Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE “Ciobi” a ales Libanul

Ziarul de Vrancea
29 mai 2019 788 vizualizări

Liviu Ciobotariu (48 de ani) va pleca de la FC Botoșani pentru o experiență inedită în cariera sa. Antrenorul a fost contactat de Federația de Fotbal a Libanului, pentru preluarea naționalei de seniori, și cu care s-ar fi înțeles deja.

 Football Lebanon notează că la finalul sezonului de play-out, Ciobotariu va semna contractul. Fostul internațional o pregătește pe FC Botoșani din noiembrie anul trecut, iar înaintea ultimei etape a stagiunii a salvat echipa de la retrogradare. În urmă cu câteva etape, patronul Valeriu Iftime voia să îl demită, moldovenii fiind foarte aproape de zona roșie a clasamentului. Ciobotariu și-a ținut promisiunea, echipa are acum șanse chiar la locul III, care ar aduce un bonus consistent din drepturile TV, dar pare că nu se mai gândește la sezonul următor. Și-ar fi dat acordul să plece din România, pentru o nouă expriență în fotbalul din afară.

Avci, preferat lui Lucescu

Abdullah Avci pelacă de la vicecampioana Istanbul Bașakșehir pentru a prelua conducerea tehnică a formației Beșiktaș Istanbul, echipă la care fost vehiculat de presa turcă și numele lui Mircea Lucescu. Potrivit Fanatik, Avci va semna un contract pe trei ani și îl va înlocui pe Șenol Guneș, care a devenit selecționerul Turciei după ce Mircea Lucescu și-a reziliat contractul cu federația turcă. Avci a venit la Bașakșehir în 2014 și a făcut din acest club a patra mare putere fotbalistică a Istanbulului, după Galatasaray, Beșiktaș și Fenerbahçe. În vârstă de 55 de ani, Avci a antrenat naționala Turciei între 2011 și 2013. Beșiktaș a terminat campionatul pe locul III, cu 65 de puncte, după campioana Galatasaray, cu 69 de puncte, și după Istanbul Bașakșehir, cu 67 de puncte. 

Sparta nu-l mai vrea pe Chipciu

Clubul Sparta Praga a anunțat, pe site-ul oficial, că nu activează opțiunea de a-l achiziționa pe Alexandru Chipciu, astfel că jucătorul român revine la gruparea care l-a împrumutat anul trecut în Cehia, Anderlecht. “Îi mulțumim lui Alexandru pentru tot ce a făcut. Am decis totuși să alegem altă direcție pentru viitor, astfel că nu am activat opțiunea și nu îl vom transfera. Îi mulțumim lui Alex pentru atitudinea lui de profesionist, el a fost mereu un exemplu bun pentru jucătorii noștri tineri. Îi urez succes în viitor”, a declarat directorul sportiv al clubului ceh, Tomas Rosicky. Alexandru Chipciu a fost împrumutat de Anderlecht la Sparta Praga pentru un sezon, în iulie 2018.

Turneu de încălzire pentru Wimbledon

Organizatorii turneului de la Eastbourne, care se va desfășura luna viitoare, au anunțat că Simona Halep, locul 3 WTA, a acceptat un wild card. “Sunt încântată că revin la Eastbourne în această vară. Am avut câteva meciuri bune aici în 2017 și m-am bucurat de atmosfera intimă, cu susținere foarte frumoasă din partea fanilor. Suprafețele de joc cu iarbă sunt frumoase și oferă oportunitatea celei mai bune pregătiri posibile pentru Wimbledon. Sunt recunoscătoare că am primit acest wild card”, a declarat Halep. “Este o veste foarte bună faptul că o vom primi pe Simona din nou la Eastbourne. A avut un parcurs foarte bun în 2017 și abia așteptăm să o vedem revenind pe iarba de la Eastbourne în această vară”, a afirmat și directorul turneului, Gavin Fletcher. Turneul se va desfășura în perioada 21 – 29 iunie, exact înaintea grand slam-ului de la Wimbledon.

Lyon, în grupele Ligii

Echipa Olympique Lyon, locul III în Ligue 1, va juca direct în grupele Ligii Campionilor datorită succesului obținut de Chelsea Londra în Liga Europa. În mod normal, Lyon ar fi trebuit să dispute al treilea tur preliminar al LC și play-off-ul pentru a ajunge în grupe. Titlul în Liga Europa îi oferă echipei Chelsea accesul direct în grupele Ligii Cammpionilor, în care londonezii erau deja calificați datorită locului 3 ocupat în Premier League. Astfel, un loc îi revine formației din Lyon.

Safarova s-a retras

Sportiva cehă Lucie Safarova, fost lider mondial la dublu și fostă ocupantă a locului 5 WTA la simplu, s-a retras din activitatea competițională la Roland Garros. Ultimul meci din cariera Luciei Safarova a fost cel pierdut în primul tur la dublu la Roland Garros, alături de Dominika Cibulkova, scor 4-6, 0-6 cu Sofia Kenin și Andrea Petkovic. Lucie Safarova are în palmares șapte titluri la simplu și 15 la dublu. Ea a câștigat cinci trofee de grand slam alături de Bethanie Mattek-Sands și medalia de bronz la JO-2016, alături de Barbora Strycova. Sportiva în vârstă de 32 de ani are în palmares și patru trofee Fed Cup

Inter l-a concediat pe Spalletti

Clubul Internazionale Milano a anunțat, joi, încetarea colaborării cu tehnicianul Luciano Spalletti. “FC Internazionale Milano anunță că Luciano Spalletti nu mai este antrenorul echipei principale. Clubul îi mulțumește tehnicianului pentru munca depusă și pentru colaborare”, a notat Inter pe Twitter. Luni, presa italiană a scris că Antonio Conte îl va înlocui pe Spalletti la Inter. Conte ar fi ajuns la un acord cu gruparea milaneză pentru semnarea unui contract pe trei ani, cu un salariu de 12 milioane de euro pe sezon. Cu Spaletti, antrenor care era în funcție din vara anului 2017, Inter a ocupat, sezonul trecut, locul 4 în Seria A, loc de Liga Campionilor, la egalitate de puncte, 69 cu Atalanta, clasată pe locul III. Juventus a câștigat campionatul, cu 90 de puncte, fiind urmată de Napoli, cu 79 de puncte.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.