Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Viitorul, campioană omologată

Ziarul de Vrancea
5 iun 2017 517 vizualizări

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a omologat, ieri, clasamentul Ligii I cu echipa FC Viitorul campioană, au declarat surse federale. Comitetul Executiv a omolgat clasamentul Ligii I cu 11 voturi și o abținere, cea a lui Aurel Brașoveanu de la Liga a II-a, care și-a motivat decizia prin faptul că FCSB urmează să se adreseze la TAS. Din cei 14 membri ai Comitetului Executiv doi au lipsit,

Florin Prunea, care a avut ieri meci cu CSM Poli Iași, și Valeriu Argăseală, ambii fiind reprezentanți ai Ligii I.Formațiile FC Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susține că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României. însă, potrivit părerii oficialilor FCSB și potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se țină cont de toate rezultatele directe, și din sezonul regulat și din play-off. în această situație, FCSB ar trebui să fie campioana României. Patronul bucureștenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate, după omologarea clasamentului Ligii I.

CFR s-a înțeles cu Petrescu

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat că Dan Petrescu va fi noul antrenor al echipei și va fi prezent, vineri, la reunirea lotului formației ardelene pentru sezonul 2017/2018. "S-a discutat cu Dan Petrescu, e un acord negociat, ne-am dat mâna, dar de semnat încă nu s-a semnat. Acum lucrăm la contract, probabil că o să semneze azi sau mâine și probabil că vineri va fi la Cluj. Nu ne temem de alte oferte, el e un om de cuvânt.  Vineri, la 10.00, va fi reunirea, Dan Petrescu va fi prezent, și câțiva jucători noi. Important e că a vrut să vină la noi, vine cu sufletul, vrea să facă treabă", a declarat Iuliu Mureșan, luni, la Digi Sport. Fostului antrenor principal Vasile Miriuță i se va rezilia contractul și i se va propune să pregătească echipa a doua, a precizat Mureșan.  Oficialul a confirmat transferurile a trei jucători, Alexandru Vlad de la Dnepr Dnepropetrovsk, Marius Coman de la Academica Clinceni și spaniolul Urko Vera, atacant de 30 de ani, care a jucat la mai multe echipe din Spania, Al Nasr.

A venit și Stancu la lot

Atacantul Bogdan Stancu s-a alăturat lotului echipei naționale și s-a pregătit, ieri, alături de "tricolori" la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Bogdan Stancu a venit mai târziu la echipa națională deoarece, sâmbătă, Bursaspor a jucat în ultima etapă a campionatului Turciei. Selecționerul Christoph Daum a avut astfel la dispoziție formula completă de jucători pe care i-a convocat pentru meciurile cu Polonia (10 iunie, ora 21:45, Varșovia, preliminariile CM 2018) și Chile (13 iunie, ora 21:00, Cluj, amical).

Natea, învingător la European Open

Sportivul Daniel Natea a obținut, duminică, medalia de aur la categoria plus 100 kilograme, la Openul European de judo de la București. Sâmbătă, în prima zi a Openului European de la București, Monica Ungureanu a câștigat medalia de aur la categoria 48 de kilograme. Daniel Natea a câștigat grupa A cu două victorii în fața lui Angel Parra (Spania) și Andri Koleșnik (Ucraina), iar în semifinale l-a învins pe francezul Jean-Sebastian Bonvoisin. în finala categoriei, Natea l-a învins prin ippon pe Ushangi Kokauri (Azerbaidjan), câștigând medalia de aur a categoriei. De asemenea, Cristian Bodîrlău l-a depășit pe Lorenzo Rigano (Italia), la categoria 90 de kilograme, tot în disputa pentru medalia de bronz. La competiția de la București participă peste 375 de judoka din 29 de țări de pe patru continente. Italia are cea mai numeroasă delegație – 60 de sportivi, în timp ce România aliniază 52 de sportivi (18 fete și 34 de băieți).

Schimbări în lotul de tineret

Atacantul George Pușcaș, care este implicat cu Benevento în finala barajului pentru promovarea în Serie A, este singurul jucător care a lipsit de la reunirea echipei naționale de tineret a României, a anunțat, ieri, site-ul oficial al FRF. Pușcaș se va alătura lotului la 9 iunie. Deși inițial a fost convocat, atacantul Adrian Petre de la UTA nu s-a mai prezentat la reunirea lotului. Selecționerul Daniel Isăilă a fost de acord să îl lase la echipa de club în perspectiva jocurilor de baraj pe care arădenii le vor disputa cu Poli Timișoara. În plus, pentru a-i cunoaște mai bine, Daniel Isăilă a decis să îi cheme la Centrul Național de Fotbal de la Buftea pe Andrei Sîntean de la Poli Timișoara și pe Robert Moldoveanu de la Dinamo București. Partida Liechtenstein - România, din prima etapă a grupei 8 a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2019, se va disputa la 13 iunie, de la ora 19.00, la Vaduz.

 

Enache ia locul lui Grozavu

Costel Enache este noul antrenor al echipei FC Botoșani, el înlocuindu-l, începând de luni, pe Leo Grozavu, care nu a mai dorit să continue pe banca moldovenilor.  Tehnicianul și președintele Cornel Șfaițer au anunțat că obiectivul pentru noul sezon va fi stabilit după definitivarea lotului. În vârstă de 44 de ani, Enache a mai antrenat pe Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași și la loturile naționale de juniori. Grozavu a stat pe bancă, duminică, la ultimul meci din play-out, câștigat cu 2-1, cu Pandurii Târgu Jiu. FC Botoșani a terminat pe locul 4 în play-out, cu 33 de puncte.

Finală dramatică la handbal masculin

Echipa macedoneană de handbal masculin HC Vardar a câștigat, duminică, în premieră, Ligii Campionilor, după ce a învins în finala Turneului Final Four de la Köln, formația franceză PSG Handball cu scorul de 24-23 (12-11). În finala mică, pentru medalia de bronz, s-au duelat Telekom Veszprem – FC Barcelona, echipa ungară impunându-se fără probleme, scor 34-30 (18-17). În semifinale, PSG Handball a eliminat pe Telekom Veszprem, cu 27-26 (11-11), iar HC Vardar a trecut de FC Barcelona Lassa, cu 26-25 (13-12). FC Barcelona Lassa este condusă de Xavier Pascual, selecționerul naționalei României, sub conducerea căruia ibericii au câștigat Liga Campionilor în 2011 și 2015, echipa având opt trofee la activ.

 

Muntenegru, înfrângere surprinzătoare

Selecționata Muntenegrului, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Iranului, într-un meci amical. Pentru Muntenegru a marcat Jovetici, în minutul 32, iar pentru Iran au înscris Ansarifard ('10) și Azmoun ('60). La 4 septembrie 2016, România a remizat, pe teren propriu, cu Muntenegru, scor 1-1, meciul retur urmând să aibă loc în 4 septembrie 2017.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.