Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Candidat surpriză la șefia LPF

Ziarul de Vrancea
5 oct 2017 1465 vizualizări

Președintele ACS Poli Timișoara, Sorin Drăgoi, și-a depus, ieri, candidatura la conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal.

După ce în mass-media s-a scris că este susținut de liderul PSD Liviu Dragnea, Drăgoi a spus că nu a făcut politică și nu este un produs politic. El a recunoscut că a fost coleg de facultate cu Dragnea, dar a precizat că nu este prieten cu acesta: "Ne-am întâlnit, dar nu des, nu la grătare. Înainte de a fi președintele clubului bănățean, Drăgoi a lucrat patru ani la Primăria Timișoara. La alegerile pentru preșdinția LPF, din 23 octombrie, și-au mai anunțat candidatura actualul conducător,  Gino Iorgulescu și fostul președinte al clubului Oțelul Galați,  Marius Stan.

 

 

Tabloul aproape complet

Echipele de baschet masculin BC Timișoara și Phoenix Galați s-au calificat, ieri, la Turneul Final 8 al Cupei României, după ce au eliminat formațiile SCM Craiova, respectiv Dinamo București în optimile de finală ale competiției. În disputa BC Timișoara – SCM Craiova, scorul a fost  103-105 (57-53), după ce în tur formația gazdă câștigase cu 82-76. De asemenea, Phoenix Galați a câștigat cu Dinamo București, scor 86-69 (44-35), având și avantajul din tur (80-47). Astfel, BC Timișoara și Phoenix Galați s-au calificat la Turneul Final 8. Marți obținuse calificarea și BCMU Pitești, în urma dublei cu BC Mureș (72-63, 72-73). Ultima dispută din optimi, între Timba Timișoara – Poli Iași, va avea loc în 18 și 25 octombrie.La Turneul Final 8, programat între 10-13 februarie 2018, și-au asigurat prezența anterior echipele înscrise în cupele europene, campioana U Banca Transilvania Cluj, vicecampioana Steaua București, CSM Oradea și CSU Sibiu.

Boris Becker își vinde trofeele

Fostul tensiman Boris Becker ar avea datorii de peste 60 de milioane de euro, a scris presa germană, care precizează că germanul ar intenționa să-și vândă la licitație cele trei trofee câștigate la Wimbledon, în speranța că va reuși să obțină astfel un milion de euro. Publicația Bunte susține că a intrat în posesia unui raport al companiei de servicii finaciare Smith & Williamson, care arată dimensiunea uriașă a datoriilor lui Becker. Sursa citată precizează că este posibil ca lista creditorilor fostului jucător să fie chiar mai lungă. Cea mai mare datorie, de 36,5 milioane de euro, ar fi către un fost partener elvețian de afaceri. În iulie, Becker, cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon, la 17 ani, în 1985, a fost declarat falit, de o instanță din Londra. În vârstă de 49 de ani, Boris Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares două titluri la Australian Open, trei la Wimbledon și unul la US Open, toate la simplu. În august, Fostul tenisman Boris Becker a fost numit coordonator al tenisului masculin din Germania

Superb gest de solidaritate

Atacantul polonez Arkadiusz Milik a plătit 20.000 de euro pentru operația conaționalului său Konrad Nowak, accidentat la ligamentele încrucișate. Recent operat pentru a doua oară într-un an de ruptură la ligamente, atacantul echipei Napoli a aflat că și tânărul jucător Konrad Nowak (22 ani) - de la Gornik Zabrze (a doua ligă poloneză) are aceleași probleme și nu are bani pentru a-și plăti operația. Astfel, conform presei italiene, Milik a plătit 20.000 de euro pentru ca Nowak să fie operat la o clinică din Roma.

. Heynckes revine la Bayern

Jupp Heynckes, în vârstă de 72 de ani, va antrena echipa Bayern München până la finalul sezonului, a anunțat cotididianul Bild. El îl va înlocui pe italianul Carlo Ancelotti, demis săptămâna trecută, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în campionat și în Liga Campionilor. Jupp Heynckes a reușit ultima performanță majoră din istoria gruprăii bavareze, în 2013, când a câștigat "tripla" campionat, Cupa Germaniei, Liga Campionilor. După acest succes, tehnicianul german s-a retras din activitate, fiind înlocuit de Pep Guardiola. Heynckes a condus de trei ori pe Bayern în cariera sa, între 1987 și 1991, în 2009 o scurtă perioadă, și între 2011 și 2013. în palmaresul germanului figurează trei titluri naționale cu Bayern și două trofee ale Ligii Campionilor, primul fiind reușit la conducerea tehnică a formației Real Madrid, în 1998.

 

Președinte olimpic, arestat

Președintele Comitetului Olimpic Brazilian, Carlos Nuzman, a fost reținut, ieri, la Rio, în ancheta privind cumpărarea de voturi în procesul de atribuire a organizării Jocurilor Olimpice din 2016. Și Leonardo Gryner, directorul general al forului, a fost reținut de poliția braziliană în acest caz. Nuzman, în vârstă de 72 de ani, este președintele forului olimpic brazilian din 1995, și a fost acuzat că a acționat ca intermediar într-o schemă de "bani contra voturi" pentru a obține susținerea unui influent membru al CIO, Lamine Diack. Poliția braziliană a anunțat, la 5 septembrie, deschiderea unei anchete pentru corupție cu privire la atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2016 orașului Rio de Janeiro. Autoritățile suspectează că au fost cumpărate voturile unor membri ai Comitetului Olimpic Internațional.

Apel respins

FIFA a respins apelul clubului Leicester, formulat prin intermediul federației engleze, cu privire la refuzul înregistrării transferului jucătorului Adrien Silva de la Sporting Lisabona. FIFA a anulat transferul mijlocașului portughez Adrien Silva de la Sporting Lisabona la Leicester City pentru o întârziere de 14 secunde, față de expirarea perioadei de mercato. Clubul englez a transmis documentele și oferta de 29 de milioane de euro, dar cu o infimă întârziere. Leicester voia să-l transfere pe Silva pentru a acoperi plecarea lui Danny Drinkwater la Chelsea. Acum, englezii trebuie să aștepte perioada de transferuri din iarnă pentru a-l achiziționa pe Silva sau să se adreseze TAS.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.