Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Când se stabilesc barajele pentru CM?

Ziarul de Vrancea
20 oct 2021 820 vizualizări

Tragerea la sorți pentru play-off-ul european de calficare la Cupa Mondială din 2022 va avea loc în data de 26 noiembrie,la Zürich, a stabilit FIFA.

În play-off vor participa 12 echipe: cele 10 echipe clasate pe locul I în grupele preliminare și primele două cel mai bine clasate în Liga Națiunilor și care nu vor termina pe primele două locuri în preliminarii. Națiunile vor fi împărțite în trei grupe cu patru echipe. Meciurile din fiecare grupă se vor disputa în sistem de semifinale și finală. Cele trei echipe triumfătoare se vor alătura celor zece câștigătore din grupele preliminare pentru a reprezenta Europa la cea de-a 22-a ediție a Campionatului Mondial Qatar 2022.

Naționala urcă un loc

România a urcat o poziție în Clasamentul FIFA-Coca Cola, după meciurile din preliminariile Cupei Mondiale desfășurate în această lună (1-2 cu Germania și 1-0 cu Armenia). Naționala tricoloră este acum pe lcoul 41, cu 1.451,76 puncte. Celelalte echipe din Grupa J din care face parte și România în preliminariile competiției din Qatar ocuoă următoarele poziții: Germania, locul 12, cu 1.642,47 puncte (Â două poziții); Islanda, locul 62, cu 1.397,49 (- două poziții); - Macedonia de Nord, locul 74, cu 1.343,19 puncte (menținere); - Armenia, locul 89, cu 1.257,17 puncte (menținere); - Liechtenstein, locul 190, cu 903,63 de puncte (- două poziții). Lider în clasament este Belgia, cu 1.832,33 puncte, urmată în top 3 de Brazilia – 1.820,36 de puncte și de Franța – 1779,24 de puncte.

Covid face ravagii în oastea lui Gigi

FC Farul a cerut public ca LPF să anunțe dacă meciul cu FCSB, din acest weekend, va avea loc conform programului, având în vedere informațiile cu privire la cazurile de infectare cu coronavirus de la gruparea bucureșteană. Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a notat, joi, într-un mesaj postat în social media, că echipa bucureșteană are 11 jucători valizi, cu doi portari și focar de coronavirus și în academie. „Nu putem juca nici măcar meciul de miercuri din Cupa României pentru că singurii jucători care ies din izolare înainte de ziua în care e programat sunt Straton și Șerban (accidentat), iar niciun alt accidentat care e negativ nu poate reveni până atunci”, a spus Stoica. FCSB riscă să piardă meciul cu FC Voluntari la masa verde, deoarece în Cupă nu se permit amânări din acest motiv..

Orădenii, învinși la Porto

Vicecampioana en-titre la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația portugheză FC Porto, scor 63-75 (40-33), în al doilea meci din Grupa H a FIBA Europe Cup. Tot miercuri, în celălalt meci din Grupa H, Legia Varșovia - Szolnoki Olajbanyasz, scor 83-66. În următoarea etapă, CSM Oradea va juca, tot în deplasare, cu Szolnoki Olajbanyasz, în 27 octombrie. În sezonul anterior, CSM Oradea a obținut medalia de bronz în FIBA Europe Cup.

Maria Ceplinschi pe locul 16

Maria Ceplinschi a ocupat, ieri, locul 16 din 24 de sportive, cu 50.098 de puncte, în finala probei de individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică din Japonia. În vârstă de 16 ani, Ceplinschi s-a calificat în finală de pe locul 20. Sportiva română va mai concura la această ediție a CM în finala de la sol. La Kitakyushu, medalia de aur i-a revenit sportivei ruse Anghelina Melnikova, cu 56.632 de puncte. Ea a fost urmată de americancele Leanne Wong, cu 56,340 de puncte și Kayla di Cello, cu 54.566 de puncte.

Marin rămâne la Pisa

Mijlocașul Marius Marin, în vârstă de 23 de ani, și-a prelungit contractul cu gruparea Pisa din Serie B, a anunțat clubul italian. Noul contract al jucătorului român este valabil până în vara anului 2025. Precedenta înțelegere expira în 2023. Marius Marin a jucat în România la ASU Poli Timișoara. Din 2017, el a fost legitimat la Sassuolo, care l-a împrumutat la Catanzaro și la Pisa. Cu ultima echipă, a reșit promovarea în Serie B și, în 2019, a fost transferat definitiv. „Curtat” de importante echipei din Serie A, ca Sampdoria, Sassuolo și Cagliari, Marin a decis să rămână la Pisa, pentru care a strâns deja 110 partide și trei goluri.

Debut cu stângul al juniorilor

Naționala U17 a României, pregătită de Daniel Mogoșanu, a debutat cu un eșec, miercuri, scor 0-2 cu Rusia, în preliminariile Campionatului European 2022. Tricolorii au evoluat cu un om în minus din minutul 22, atunci când portarul Vlad Răfăilă a faultat în poziție de ultim apărător. Au marcat Kozlov (’38) și Komissarov (‘90Â3). România găzduiește grupa 6 de calificare, din care mai fac parte Germania, Rusia și San Marino. Sâmbătă, tot la Mogoșoaia, România U17 va întâlni Germania.

Vaccinat și infectat

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Julian Nagelsmann, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la Lisabona, unde campioana Germaniei a jucat, miercuri, cu Benfica, în etapa a treia a Grupei E. „Julian Nagelsmann, 34 de ani, antrenor principal al echipei FC Bayern Munchen, a avut rezultate pozitive la testul pentru virusul corona, în ciuda faptului este vaccinat cu schemă completă”, a anunțat clubul bavarez. Tehnicianul va reveni în Germania cu un avion-ambulanță și va intra în izolare. Cu simptome asemănătoare gripei, Nagelsmann nu a stat pe banca echipei lui pe Estadio Da Luz la meciul de miercuri. El a rămas izolat la hotel.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.