Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Budescu, jucătorul etapei

Ziarul de Vrancea
3 nov 2017 515 vizualizări

Mijlocașul echipei FCSB, Constantin Budescu, a fost ales, vineri, jucătorul etapei a patra a grupelor Ligii Europa. Budescu, autorul unei pase decisive la meciul de joi cu Hapoel Beer Sheva, scor 1-1, a obținut 57 la sută din totalul voturilor fanilor care și-au exprimat opțiunile pe site-ul UEFA

Selim Ay, de la Konyaspor, a obținut 19 la sută din voturi, Dominik Prokop (Austria Viena) – 10 la sută, Patrick Twumasi (Astana) – 6 la sută, Vitali Buiulaski (Dinamo Kiev) – 5 la sută, Memphis Depay (Lyon) – 3 la sută și Davie Selke (Hertha Berlin) – 1 la sută. Printre propuneri s-a numărat și fundașul Rodrigo Galo, de la AEK Atena, însă acesta nu a obținut nici unu la sută. Budescu a fost jucătorul etapei și după prima rundă a grupelor Ligii Europa. În etapa a treia, câștigătorul a fost tot un jucător de la FCSB, Harlem Gnohéré

 

Lucescu vine cu cinci jucători noi

Selecționerul Turciei, Mircea Lucescu, a anunțat, ieri, lotul pentru meciul amical cu naționala României, de săptămâna viitoare, de la Cluj. Din lot fac parte cinci debutanți. Jucătorii convocați în premieră sunt Okan Kocuk (Istanbulspor), Erol Erdal Alkan (Dortdrecht), Atila Turan (Kayserispor), Emre Akbaba (Alanyaspor) și Kenan Karaman. Față de lotul de la partidele cu Islanda și Finlanda, ultimele din preliminariile Cupei Mondială, de această data nu au fost convocați: Serkan  Kîrîntîlî, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoglu, Nuri șahin (retras din națională), Sabri Sarîoglu, Arda Turan, Volkan Șen, Burak Yimaz, Mevlüt Erdinç. Naționalele României și Turciei se vor întâlni, la 9 noiembrie, de la ora 20.15, la Cluj, într-un meci amical. Turcia va mai disputa apoi, la 13 noiembrie, un amical cu Albania.

Întâi botezul, apoi fotbalul

Mijlocașul Constantin Budescu este naș la un botez în week-endul următor, astfel că nu va evolua în campionat, cu Concordia Chiajna, a anunțat patronul FCSB, Gigi Becali. "La mine sunt prioritare botezurile și după aia fotbalul", a declarat Becali, la Digi Sport. Formația FCSB s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, în urma remizei, scor 1-1, cu Hapoel Beer Sheva, de pe Arena Națională, în etapa a patra a Grupei G a competiției. Duminică, de la ora 20.45, în etapa a XVII-a a Ligii I, FCSB va întâlni, pe teren propriu, formația Concordia Chiajna.

Nadal s-a retras de la Paris

Spaniolul Rafael Nadal, liderul ATP, s-a retras de la turneul de la Paris, la care a ajuns până în sferturile de finală, din cauza unei probleme la genunchiul drept. “Este o zi tristă pentru mine. Eram aici pentru a merge până la capăt. Joi m-a durut mult genunchiul, însă nu am vrut să mă opresc. îmi spuneam că voi avea timp între cele două meciuri pentru a face un tratament. însă astăzi îmi este imposibil să joc”, a declarat Nadal într-o conferință de presă. Nadal urma să îl întâlnească în sferturile de finală pe sârbul Filip Krajinovic, locul 77 mondial, venit din calificări.  Rafael Nadal, care este acum incert pentru Turneul  Campionilor, va încheia anul 2017 pe primul loc în ierarhia ATP.

Tecău și Rojer au învins “gemenii”

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 6, s-a calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Paris, trecând în sferturi de echipa americană Bob Bryan/Mike Bryan, cap de serie 3. Tecău și Rojer s-au impus cu scorul de 6-1, 7-5, într-o oră și trei minute. În penultimul act, Horia Tecău și colegul său vor întâlni perechea învingătoare din meciul Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia, nr. 1)– Ivan Dodig/Marcel Granollers (Croația/Spania, nr. 7). Premiul pentru calificarea în semifinale este de 62.360 de euro și 360 de puncte ATP.

 

S-a logodit Caroline

Jucătoarea de tenis Caroline Wozniacki, câștigătoarea Turneului Campioanelor, a anunțat, vineri, pe pagina sa oficială de Facebook, că s-a logodit cu baschetbalistul David Lee. “Cea mai fericită zi din viața mea, ieri, când i-am răspuns «Da» sufletului meu pereche David Lee”, a scris Wozniacki, atașând o fotografie cu mâna ei având inelul pe deget. Și David Lee a anunțat logodna, pe Instagram: “A spus DA! Extrem de încântat că sunt logodit cu sufletul meu pereche!”. David Lee, în vârstă de 34 de ani, și Caroline Wozniacki, 27 de ani, sunt împreună din decembrie 2015. Wozniacki a mai fost logodită o dată, în 2014, cu jucătorul de golf Rory McIlory.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.