost cincilea al românului. Lazio nu va putea conta la partida următoare nici pe Milinkovic Savic, de asemenea suspendat pentru cumul de cartonașe. De asemenea, clubul din Roma a fost amendat cu 3.000 de euro deoarece fanii săi au aruncat pe teren cu o petardă. Lazio Roma a remizat, miercuri seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Hellas Verona, într-un meci contând pentru etapa a XVII-a a campionatului Italiei. Ștefan Radu a fost integralist și a primit cartonaș galben în minutul 80.

Abidal rămâne la Barça

Eric Abidal rămâne în funcția de director sportiv al FC Barcelona, președintele clubului luând decizia după o reuniune de două ore cu fostul fotbalist și cu Oscar Grau, CEO al clubului, relatează Mundo Deportivo. Reuniunea a avut ca scop clarificarea pozițiilor celor implicați și detensionarea situației. Presa spaniolă a scris, miercuri, că Josep Maria Bartomeu l-a convocat la discuții pe Eric Abidal și că acesta risca să își piardă postul după ce a afirmat că jucătorii l-au demis pe antrenorul Ernesto Valverde. Bartomeu se afla la Bruxelles, la o reuniune a Parlamentului European, când a izbucnit scandalul iscat de Abidal, care l-a făcut pe căpitanul Barcelonei, Lionel Messi, să iasă public și să-i ceară socoteală oficialului. Într-un interviu acordat Sport, Abidal a susținut că a bănuit că a fost ceva în neregulă în vestiar înaintea demiterii lui Valverde.

După Valencia, iese și Villarreal

Formația de eșalon secund Mirandes s-a calificat, miercuri seară, în semifinalele Cupei Spaniei, trecând în sferturile de finală de Villarreal, scor 4-2. Au marcat Aias (’17), Merquelanz (‘45^3), Onaindia (’58) și Sanchez (‘90^2) pentru învingători, respectiv Ontiveros (’32) și Cazorla (’56 - penalti) pentru Villarreal. Marți s-a calificat în semifinale Granada, trecând cu 2-1 de Valencia.

Se amână Marele Premiu al Chinei?

Directorul Ross Brawn a declarat, ieri, dacă va fi cazul ca Marele Premiu al Chinei să nu aibă loc în aprilie, conform calendarului, din cauza coronavirusului, se va încerca reprogramarea cursei spre finalul anului. Marele Premiu al Chinei este programat în data de 19 aprilie, la Shanghai. Unele companii aeriene au suspendat cursele către China și guvernele și-au sfătuit cetățenii să nu călătorească spre acea destinație. Până în prezent, din cauza coronavirusului au murit 563 de persoane. “China este o piață entuziastă, în creștere. Ne-ar plăcea să avem o cursă în China. Vom încerca să găsim o fereastră pentru cursă, spre finalul anului”, a spus Brawn.

Saarbrücken, surpriza Cupei

Formația de liga a patra FC Saarbrücken s-a calificat, miercuri seară, în sferturile de finală ale Cupei Germaniei, trecând în optimi de Karlsruher SC (2.Bundesliga), scor 5-3 la loviturile de departajare. Pentru învingători au înscris Zellner, Golley, Zeitz, Miotke și Schorch, iar pentru Karlsruher SC au marcat Hofmann, Djuricin și Wanitzek. Pisot a ratat. În sferturile de finală mai sunt calificate echipele Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Union Berlin, Eintracht Frankfurt, Fortuna Dusseldorf, Schalke 04 și Werder Bremen.

 

Bianca, aleasă doar la dublu

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu (6WTA), nu a fost nominalizată de căpitanul nejucător al echipei Canadei, Heidi El Tabakh, pentru meciurile de simplu din cadrul întâlnirii cu Elveția. Andreescu a fost nominalizată însă pentru partida de dublu, alături de Gabriela Dabrowski. Jucătoarea de origine română s-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din octombrie 2019 și nu a mai evoluat de atunci, ratând Australian Open. Ea a fost convocată în lotul Canadei care s-a deplasat la Biel, în Elveția.Pentru Canada, la simplu vor evolua Leylah Fernandez (185 WTA) și Eugénie Bouchard, fostă numărul 5 mondial, ajunsă acum pe locul 267 WTA. Belinda Bencic (5WTA) este liderul Elveției, iar Jil Teichmann (68) este a doua jucătoare de simplu. La dublu, elvețienii mizează pe echipa Viktorija Golubic / Stefanie Voegele.

Scandal cu transferuri în Portugalia

Justiția portugheză a deschis o anchetă legată de mai multe transferuri suspecte, a notat, joi, publicația Sabado. Printre suspecți se numără președinții cluburilor FC Porto și Benfica, Pinto da Costa și Luis Filipe Vieira, dar și impresarul Jorge Mendes. Pe lista celor suspectați de fraudă fiscală prin fals în acte se află aproximativ 40 de peraoane. În baza documentelor dezvăluite de hackerul Rui Pinto, care va fi judecat pentru că a accesat ilegal sistemele informatice ale Doyen Sports și cabinetului de avocatură PLMJ, anchetatorii l-ar avea în vizor în special pe Pinto da Costa. Sunt anchetate transferurile a 15 jucători, între care se numără Jackson Martinez, Iker Casillas, Radamel Falcao, James Rodriguez, Imbula, Mangala și Danilor Pereira. Autoritățile fiscale estimează că FC Porto ar fi deturnat în total aproximativ 20 de milioane de euro. Ancheta vizează și cluburile Sporting, Maritimo Funchal, Braga, Estoril, Guimaraes și Portimonense.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.