Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: CFR negociază cu Petrescu

Ziarul de Vrancea
1 iun 2017 562 vizualizări

Antrenorul Dan Petrescu, liber de contract după ce s-a despărțit de gruparea Al Nasr din Emiratele Arabe Unite,


a declarat că negociază preluarea conducerii tehnice a echipei CFR Cluj, deși președintele ardelenilor, Iuliu Mureșan, precizase că formația va fi condusă în continuare de Vasile Miriuță. "Negociez cu CFR Cluj, singura echipă din România care m-a căutat să-mi propună un contract. Nu știu de unde a apărut informația că am fost o variantă pentru Steaua. Cu mine nu a discutat nimeni.", a declarat Petrescu, pentru Digi Sport. Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a anunțat, marți, că gruparea ardeleană a ieșit din insolvență și că echipa care a încheiat pe locul al patrulea în acest sezon va fi antrenată în continuare de Vasile Miriuță.

Tricolorii urcă un loc

Echipa națională de fotbal a României a urcat o poziție, până pe locul 46, având 686 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicității ieri de forul mondial. Din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, în care joacă România, cel mai bine clasată este Polonia, viitoarea adversară a "tricolorilor" la 10 iunie, care a urcat de pe locul 11 pe 10, cu 1.198 de puncte.Danemarca se menține pe locul 51, având 660 de puncte, Muntenegru a urcat de pe 62 pe 52, cu 647 de puncte, Armenia a coborât de pe 67 pe 68, cu 527 de puncte, iar Kazahstan a urcat de pe 104 pe 100, cu 331 de puncte.Primele trei poziții sunt ocupate de Brazilia (1715 p), urmată de Argentina (1626) și Germania (1511). Următorul clasament FIFA va fi dat publicității la 6 iulie.

Chiricheș se apropie de Istanbul

Directorul sportiv al clubului Galatasaray, Cenk Ergün, a convins conducerea clubului Napoli să îl cedeze pe Vlad Chiricheș în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro. Românul ar urma să aibă la Istanbul un salariu anual de 2,5 milioane de euro, relatează cotidianul Türkiye. Potrivit sursei citate, Ergün a oferit două milioane de euro pentru fotbalistul român dorit la echipă foarte mult de tehnicianul Igor Tudor. Italienii au cerut trei milioane, iar Ergün a mărit atunci oferta la 2,5 milioane de euro și i-a convins pe oficialii grupării Napoli. Türkiye notează că Galatasaray s-a înțeles și cu Chiricheș în privința unui salariu de 2,5 milioane de euro și că se așteaptă ca fotbalistul să fie "noul Popescu".Jurnalul menționează că Galatasaray s-a înțeles și cu Swansea City pentru atacantul Bafetimbi Gomis. Vlad Chiricheș este legitimat la Napoli din vara anului 2015, iar Gomis la Swansea City din 2014.

Crețu, eliminat în finala Cupei

Fotbalistul echipei Olimpija Ljubljana, Alexandru Crețu, a fost eliminat, miercuri, la finala Cupei Sloveniei, pierdută de formația sa, scor 0-1, la Koper, în fața grupării Domzale.  Crețu, titular la Olimpija, a primit cartonașul roșu în minutul 56.  Golul a fost marcat de Dobrovoljc, în minutul 61. În minutul 90Â3, de la echipa lui Crețu a fost eliminat și Mitrovic. Domzale a câștigat Cupa Sloveniei pentru a doua oară, după ce a obținut acest trofeu și în 2011.

Oficial: Mancini a preluat Zenit

Clubul Zenit Sankt Petersburg a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei este Roberto Mancini, care îi succede lui Mircea Lucescu la gruparea rusă, italianul semnând un contract pe trei ani. Înțelegerea semnată de Mancini prevede și o opțiune pentru încă doi ani. Potrivit presei italiene, Roberto Mancini ar urma să aibă un salariu anual de cinci sau șase milioane de euro.Mancini, în vârstă de 52 de ani, nu a antrenat în ultimul sezon. El a pregătit de-a lungul carierei formațiile AC Fiorentina, Lazio Roma, Internazionale Milano, Manchester City și Galatasaray Istanbul.

Totti va primi “Premiul Președintelui”

Italianul Francesco Totti, căpitanul emblematic al echipei AS Roma, care a jucat duminică în ultimul meci pentru gruparea italiană, va primi Premiul Președintelui UEFA, în luna august, la Monaco, a anunțat, ieri, forul fotbalistic european. Potrivit președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, Totti va fi premiat pentru "performanțele sale remarcabile, excelența sa profesională și calitățile personale exemplare". Francesco Totti, în vârstă de 40 de ani, a jucat duminică meciul 786, ultimul pentru singurul club din cariera sa, AS Roma. El a debutat la AS Roma în urmă cu 24 de ani și două luni, în martie 1993. Totti a fost căpitanul echipei AS Roma de la vârsta de 22 de ani. El este fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate pentru formația din capitala Italiei - 786 și cel mai bun marcator din istoria AS Roma, cu 307 reușite.

Hora, învingător în Cupa Turciei

Atacantul Ioan Hora a transformat o lovitură de departajare în finala Cupei Turciei, pe care echipa sa Konyaspor a câștigat-o, miercuri, la Eskișehir, cu scorul de 4-1 la penaltiuri, în fața formației Istanbul BB. La finalul celor 120 de minute, cele două echipe s-au aflat la egalitate, scor 0-0. Hora, care a fost introdus pe teren în minutul 119, a transformat prima lovitură de departajare. Pentru Konyaspor au mai marcat Bajic, Vukovic și Skubic, în timp ce pentru Istanbul BB a înscris Emre Belozoglu, iar Epureanu și Cengiz Under au ratat. Pentru Konyaspor acesta este primul mare trofeu din istorie.

Apel respins

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul clubului Atletico Madrid, astfel că gruparea spaniolă nu va putea face transferuri în această vară, a anunțat, ieri, L'Equipe. "Decizia este de neînțeles, deoarece într-un caz similar (n.r. - Real Madrid) sancțiunea a fost redusă. Această decizie este nedreaptă și provoacă daune ireparabile echipei noastre", se arată într-un comunicat al clubului Atletico Madrid. Comisia de Disciplină a FIFA a sancționat în luna ianuarie 2016 cluburile Real Madrid și Atletico Madrid pentru că au încălcat regulamentul de transfer al jucătorilor sub 18 ani. Cele două cluburi au fost sancționate cu interzicerea transferurilor pentru două perioade (iarna 2016-2017 și vara 2017) și au fost amendate cu 900.000 de franci elevțieni (Atletico Madrid) și 300.000 de franci elvețieni (Real Madrid). TAS a acceptat parțial în decembrie 2016 apelul clubului Real Madrid și a redus suspendarea cu privire la interdicția de a efectua transferuri de la două perioade la una.

Meciuri amicale

Echipa națională a Olandei, aflată la prima partidă de la revenirea lui Dick Advocaat în postul de selecționer, a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), reprezentativa Marocului, într-un meci amical disputat la Agadîr. Golurile învingătorilor au fost marcate de Promes ('22) și Janssen('68), în timp ce pentru gazde a înscris Boussoufa, în minutul 72. Într-un alt meci amical, formația Italiei a trecut, la Empoli, cu scorul de 8-0 (4-0), de echipa statului San Marino. Reprezentativa Coastei de Fildeș, cu selecționerul Marc Wilmots la debut, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 (0-0), cu formația Beninului, într-o partidă amicală disputată la Abidjan. Gazdele au deschis scorul prin Diabaté, în minutul 69, oaspeții reușind egalarea prin Yarou, în minutul 80.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.