Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Bye-bye, Serena!

Ziarul de Vrancea
5 ian 2018 732 vizualizări

Serena Williams, deținătoarea trofeului, a anunțat, ieri, că nu va participa la Australian Open, deoarece nu se simte suficient de bine pregătită pentru a evolua la nivelul pe care-l dorește la primul Grand Slam al anului

"Antrenorul meu și echipa mea au spus întotdeauna: «Mergi la turnee doar când ești pregătită să ajungi până la capăt». Pot concura, dar nu vreau doar să concurez. Vreau să o fac mult mai bine de atât și pentru asta am nevoie de un pic mai mult timp. După ce am evoluat la Abu Dhabi, mi-am dat seama că deși sunt foarte aproape, nu sunt unde vreau eu să fiu. Acestea fiind spuse și chiar dacă sunt dezamăgită de această situație, am decis să nu evoluez la Australian Open, în acest an", a declarat Williams. La 30 decembrie, fostul lider WTA  a revenit pe teren la un meci demonstrativ la Abu Dhabi, în care a fost învinsă de letona Jelena Ostapneko, cu scorul de 2-6, 6-3, 5-10.

Dennis Man, în plutonul speranțelor

Fotbalistul echipei FCSB, Dennis Man, a fost inclus în lista "50 pentru viitor", a tinerilor jucători care ar putea fi revelațiile anului 2018, conform site-ului uefa.com. Lista, care cuprinde fotbaliști în ascensiune legitimați la echipe din Europa, a fost realizată de către corespondenții UEFA. "În 2016, când mijlocașul a semnat cu FCSB, i s-a stabilit o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro; acum justifică acea sumă prin prestațiile la FCSB și naționala under 21", se arată pe site-ul UEFA, în privința lui Dennis Man. Pe lista celor 50 se află, între alții, șase francezi, patru spanioli, trei olandezi și trei englezi.

Fiorentina îl refuză pe Hagi

Oferta pe care FC Viitorul a făcut-o pentru răscumpărarea mijlocașului Ianis Hagi este considerată mică de oficialii clubului Fiorentina, dar tratativele rămân deschise, a scris, ieri, presa italiană.  Potrivit firenzeviola.it, Fiorentina consideră că evoluțiile lui Ianis Hagi au crescut de la sosirea la Florența, la fel și valoarea de piață a jucătorului, astfel că suma oferită de FC Viitorul, egală cu cea plătită de italieni, nu este suficientă. FC Viitorul a anunțat, joi, pe site-ul oficial, că în data de 30 decembrie a transmis în mod oficial clubului Fiorentina o ofertă de cumpărare definitivă a lui fiului lui Gheorghe Hagi. Ianis Hagi, în vârstă de 19 ani, a debutat la FC Viitorul, fiind transferat la FC Fiorentina în 2016, pentru două milioane de euro.

Săndoi a preluat FC Argeș

Tehnicianul Emil Săndoi a preluat conducerea echipei FC Argeș, el fiind prezentat oficial, într-o conferință de presă susținută la Primăria Pitești. Săndoi a semnat un contract valabil un an și jumătate și are ca obiectiv promovarea în Liga I. Din staful tehnicianului vor face parte Vali Năstase (secund), Dan Didiță (preparator fizic) și Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii).

Germania, în finală la Cupa Hopman

Echipa formată din Angelique Kerber și Alexander Zverev s-a calificat în finala Cupei Hopman, competiție care se dispută în fiecare an, la Perth. În primul meci, Thanasi Kokkinakis l-a învins cu 5-7, 7-6, 6-4 pe Zverev. Kerber a egalat situația după victoria în fața Dariei Gavrilova, scor 6-1, 6-2. Partida de dublu mixt s-a încheiat cu succesul germanilor, scor 1-4, 4-1, 4-3. În cealaltă întâlnire din grupa B, Belgia a învins Canada cu 3-0. În finală, Germania va întâlni astăzi echipa Elveției, compusă din Belinda Bencic și Roger Federer.

Bellucci, descoperit pozitiv

Tenismanul brazilian Thomaz Bellucci, acum pe locul 112 ATP, dar fost numărul 21 mondial, a anunțat,  că a fost informat în septembrie 2017 de ITF că a fost controlat pozitiv și suspendat pentru cinci luni, până la 31 ianuarie. Fostul numărul 1 brazilian a precizat că testul i-a fost făcut în iulie, la turneul de la Bastad, în Suedia. Bellucci, care își susține nevinovăția, a afirmat că a fost depistat cu un diuretic interzis, pe care l-ar fi consumat într-un "cocktail" de vitamine preparat de o farmacie. Avocatul jucătorului, Pedro Fida, a adăugat că Bellucci ar fi putut fi suspendat patru ani, dar ITF i-a acordat doar perioada minimă, considerând că, pe baza probelor medicale și științifice aduse în favoarea lui, sportivul a comis o eroare. În vârstă de 30 de ani, Bellucci nu a mai jucat de la finalul lunii august, spunând atunci că este accidentat la tendonul lui Ahile. Suspendarea sa va lua sfârșit la finalul acestei luni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.