Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: CFR Cluj a ieșit din insolvență

Ziarul de Vrancea
30 mai 2017 467 vizualizări

Președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a anunțat, ieri, că gruparea ardeleană a ieșit din insolvență. CFR Cluj este al doilea club care iese din insolvență, după FC Dinamo București.

 

În Liga I mai sunt în insolvență Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș. "S-a pronunțat judecătoarea în ședință publică. Era un complet din două judecătoare la Curtea de Apel și am ieșit din insolvență. E o situație normală. Anormal era ce s-a întâmplat înainte, că nu ne-au scos din insolvență, deși dinainte de 10 martie nu mai existau creditori, nu mai exista masă credală", a declarat Mureșan, la Digi Sport. Mureșan a precizat că atacantul Ciprian Deac, dorit și de FCSB, va continua la Cluj și a adăugat că deja au fost perfectate patru transferuri. Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, societatea care administrează clubul CFR Cluj, a intrat în insolvență în februarie 2015. După decizia Curți de Apel Cluj, echipa din Gruia va putea evolua din nou în cupele europene în sezonul 2018-2019.

Andreea Chițu se operează

Sportiva Andreea Chițu a suferit o ruptură de ligament la genunchiul drept și va fi supusă unei intervenții chirurgicale, astfel că este indisponibilă pentru Openul European de judo de la București, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, a anunțat FR Judo. Chițu spune că pentru ea anul 2017 este compromis. Chițu, dublă vicecampioană mondială, revenise pe tatami în aprilie, după ce la Jocurile Olimpice de la Rio, în august 2016, a suferit o ruptură de ligament la genunchiul stâng. Sportiva s-a accidentat însă din nou, în timpul unui stagiul de pregătire în Antalya.  "Din păcate anul 2017 este compromis pentru mine. La pregătirea din Antalya am suferit din nou o rupere de ligament, de data asta la genunchiul drept. În luna iunie mă voi opera dar și mai importantă va fi recuperarea. Chiar dacă nu voi fi pe tatami, îi voi susține pe sportivii români din tribună", a declarat Andreea Chițu.

Roma a renunțat la Spalletti

AS Roma a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că a încetat colaborarea cu tehnicianul Luciano Spalletti, care se afla în funcție din ianuarie 2016.  În comunicatul clubului nu se menționează un eventual succesor, însă se menționează că procesul pentru numirea unui nou antrenor a început. Cu Spalletti la conducerea tehnică, AS Roma a încheiat campionatul Italiei pe locul doi, astfel că echipa din Roma va juca în grupele Ligii Campionilor.

Ca la turci, la nimenea

Tehnicianul Tașkin Gungor a fost numit, luni, în funcția de antrenor principal al echipei Inegolspor. La nici 12 ore de la numire, clubul din liga a treia turcă a anunțat că a reziliat contractul antrenorului. Luni, la ora 13.50, Inegolspor anunța că Gungor a semnat un contract pe doi ani în cadrul unei ceremonii la care au participat mai mulți oficiali. Însă în noaptea de luni spre marți, la ora 01.06, gruparea turcă a făcut un nou anunț, conform căruia contractul lui Gungor a fost reziliat ca urmare a unei decizii a Consiliului de Conducere. Clubul nu precizează motivele rezilierii. Tașkin Gungor s-a mai aflat la conducerea echipei Inegolspor în perioadele august 2011 - iulie 2012 și octombrie 2015 - mai 2016.

O bere de 41.500 de euro

Gruparea Panathinaikos Atena a primit o penalizare de cinci puncte și o amendă de 41.500 de euro după incidentele de la meciul cu PAOK Salonic, când antrenorul oaspeților, Vladimir Ivic, a fost lovit în cap cu o cutie cu bere. Trei puncte vor fi retrase în play-off-ul în curs, iar două în sezonul viitor, scrie L'Equipe. Liga de fotbal din Grecia a acordat și victoria echipei PAOK, scor 3-0. În 17 mai, Panathinaikos conducea cu scorul de 1-0 în momentul întreruperii jocului, în minutul 54, câte un jucător de la fiecare echipă fiind eliminat. în sezonul viitor, Panathinaikos va juca și două meciuri fără spectatori. Play-off-ul din Super League trebuie să stabilească dacă Panathinaïkos, PAOK, AEK Atena sau Panionios vor participa în sezonul viitor în Liga Campionilor, alături de Olympiakos. PAOK conduce în acest moment, cu 11 puncte, urmată de AEK Atena (9 puncte), Panathinaikos (5 puncte) și Panionios (4 puncte).

Tiger Woods se justifică

Jucătorul de golf Tiger Woods, reținut câteva ore în Florida, luni, pentru conducere sub influența alcoolului, a declarat că nu a condus băut, ci organismul său a avut o reacție neașteptată la medicamente luate cu rețetă. "Înțeleg gravitatea faptelor mele și îmi asum responsabilitatea. Vreau ca publicul să știe că nu a existat nicio legătură cu alcoolul. Ce s-a întâmplat a fost o reacție neașteptată la medicamente luate cu rețetă. Nu mi-am dat seama că amestecul de medicamente m-a afectat atât de tare. Le cer iertare din toată inima familiei mele, prietenilor și fanilor. și eu am așteptări mai mari de la mine", a afirmat Woods. Golferul a mai fost o dată protagonistul unui incident legat de conducerea mașinii. În 2009, după ce s-a despărțit de Elin Nordegren, Woods, aflat sub influența alcoolului, a plecat de acasă și și-a lovit mașina, Cadillac Escalade, de un hidrant și de un copac. În vârstă de 41 de ani, Woods a fost operat pentru o afecțiune la spate în 19 aprilie și nu va mai evolua în acest sezon.

Al Ahli, eliminată de Al Ahli

Formația Al Ahli, din Emiratele Arabe Unite, antrenată de Cosmin Olăroiu, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, după ce a fost învinsă, luni, pe teren propriu, scor 1-3, de echipa saudită cu același nume, în manșa retur a optimilor competiției.  Golurile au fost marcate de Al Jassim (‘18), Al Mogahwi (‘24) și Al Muwashar (‘64) pentru Al Ahli SC, iar pentru Al Ahli Dbai a punctat Gyan (‘90^1 – penalty). Din minutul 58, echipa lui Olăroiu a evoluat cu un jucător în minus, după eliminarea lui Diop. În tur, scorul a fost egal, 1-1.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.