Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Cine arbitrează finala Ligii?

Ziarul de Vrancea
13 mai 2019 509 vizualizări

Arbitrul sloven Damir Skomina va arbitra finala Ligii Campionilor, programată la 1 iunie, la Madrid, între Liverpool și Tottenham. Damir Skomina va fi ajutat de conaționalii săi Jure Praprotnik și Robert Vukan. Rezervă va fi spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Arbitrul pentru sistemul VAR va fi olandezul Danny Makkelie, iar asistenți Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania) și Mark Borsch (Germania). În vârstă de 42 de ani, slovenul Skomina este arbitru internațional din 2002.

Finala așteptată

Echipa de volei feminin CSM Târgoviște va întâlni campioana Volei Alba Blaj în finala Cupei României, după ce au eliminat marți, în semifinalele Turneului Final Four de la Alexandria, formațiile CSM Lugoj, respectiv pe CSM București.În prima semifinală a zilei, CSM Târgoviște a învins pe CSM Lugoj cu 3-0 (15, 15, 23), iar în cea de-a doua campioana Volei Alba Blaj a trecut de CSM București, cu 3-1 (15, 17, -20, 23). Finala Cupei României va avea loc miercuri, între CSM Târgoviște și Volei Alba Blaj. Titlul național a fost câștigat în 2019 de Volei Alba Blaj, care are asigurată participarea în Liga Campionilor (grupe), România având repartizate în sezonul viitor al cupelor europene încă patru locuri – două în CEV Cup și două în Challenge Cup.

Formula 1 revine în Olanda

Marele Premiu al Olandei va reveni, din 2020, în calendarul Formulei 1, pe circuitul de la Zandvoort, după o pauză de 35 de ani, au anunțat organizatorii Marelui Circ. Marele Premiu al Olandei s-a disputat neîntrerupt în Campionatul Mondial de Formula 1 din 1952 până în 1985. În 1962 și 1976, cursa s-a numit Marele Premiu al Europei. Aflat aproape de Marea Nordului, Circuit Zandvoort are o lungime de 4,3 kilometri, cu 13 viraje. Acesta a fost renovat în configurația actuală din 1995, lucrările finalizându-se în 2001. Data exactă a noii curse din Marele Circ nu a fost anunțată, dar contractul prevede ca Zandvoort să găzduiască Marele Premiu al Olandei cel puțin trei ani. 

Fotbal feminin la Vatican

Vaticanul și-a lansat prima sa echipă de fotbal feminin, cu binecuvântarea papei Francisc, iar primul ei meci, un amical împotriva formației AS Roma, din Serie A, va avea loc pe 26 mai. Peste jumătate din echipă este formată din angajate și soții și fiice ale unor angajați ai Vaticanului. “Papa Francisc le-a oferit un impuls considerabil femeilor de la Vatican, inițiativa fiind o prelungire a acestor eforturi”, a declarat Danilo Zennaro, reprezentant al Sport in Vaticano, o asociație care organizează activități dedicate acestui sport la Vatican, pentru The Guardian. Majoritatea jucătoarelor sunt amatoare, dar trei dintre acestea au jucat fotbal la nivel înalt, inclusiv căpitanul și atacantul Eugene Tcheugoue, din Camerun. Managerul echipei este Susan Volpini, secretarul “Women in the Vatican Association”.

Hazard pleacă la Chelsea

Ziarul parizian L'Equipe a scris că mijlocașul Eden Hazard va fi transferat de la Chelsea Londra la Real Madrid pentru 100 de milioane de euro, o sumă foarte mare ținând cont de faptul că jucătorul mai are doar un an de contract la Londra.Transferul lui Hazard, 28 de ani, va fi anunțat după ce Chelsea va disputa finala Ligii Europa, cu Arsenal, la Baku, la 29 ani. Mijlocașul belgian al echipei Chelsea a declarat că a luat o decizie în privința viitorului său, însă o va comunica după finala Ligii Europa. Eden Hazard joacă la Chelsea din 2012 și are contract până în 2020.

Nou selecționer la bulgari

Krasimir Balakov, fost internațional bulgar, a fost numit selecționer al Bulgariei și a semnat un contract până în noiembrie 2021, având ca obiectiv calificarea la Euro-2020. “Este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai vremurilor noastre, un om care crede în echipa națională”, a declarat Borislav Mihailov, președintele federației. Fost jucător la Sporting Lisabona și VfB Stuttgart, Krasimir Balakov are 53 de ani și îl înlocuiește pe Petar Hubcev, care a demisionat după remizele cu Muntenegru și Kosovo, primele din preliminariile Euro-2020. Balakov are 92 de selecții în naționala Bulgariei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.