Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Carapaz a câștigat “Il Giro”

Ziarul de Vrancea
1 iun 2019 981 vizualizări

Ciclistul ecuadorian Richard Carapaz (Movistar) a câștigat Turul ciclist al Italiei. Ultima etapă s-a încheiat ieri la Verona cu un contratimp, câștigat de americanul Chad Haga, însă toată configurația clasamentului general a fost stabilită în urma ultimei etape de munte, pe Monte Avena, care a revenit spaniolului Pello Bilbao (Astana).

Carapaz, primul rutier ecuadorian care a cucerit “Il Giro” a încheiat cu un avans de 1:05 min față de italianul Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), iar slovenul Primo Roglic (Jumbo -Visma l-a coborât de pe podium pe spaniolul Mikel Landa (Movistar). Tricoul ciclamin, al sprinterilor, a fost câștigat de germanul Pascal Ackerman (Bora), italianul Giulio Cecconi (Trek) a îmbrăcat tricoul albastru al cățărătorilor, iar columbianul Miguel Angel Lopez (Astana) a obținut tricoul alb al “celui mai promițător tânăr”.

“U” Cluj joacă barajul

Formația Universitatea Cluj a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Pandurii Târgu Jiu, în ultima etapă a Ligii a II-a. Clujenii încheie sezonul pe poziția a treia, astfel că vor juca barajul pentru Liga I cu Dunărea Călărași sau Hermannstadt. Sâmbătă, golurile au fost marcate de Goga, în minutele 10 și 58. În minutul 82, de la Pandurii a fost eliminat Cotolan. Petrolul Ploiești, care lupta cu Universitatea Cluj pentru locul de baraj, a pierdut în ultima etapă, scor 2-3 cu Academica Clinceni. Tragerea la sorți a barajului pentru Liga I va avea loc astăzide la ora 13.00, la Casa Fotbalului. La tragerea la sorți se va stabili ordinea de desfășurare a celor două meciuri ale barajului (tur-retur). Cele două partide vor avea loc în datele de 8 și 12 iunie.

“Adevărații steliști” iar au comis-o

După ce a terminat pe primul loc sezonul regular din Liga a IV-a București, Steaua a disputat un play-off, alături de Carmen București, Progresul 2005 București și CS Dinamo București. Înainte de ultimul meci, Steaua București avea 9 puncte, cu unul mai mult față de Carmen București, astfel că echipa lui Marius Lăcătuș avea nevoie de cel puțin un egal pentru a deveni reprezentata Capitalei la barajul pentru promovare. Jucătorii au fost dezbrăcați de către suporteri, iar antrenorul Marius Lăcătuș nu a reușit să aplaneze lucrurile. Lăcătuș a încercat să îi calmeze pe fani, însă aceștia i-au reproșat că vor rămâne încă un an în Liga a IV-a. Carmen București va disputa barajul pentru promovarea în Liga 3 împotriva câștigătoarei Ligii a IV-a din Călărași, Mostiștea Ulmu.

Angola, domnu’ Ryde!

Naționala de handbal feminin a Angolei a câștigat, ieri Trofeul Carpați, la Brăila, după ce a remizat cu echipa României, la turneul la care au mai participat România U19 și Japonia. Rezultatele complete ale celei de-a 51-a ediții a Trofeului Carpați sunt: Angola – Japonia 26-21 (13-11), România – România U19 36-28 (20-15), Angola – România U19 29-18 (15-8), România – Japonia 28-27 (13-11), România U19 – Japonia 29-35(12-18) și România – Angola 21-21 (9-13). În urma acestora, naționala de senioare a României, deși la egalitate de puncte cu Angola, încheie pe locul secund. Angola câștigă trofeul la golaveraj superior, iar Japonia și România U19 încheie clasamentul. Naționala de senioare a României a fost condusă de suedezul Tomas Ryde, revenit în funcția ocupată ultima dată de Ambros Martin.

Supercupa pe 14 august

Liverpool și Chelsea vor juca Supercupa Europei la 14 august, pe arena Vodafone Park din Istanbul. Liverpool va evolua în calitate de câștigătoare a Ligii Campionilor, după 2-0 cu Tottenham. Liverpool a mai câștigat Supercupa Europei de cinci ori. Chelsea a câștigat Liga Europa, după ce a învins Arsenal, scor 4-1. Chelsea a mai câștigat Supercupa Europei de trei ori. Stadionul din Istanbul are capacitate de 41,188 de spectatori, iar pentru prima oară se va folosi sistemul VAR.

Arestări și eliberări în fotbalul iberic

Fostul jucător ale echipei Real Madrid Raul Bravo și Carlos Aranda, fost fotbalist la mai multe echipe din Primera Division, reținuți în scandalul meicurilor trucate din Spania, au fost eliberați, vineri, pe cauțiune, informează marca.com. Cei doi, acuzați de corupție în sport, fraudă, spălare de bani și asociere în grup infracțional, au plătit câte 100.000 de euro pentru a fi eliberați din închisoarea din Zaragoza.  Cercetările în acest caz continuă. Mai mulți fotbaliști și președintele clubului Huesca, Agustín Lasaosa, au fost reținuți, marți, de poliția spaniolă, într-un dosar de meciuri aranjate pentru pariuri, în prima și a doua ligă spaniolă.

Pedrazzini, manager la copiii bucureșteni

Massimo Pedrazzini, fost antrenor al echipei Steaua, va fi general manager al Academiei Juventus din București, Academia de Fotbal deschisă de campioana Italiei în România. Pedrazzini a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat chiar de Ziua Copilului, care a inclus antrenamentul oficial al celor 37 de copii care vor participa, în perioada 11-15 iulie, la Campionatul Mondial al Academiilor de Fotbal Juventus. La antrenamentul oficial în vederea participării la Juventus Academy World Cup 2019, au fost prezenți cei 37 de tineri fotbaliști români care vor reprezenta România la această competiție.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.