Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Calificate de pe primul loc

Ziarul de Vrancea
2 iun 2018 636 vizualizări

Naționala de handbal feminin a României a învins duminică, la Buzău, reprezentativa Portugaliei, cu scorul de 32-28 (19-13), și încheie ca lider grupa a patra  preliminară.

România s-a calificat la turneul final al CE2018 încă din etapa trecută și va fi cap de serie la tragerea la sorți din 12 iunie. Din echipa României nu au făcut parte Cristina Neagu și Iulia Dumanska, menajate de staful tehnic. Tot duminică a obținut calificarea și campioana olimpică en-titre, Rusia, care a trecut de Austria, cu 26-25 (16-13), iar cu opt puncte, încheie pe locul II în grupa a IV-a, după România (10 puncte). Rezutatele complete ale tricolorelor antrenate de Ambros Martin în grupă sunt: 36-25 și 28-25 cu Austria, 32-16 și 32-28 cu Portugalia, 25-30 și 26-25 cu Rusia.

Stanciu nu joacă împotriva Finlandei

Federația Română deFotbal (FRF) a anunțat  că Nicolae Stanciu și Tudor Băluță au părăsit lotul primei reprezentative, astfel că nu vor juca în meciul amical cu Finlanda, care se va disputa mâine. La solicitarea FC Viitorul, staful tehnic al naționalei i-a permis lui Tudor Băluță să revină alături de clubul său pentru pregătirea finalei Ligii Elitelor U19, competiție a cărei câștigătoare va oferi reprezentanta României în UEFA Youth League, cea mai prestigioasă competiție continentală de juniori. În meciul contra sud-americanilor, mijlocașul Stanciu a acuzat o suprasolicitare la nivelul inserției mușchilor adductori ai coapsei stângi, staful medical luând decizia de a fi scos din programul echipei naționale, pentru a nu risca apariția unei leziuni la acest nivel.  

Pantilimon, pe Villa Park?

Aston Villa este interesată de împrumutul pe un sezon al portarului Costel Pantilimon de la Watford, a scris ediția de duminică a The Sun. Costel Pantilimon, 31 de ani, este jucătorul lui Watford, cu care mai are contract până în vara anului 2019. El a fost împrumutat în prima parte a sezonului la Deportivo La Coruna, apoi, din această iarnă, la Nottingham Forest, până la finalul ediției recent încheiate a campionatului. Șansele românului de a reveni pe Vicarage Road și de a rămâne în lot sunt mici, după ce Watford a obținut de curând transferul portarului de 19 ani Pontus Dahlberg. Formația din Premier League este interesată să-l vândă pe Pantilimon, însă ar accepta și varianta unui împrumut până la finalul contractului, cu condiția ca noua echipă să-i plătească salariul internaționalului român.

Viitorul, campioană U19

Echipa under 19 a clubului FC Viitorul a câștigat campionatul, după ce a învins, duminică, pe stadionul Juventus din București, în finală, cu scorul de 4-0 (1-0), formația similară a FC Dinamo. Golurile au fost marcate de Mățan ('45 și '79 – penaltry), Boboc('51) și Drăguș ('63). În urma acestui rezultat, jucătorii de la academia lui Gheorghe Hagi vor evolua în viitoarea ediție a Youth League. Cele două formații s-au întâlnit și în finala sezonului trecut, când Dinamo și-a adjudecat trofeul, la loviturile de departajare.

Zidane, dorit selecționer în Franța

Zinédine Zidane, care a anunțat, joi, spre surpriza generală, că pleacă de la Real Madrid, trebuie să devină selecționer al Franței, susțin 52 la sută dintre francezi, conform unui sondaj Harris Interactive pentru RMC. Potrivit acestui sondaj, 32% ar dori să-l vadă antrenând o echipă franceză și 16 la sută o formație din străinătate. Dintre echipele franceze, 31 la sută dintre persoanele participante la sondaj și l-ar dori pe Zidane la Olympique de Marseille, 25% la PSG, 11 la sută la Olympique Lyon, iar 8% la Girondins de Bordeaux. Sondajul a fost realizat joi pe un eșantion de 1.021 de persoane.

Bolt pierde o medalie

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul sprinterului jamaican Nesta Carter, descalificat pentru dopaj la Jocurile Olimpice din 2008.  Sancțiunea lui Carter a dus la pierderea medaliei de aur la ștafeta jamaicană 4x100 metri, din care făcea parte și Usain Bolt. Astfel, Usain Bolt va pierde una dintre cele nouă medalii olimpice de aur din palmares. TAS a anunțat că nu a acceptat argumentele lui Nesta Carter, respingând orice "greșeală sau neglijență". Proba lui Carter se numără printre 454 de eșantioane prelevate în 2008 și retestate în 2016. Substanța interzisă în cazul jamaicanului este metilhexanamină, un stimulant. Din ștafeta jamaicanilor din 2008 mai făceau parte Usain Bolt, Asafa Powell și Michael Frater.

Milan se așteaptă la sancțiuni severe

Formația AC Milan ar putea fi exclusă din Liga Europa din cauza încălcării Regulamentului fair-play-ului financiar, informează New York Times. Potrivit sursei citate, inspectorii financiari au recomandat UEFA sancționarea clubului italian cu excluderea din cupele europene, pentru încălcarea regulilor care limitează cheltuielile în funcție de venituri. AC Milan a terminat pe locul VI în Serie A și a obținut din punct de vedere sportiv prezența în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019. În aprilie, reprezentanții clubului AC Milan afirmau că se așteaptă la sancțiuni, după ce au fost audiați, la Nyon, de instanța europeană de control financiar al cluburilor (ICFC). Clubul AC Milan, aflat în proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, a fost cumpărat, în urmă cu un an, de investitori chinezi, pentru suma de 740 de milioane de euro. în vara anului 2017. AC Milan a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri. 

Candidaturi pentru 2026

FIFA a anunțat, pe site-ul oficial, că a aprobat două dosare de candidatură pentru organizarea Cupei Mondiale din 2026.Cele două dosare aprobate sunt cel al Marocului și cel pentru o candidatură comună a Canadei, Mexicului și SUA. Gazda turneului final al Cupei Mondiale din 2026 ar urma să fie aleasă de Congresul FIFA în data de 13 iunie, la Moscova. Potrivit AFP, SUA, Canada și Mexic au obținut un punctaj de 4 (din 5) în raportul de evaluare, iar Maroc a obținut 2,7. Punctajul minim pentru acceptarea dosarului era 2. Costurile organizării Cupei Mondiale în Maroc sunt estimate la 1,6 miliarde de euro, iar în Canada, SUA și Mexic ar fi de 1,9 miliarde de euro. În cazul în care Congresul FIFA nu va alege una dintre cele două candidate la 13 iunie, ar avea loc un nou tur de alegeri, la care țările europene și asiatice își vor putea prezenta candidatura.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.