Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Carmen Tocală, vicepreședinte la FIBA Europe

Ziarul de Vrancea
16 iun 2019 972 vizualizări

Carmen Tocală, fost președinte al FR Baschet, a fost aleasă,ieri, în cadrul ședinței Board-ului FIBA Europe, în funcția de vicepreședinte al forului continental.

Tocală este prima femeie din istoria federației europene care ocupă această funcție. Luni, la München, a avut loc prima ședință a Board-ului FIBA Europe, organism de conducere în care Carmen Tocală a fost aleasă recent pentru un nou mandat ca membru.Pentru următorii patru ani au fost aleși, luni, vicepreședinții forului european, iar Carmen Tocală, în premieră nu doar pentru România, ci și pentru FIBA Europe, a devenit prima femeie aleasă în una din funcțiile de vicepreședinte. Board-ul FIBA Europe a propus-o pe Carmen Tocală și pentru funcția de membru al Comitetului Executiv al federației internaționale, iar o decizie în acest sens se va lua la ședința din luna august a FIBA.

Ne arbitrează ”zgârciții”

Scoțianul Bobby Madden va arbitra meciul României cu naționala Croației, primul pentru tricolorii U21 la Campionatul European din Italia.  Bobby Madden va fi ajutat de asistenții Frankie Connor și David Roome, iar arbitri VAR vor fi englezii Stuart Atwell și Paul Tierney. Al patrulea oficial va fi Georgi Kabakov (Bulgaria).Madden este arbitru FIFA din 2010 iar în acest sezon a fost delegat la derbiul scoțian Celtic Glasgow – Glasgow Rangers 2-1, când a acordat șase cartonașe galbene și două roșii. Totodată, la celălalt duel din grupa C, Anglia-Franța, al patrulea arbitru va fi românul Istvan Kovacs. Naționala României va debuta, astăzi, de la ora 19.30, împotriva Croației, în Grupa C, din care mai fac parte Franța și Anglia.

A plouat cu goluri în prima zi

Primul meci din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal U21 s-a disputat duminică la Reggio Emilia. Polonia a învins cu scorul de 3-2 (1-1) formația Belgiei. Scorul a fost deschis de Aaron Leya (min. 16) pentru belgieni, Szymon Zurkowski egalând după 10 minute. În repriza secundă, polonezii au mai înscris de două ori, prin Bielik (’52) și Szymanski (’79), iar Cools a stabilit scorul final în min. 84. Partida a fost arbitrată de Istvan Kovacs, ajutat de asistenții Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene. În celălalt meci al zilei, la Bologna, Italia a învins cu 3-1 (1-1) echipa Spaniei, după ce ibericii au condus cu 1-0, prin reușita lui Daniel Ceballos din minutul 9. Eroul “squadrei”lui Luigi di Biaggio a fost Federico Chiesa, de la Fiorentina, fiul fostului internațional Enrico Chiesa, care a marcat în minutele 36 și 64, pentru ca Lorenzo Pellegrini să închidă tabela în min. 82, din penalty.

Eligibili pentru Euro 2021

Naționala de tineret a României este echipa de la CE cu cei mai mulți jucători eligibili în următoarele preliminarii ale  Euro U21. În campania următoare de calificare, pentru Euro 2021 din Ungaria și Slovenia, sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. Pentru România, 13 din cei 23 jucători din lotul lui Mirel Rădoi de acum vor putea fi utilizați. Aceștia sunt Dragomir, Boboc, Vlad, Grigore, Băluță, Hagi, Pașcanu, Man, Ghiță, Coman, Olaru, Petre și Ciobanu. România se află în grupă cu Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta. Primul meci e pe 10 septembrie, în Danemarca. La Euro 2021 merg direct câștigătoarele celor nouă grupe din preliminarii și cel mai bun loc II, plus  învingătoarele barajelor dintre celelalte 8 locuri secunde.

Enache a preluat Hermannstadt

FC Hermannstadt va fi pregătită în sezonul viitor de Costel Enache, un antrenor în vârstă de 46 de ani. Tehnicianul a semnat un contract pe un an, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul, anunță clubul sibian. Născut la Piatra Neamț, Enache a jucat mai bine de un deceniu la echipa locală Ceahlăul. A mai îmbrăcat tricourile formațiilor Progresul București și UTA. În 2011 s-a apucat de antrenorat, pregătind-o vreme de două sezoane pe Ceahlăul. A trecut apoi la CSMS Iași, iar între 2015 și 2017 a fost selecționerul naționalei U19 a României.  Până să ajungă la FC Hermannstadt, Costel Enache a mai activat la FC Botoșani și Astra Giurgiu, pe ultima calificând-o în play-off-ul sezonului precedent al Ligii 1.

