Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Bulgarii joacă cu spectatori

Ziarul de Vrancea
3 iun 2020 904 vizualizări

Campionatul primei ligi de fotbal din Bulgaria, întrerupt la mijlocul lunii martie de pandemia de coronavirus, se va relua, vineri, de la ora 18.45, cu meciul Lokomotiv Plovdiv - Etăr, din etapa a XXV-a.

Tot vineri, campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, la care evoluează Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Dragoș Grigore, va juca, în deplasare, de la ora 21.00, cu Lokomotiv Sofia. Guvernul a decis inițial să permită reluarea ligii fără spectatori, decizie care a stârnit numeroase critici, informează Reuters. Peste zece fan-cluburi i-au trimis, luni, o scrisoare premierului Boiko Borissov, în care susțineau că pot fi organizate cu ușurință meciuri cu spectatori în tribune. În cele din urmă, Ministerul Sănătății a acceptat spectatori pe stadioane, dacă aceștia vor ocupa cel mult 30 la sută din capacitatea arenelor.

Portugalia vrea „marea finală”

Marcelo Rebelo de Sousa, președintele Portugaliei, a lăsat să se înțeleagă că ultimele etape ale Ligii Campionilor din acest an ar putea avea loc pe pământ portughez. În ultima perioadă, au circulat informații potrivit cărora Portugalia ar putea găzdui meciurile de la faza sferturilor de finală la finală, în august, pentru a finaliza competiția din acest sezon. „Am senzația că putem avea vești bune în ceea ce privește fotbalul internațional în Portugalia, în august”, a spus Rebelo de Sousa. Prima ligă portugheză urmează să se reia miercuri, dar președintele a precizat că autoritățile nu se vor grăbi să-i readucă pe fani pe stadioane.Înaintea pandemiei de coronavirus, finala Ligii Campionilor din acest an a fost programată să se joace pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, Turcia.

Dumanska cea mică semnat cu „U”

Handbalista Marina Dumanska, sora mai mică a portarului naționalei, Iulia Dumanska, va debuta în Liga Națională, cu Universitatea Cluj, cu care a semnat un contract pentru viitoarea stagiune. Marina Dumanska are 20 de ani și este tot portar, iar ultima dată a jucat în liga secundă, la CSM Târgu Jiu. Acolo a ajuns în 2019, de la Marta Baia Mare. Marina a semnat un contract cu Universitatea Cluj. Marina Dumanska este născută în Ucraina, la fel ca sora ei, al cărui traseu l-a urmat și a ajuns la Marta Baia Mare. La fel ca în cazul Iuliei, care va juca din stagiunea viitoare la Podravka Koprivnica, și Marina își dorește cetățenia română și spune că vrea să joace pentru România, pentru că „aici e casa mea”.

Liber la amicale în Anglia

Cluburile din Premier League au primit permisiunea de a disputa meciuri amicale, cu restricții, în vederea reluării campionatului, la 17 iunie, informează BBC. Meciurile amicale se pot disputa atât pe terenuri din bazele de pregătire, cât și pe stadioane. Echipelor li se interzice să călătorească mai mult de 90 de minute pentru aceste partide. Clubul Newcastle este exceptat de la regulă, fiind cel mai nordic din Premier League. Toți jucătorii trebuie să călătorească în mașinile proprii, de preferat gata echipați. Arbitrii nu au acces la astfel de partide, care vor fi conduse de persoane din staff-urile celor două echipe adverse. În această săptămână este de așteptat ca și formațiile din Championship, a doua ligă engleză, să primească permisiunea de a putea juca amicale.

„Cincinnati” se mută la NY

Federația Americană de Tenis (USTA) intenționează să mute turneele ATP (1.000 de puncte) și WTA (Premier 5) de la Cincinnati la New York, în baza sportivă în care se desfășoară US Open, informează New York Times, citat de presa internațională. Turneul de la Cincinnati face parte din US Open Series și USTA dorește să țină în același loc cele două competiții pentru a reduce cât mai mult deplasarea jucătorilor și riscul sanitar. Turneul de la Cincinnati este programat între 15 și 23 august, iar US Open, din 24 august (calificările) până în 13 septembrie. Toate competițiile din circuitele ATP și WTA sunt suspendate cel puțin până la finalul lunii iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. 

N-avem arbitri infectați

Arbitrii au efectuat testele pentru noul coronavirus, iar rezultatele au fost toate negative, a anunțat, ier i, FRF. Liga I se va relua la 12 iunie. Începând de miercuri și până vineri, arbitrii din Liga 1 și o parte dintre cei din Liga 2 susțin testele fizice. În vederea reluării competițiilor, arbitrii au început pregătirea. Lotul pentru Liga 1 și meciurile ce urmează a se disputa în Liga 2 cuprinde 70 de arbitri. Conform Protocolului de Reluare a Competițiilor, în fiecare oraș în care se va disputa un meci de fotbal va fi alocat un arbitru de rezervă, în cazul în care unul dintre cei patru arbitri din brigada desemnată pentru meciul respectiv nu va putea participa. Testarea pentru Sars-Cov-2 se va repeta la fiecare 14 zile, iar costurile acestor teste sunt suportate integral de Federația Română de Fotbal.

Focar de Covid-19 la Lvov

Gruparea ucraineană Karpati Lvov a intrat în carantină după depistarea a 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la club, în rândul jucătorilor și stafului. Persoanele infectate se află în „izolare”, iar clubul a fost plasat în carantină „cel puțin două săptămâni”, informează lequipe.fr. Antrenamentele echupei au fost anulate, precum și următoarele două meciuri. Duminică, meciul Karpati Lvov – Mariupol a fost amânat după ce jucători și membri ai stafului echipei gazdă au fost testați pozitiv cu coronavirus. Persoanele testate pozitiv sunt asimptomatice și în izolare. În Ucraina, meciurile se dispută cu porțile închise și tuturor jucătorilor și membrilor stafurilor li se ia temperatura înainte de joc.

Rusia vs WADA – în noiembrie

Apelul Rusiei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva suspendării pe patru ani din competițiile internaționale majore, inclusiv Jocurile Olimpice, va fi audiat la începutul lunii noiembrie, a precizat instanța sportivă de la Lausanne. Pe lista audierilor postate pe website-ul său, TAS a scris că apelul Agenției Ruse Antidoping (RUSADA) contra sancțiunilor dictate de Agenția Mondială Antidoping (WADA) va avea loc în intervalul 2-5 noiembrie. Inițial, un verdict era așteptat înaintea JO 2020 de la Tokyo, care între timp au fost amânate cu un an.

Anul trecut WADA a suspendat Agenția Rusă Antidoping (RUSADA) pentru patru ani, din cauză că laboratorul antidoping de la Moscova a manipulat unele fișiere înainte de predarea lor către investigatori. Sancțiunea include interdicția de a găzdui sau de a candida la organizarea marilor evenimente sportive timp de patru ani. RUSADA a fost suspendată în 2015, după ce au fost descoperite probe privind un dopaj în masă al sportivilor ruși. În septembrie 2018, RUSADA a fost reinstaurată provizoriu, dar a fost declarată neconformă la sfârșitul anului trecut din cauza datelor manipulate transmise de laboratorul antidoping de la Moscova. Rusia a fost deja exclusă de la Olimpiadele care au avut loc la Rio (2016) și PyeongChang (2018), din cauza scandalului de dopaj declanșat în urmă cu patru ani, dar unii sportivi ruși au participat totuși sub steagul olimpic. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.