Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Chivu s-a întors la Inter

Ziarul de Vrancea
16 iul 2018 612 vizualizări

Fostul internațional Cristian Chivu va fi antrenor al echipei Under 14 a clubului Internazionale Milano, au anunțat oficialii milanezi. Chivu și-a luat licența UEFA A, a doua categorie de antrenor, la Coverciano, la 15 decembrie. În vârstă de 37 de ani, Chivu a făcut parte dintr-o grupă de foști fotbaliști, care au fost admiși școala de la Coverciano datorită faptului că au jucat cel puțin șapte sezoane în Serie A și au evoluat în peste 180 de meciuri în acest campionat sau au fost campioni mondiali. Chivu, care acum este și observator tehnic al UEFA, a jucat la AS Roma, între 2003 și 2007, și la Inter Milano, între 2007 și 2014, strângând 200 de prezențe în prima ligă italiană.

Demisie de două milioane

Federația din Argentina a decis, la Buenos Aires, soarta lui Jorge Sampaoli, selecționerul care nu a reușit să se califice cu reprezentativa Pumelor în sferturile de finală ale CM din Rusia.  Lionel Messi și colegii săi au fost eliminați, în optimi, scor 3-4, de Franța, selecționată care a cucerit aurul, scor 4-2, în ultimul act, contra Croației. Printr-o postare pe pagina de Twitter a forului argentinian, sud-americanii anunță că Sampaoli nu va mai conduce naționala care a câștigat ultimul titlu mondial în 1986, în Mexic. "AFA și Sampaoli au ajuns la un acord pentru a înceta colaborarea", scriu, argentinienii, pe rețeaua de socializare mai sus menționată. Publicația Ole a susținut ieri că Sampaoli avea o clauză de reziliere de 8 milioane de euro, dar că ar accepta să părăsească naționala Argentinei pentru o sumă de 2 milioane de euro. Fost antrenor al trupei andaluze Sevilla, Jorge Sampaoli a înregistrat pe banca dublei campioane mondiale, Argentina, șapte victorii, patru eșecuri și patru remize.

Portar austriac la Botoșani

Gruparea FC Botoșani a anunțat, luni, pe contul de Facebook, achiziționarea portarului austriac Martin Fraisl (25 de ani, 1,87 m), de la FAC Team für Wien, care a semnat un contract pentru un sezon. FC Botoșani a achiziționat în această vară șase jucători: fundașul stânga Aristeidis Soiledis, fundașul dreapta Andrei Patache, fundașul central Andrei Pițian, mijlocașul Enriko Papa și atacanții Mihai Roman 2 și Marko Brekalo.

 Arbitri români în Cupele Europene

UEFA a delegat trei brigăzi de arbitri din România la partide din preliminariile Ligii Campionilor și Ligii Europa, care se vor disputa în această săptămână. Abtritrul Marius Avram se va afla la centru la partida Honvéd Budapesta (Ungaria) - FK Rabotnicki (Macedonia), care se va disputa astăzi, de la ora 19.00, din preliminariile Europa League. În tur, formația din Macedonia a câștigat cu 2-1. Arbitrul român va fi ajutat de conaționalii Mircea Orbuleț, Vladimir Urzică, asistenți, respectiv Iulian Călin, al patrulea oficial. Horațiu Feșnic va conduce meciul dintre Celtic (Scoția) și Alashkert (Armenia), de miercuri, cu începere de la ora 20.45, în preliminariile Ligii Campionilor. În tur scorul a fost 3-0. Din brigada delegată pentru acest joc mai fac parte Mircea Grigoriu și Daniel Mitruți, la tușe, și Sebastian Colțescu, al patrulea oficial. Tot miercuri, de la ora 19.00, George Găman va arbitra partida FK Zeljeznicar (Bosnia-Herțegovina) - JK Narva Trans (Estonia), 2-0 în tur, din preliminariile Europa League. Centralul român va fi ajutat de asistenții Ovidiu Artene și Valentin Avram, precum și de al patrulea oficial Andrei Chivule

Francezii sunt “iubiți” și de belgienii francofoni

Belgianul Thibaut Courtois a stins televizorul în minutul 90^4 al finalei Cupei Mondiale, pentru a nu urmări cum sărbătoresc francezii titlul mondial. Din acest motiv, el a ratat și anunțul că a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final. "Am închis televizorul în minutul 94 ca să nu-i văd pe francezi cum sărbătoresc titlul mondial. Prietenii mi-au spus apoi că Modrici tocmai a primit titlul de cel mai bun jucător și că o să fie anunțat cel mai bun portar. Când prietenii mi-au spus că eu sunt, am deschis televizorul și am urmărit live din nou. Este o onoare incredibilă. Sunt fericit că am avut multe intervenții și am ajutat echipa. Dar nu asta era important, voiam să ajungem cât mai departe", a declarat Courtois. Reprezentativa Franței a câștigat Cupa Mondială la fotbal pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, duminică, la Moscova, cu scorul de 4-2 (2-1), selecționata Croației.

Stații de metrou rebotezate

RATP va schimba pe termen limitat denumirile unor stații de metro din Paris, în cinstea câștigării Cupei Mondiale de către selecționata antrenată de Didier Deschamps. Astfel, stația Avron (linia 2) se va numi «Nous Avron Gagné» (n.r. - joc de cuvinte, "nous avons gagne" - am câștigat), Charles de Gaulle - Etoile (linia 2) va deveni «On a 2 Étoiles» (n.r. - avem două stele), Victor Hugo (linia 2) va fi numită «Victor Hugo Lloris», Bercy (liniile 6 și 14) - «Bercy les Bleus», Notre-Dame des Champs (linia 12) - «Notre Didier Deschamps», iar Champs-Elysées – Clémenceau (linia 13) - «Deschamps Elysées – Clémenceau».

Moartea unui hocheist

Fostul portar Ray Emery, câștigător în 2013 al Cupei Stanley, cu Chicago Blackhawks, a fost găsit, decedat, ieri, în portul Hamilton (Lacul Ontario). Fostul hocheist canadian s-a înecat cel mai probabil. El plecase să înoate în cursul dimineții, iar cadavrul său a fost recuperat la ora locală 14.50. Emery a sărit în apă de pe o barcă, iar prietenii care îl însoțeau au alertat autoritățile, în jurul orei locale 06.00, după ce fostul sportiv nu a ieșit la suprafață. Emery a debutat în NHL în 2002 și a disputat 11 sezoane în campionatul nord-american de hochei pe gheață cu echipele Ottawa Senators, Philadelphia Flyers, Anaheim Ducks și Chicago Blackhawks.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.