Săpunaru, la Denizli

Clubul Denizlispor, nou-promovat în prima ligă turcă, a anunțat, ieri, transferul căpitanului echipei naționale a României, Cristian Săpunaru.  În vârstă de 35 de ani, Săpunaru a semnat un contract pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe încă unul. Jucătorul român a evoluat în ultimii doi ani la Kayserispor. În cariera lui, Săpunaru a mai evoluat la echipe ca FC Național, Rapid București, FC Porto, Zragoza, Elche, Pandurii și Astra Giurgiu.

Final de campanie în genunchi

Naționala de handbal masculin a României a încheiat campania de calificare la CE2020 cu încă o înfrângere, duminică, în deplasare, cu Franța, scor 25-34 (14-19), în grupa a VI-a preliminară. Tricolorii rataseră orice șansă de a mai spera la turneul final încă din etapa anterioară. România a încheiat grupa pe locul III cu doar două puncte, insuficient pentru calificare, pe care au obținut-o Franța și Portugalia. Naționala României a jucat ultima dată la un turneu final de Campionat European în 1996.  Primele două clasate din fiecare din cele opt grupe preliminare, calificate la turneul final, sunt Germania, Polonia, Croația, Elveția, Macedonia, Islanda, Slovenia, Letonia, Cehia, Belarus, Franța, Portugalia, Ungaria, Rusia, Danemarca și Muntenegru. Acestora li se alătură patru echipe de pe locul III, cu cea mai bună linie de clasament, adică Bosnia, Serbia, Olanda și Ucraina, iar tabloul de 24 de echipe de la turneul final este completat cu gazdele Suedia, Austria și Norvegia, precum și cu campioana europeană en-titre, Spania. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 28 iunie, la Viena.

Copa America

Reprezentativa Uruguayului a învins, duminică, la Belo Horizonte, cu scorul de 4-0, selecționata Ecuadorului, într-un meci disputat în grupa C la Copa America. Golurile au fost marcate de Nicolas Lodeiro (‘6), Edinson Cavani (‘32), Luis Suarez (‘44) și Arturo Mina (‘77).Într-un alt meci de duminică, echipa Qatarului a reușit să revină și să obțină o remiză după ce a fost condusă, scor 2-0 de Paraguay, în grupa C. Ali Almoez (‘68) și Boualem Khoukhi (‘77) au marcat pentru Qatar, în timp ce pentru Parauay au punctat Oscar Cardozo (‘4 - penalti) și Derlis Gonzalez (‘56).

Finală pentru promovare

Echipele Deportivo La Coruña și Mallorca vor disputa, la 20 iunie, pe teren primei echipe, și la 23 iunie, în Insulele Baleare, cele două manșe ale finalei barajului de promovare în prima ligă spaniolă.  Sâmbătă, fosta echipă a lui Florin Andone a câștigat și a doua manșă din semifinale, scor 1-0, disputată în deplasare, cu Malaga, după ce se impusese și pe teren propriu, cu 4-2. Duminică, Albacete nu a reușit decât un 1-0, acasă, cu Mallorca, după ce a pierdut în tur cu 2-0. Din Liga Adelante au obținut direct promovarea Osasuna și Granada. Din LaLiga au retrogradat Girona, Huesca și Rayo Vallecano.

Finala Fed Cup, la Perth

Finala Cupei Federației între Australia și Franța se va disputa în noiembrie, la Perth, a anunțat, ieri, federația australiană. Deocamdată nu s-a anunțat suprafața pe care se va disputa meciul. Australia, laureată a probei de șapte ori, dar ultima oară în 1974, va găzdui la 9-10 noiembrie, prima sa finală de Fed Cup din 1978. Franța și Australia s-au mai întâlnit de șase ori în FedCup, iar australiencele au câștigat de cinci ori. Franțuzoaicele, laureate ale FedCup în 1997 și 2003, au câștigat utimul meci disputat cu australiencele, în 2000. Australia a ajuns în finală după ce a trecut de Belarus, iar Franța de România.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.